No limit edišn – davčni horoskop 2014

Poseben dan za našo malo podalpsko. Spet je Blond Mortajm, vodja Instituta Umetna Gnojila iz Šubičeve, stopila pred iskre pogledov državljanov in neuradno objavila prvega od 3eh rezultatov študije finančnega projekta “Spoznaj svojo usodo”. Primaknila je tudi posebno darilo – no limit edišn davčni horoskop 2014 za državljane….

Potem, ko je Blond Mortajm po nekaj dnevnem potepanju po svetu promovirala domoljubno akcijo “Pri nas prodamo vse” in potencialnim kupcem za plačan drobiž, kolikor je tudi najvišja cena za nakup česa velikega pri nas, obljubila dodatna darila v obliki zlizanih gum,rabljenega papirja in najlonk z luknjo, je spet stopila pred domač avditorij in požela nove obrnjene ovacije.

Edina točka dnevnega reda so bile finance, ki čakajo. Institut Umetna Gnojila je spet uspel nadaljevati že tradicionalno ustvarjen presežek na finančnem področju.

Zato je javnost najprej nagovoril minister instituta Emental Čefur in napovedal neusmiljen boj z bančnim sektorjem :
Imamo zavidanja vredne banke. Z današnjim dnem začenjamo usliševati željo državljanov, da stopimo v korak z bančnim časom. Premierno predstavljam socialni program bančništva, ki bo številne navdušil.

5 milijard avansa plačajo državljani. To je dokapitalizacija bank. Potem bomo te 3 zdrave banke prodali za 1 milijardo. Potem bomo dokapitalizirali nacionalni ponos Slabo banko za 8 milijard. Skupaj 13 milijard. Vmes bomo pri NLB začeli nov 20 letni revajvl ciklus s 25% začetnega lastništva + 1 delnico. Gre za v svetu še neviden program, a zelo uspešen.

Obetajoča predstavitev Čefurja je v nadaljevanju, potem, ko je predstavila kolekcijo “Do nazga”, dopolnila in zaključila Blond Mortajm s pojasnilom porazdelitve odgovornosti izvedbe projekta “Spoznaj svojo usodo” :

Danes je dan, ko smo vam pokazali in dokazali da znamo. Ponosna sem, da imamo odgovorne državljane. Ponosna, da nas, izvoljene predstavnike Instituta Umetna Gnojila, podpirajo gladko v naših izvedbah projekta in nesebično prevzemajo nase polno odgovornost, za kar smo jim neizmerno hvaležni. Bodoči rodovi se lahko učijo od njih.

V znak hvaležnosti državljanom zato povsem brezplačno podarjam skrbno izdelan no limit edišn karakterno Davčni horoskop 2014, da bi se osebe, obrtniki in državljani lažje znašli v davčnih kvartalih naslednjega leta.

Vodnar
Dojeli boste, da vaše davčne utaje vplivajo na druge ljudi, njihove reakcije pa vas bodo opozorile na svoje napake in zamujene priložnosti. Čeprav so zvezde na vaši strani, se vam lahko zgodi izguba kompasa, svobode ali devištva. Zablode vas opazujejo, še posebej v davčnem življenju.
Davek 3       Prihodki 4      Prireditev bilanc 4

Ribi
Zunanje okoliščine bodo vplivale na vaše finančno življenje. Čas, katerega ponavadi posvečate plačevanju na roke, bodo grobo motili klici iz pisarne, policije ali časopisov. Ne pozabite, kaj vam je najpomembneje. Najprej rešite sebe, šele potem boste lahko pomagali drugim.
Davek 3       Prihodki 4      Prireditev bilanc 4

Oven
Pričakuje vas dan povečane finančne aktivnosti. Izgubljali boste dosti denarja, nepremičnin in premičnin v izpolnjevanju načrtov, a bodo doseženi rezultati zadovoljivi. Čeprav boste nagnjeni k manjšim davčnim napakam in preskakovanju operacij, bodo simpatije dacarjev in policije na vaši strani.
Davek 4       Prihodki 4      Prireditev bilanc 4

Bik
Uživali boste v druženjih z računovodjo, bankirji in prodajalci zavarovanj, tako, da ne bo pritožb čez dolgcajt. Zasedeni boste s prigodami in nezgodami prihodkov. Na poslovnem področju boste fiskalni in poltransparentni v poskusih združevanja ugodnega s koritnim v vsaki okoliščini.
Davek 5       Prihodki 5      Prireditev bilanc 5

Dvojčka
Zaradi nespretnosti in nepozornosti se pazite manjših računov, še posebej pri ukvarjanju s krediti in hipotekami. Na jeziku boste bolj pekoči, nagnjeni provokacijam in političnim izsiljevanjem. Večja pozornost bo potrebna pri vplačevanjih vzpodbude komunikacije oseb, od katerih nekaj pričakujete.
Davek 4       Prihodki 3      Prireditev bilanc 3

Rak
V davčnih okoliščinah boste prikazovali dosti zadržanosti in to samo zaradi strahu, da država ne bi opazila vaše ranljivosti. Bolj kot se bo dan iztekal, opaznejši so nagli zasuki v stališčih, obnašanju in manku higiene. Predpisom in dolgovom boste rekli odločen “ne”.
Davek 4       Prihodki 4      Prireditev bilanc 4

Lev
Vračilo davkov bo vaše gonilo. Hitro in brez razmišljanja se boste spuščali v interakcije z referenti. Ne boste se mogli upreti klicu utaje, kar utegne vaše odločitve oblikovati pohlep. Če imate politične veze, potem boste soočeni odporu nasprotne strani.
Davek 4       Prihodki 5      Prireditev bilanc 4

Devica
Vaši stroški bodo visoki, še posebej prirastki in bolniške. S samozavestnimi nastopi in voditeljskimi sposobnostmi boste razdelili maso odpovedi, za kar bodo vaši nasveti sprejemani, besede pa poslušane. Napadli vas bodo prirejevalci bilanc, ostrižite lase.
Davek 5       Prihodki 5      Prireditev bilanc 5

Tehtnica
Planeti bodo postavili v ospredje vaše fiskalne sposobnosti, domišljavost in talent za skubljenje. Nepričakovan materialni dobitek bo vplival na rast standarda. Prijatelji vam bodo zato naklonjeni, poznanstva v teh dnevih pa bodo vnesla pozitivne investicije v vašo uvoz-izvoz zadrugo.
Davek 4       Prihodki 5      Prireditev bilanc 5

Škorpijon
Dojeli boste, kako goljufati na davku in katerim osebam se ne splača mencati, kako se je treba postaviti davčnemu inšpektorju in na kakšen način dobiti od šefa lažne papirje, da bodo vsi zadovoljni. Uspešno boste pripeljali do konca posle zaradi katerih grozijo vašim kolenom.
Davek 4       Prihodki 5      Prireditev bilanc 4

Strelec
S podkupninami in nasilnim nastopom boste močneje vezali nase ljube vam osebe, ki vas bodo nagradile s komplimenti. Sigurni boste vase in vam ne bo nerodno zahtevati, kar želite in javno izkazovati čustva in spolno vznemirjenje. Privlačil vas bo luksuzen način življenja in utajevanje davkov.
Davek 5       Prihodki 5      Prireditev bilanc 4

Kozorog
Zvezdni vplivi napovedujejo rast prihodkov in odhodkov. Bolj boste cenili sebe in tako pokazali drugim, da vas morajo upoštevati in spoštovati, a oni tega ne bodo sprejeli. Bolj veseli boste, bolje razpoloženi in dokaj odporni na davčne inšpektorje oziroma na njih posledice.
Davek 4       Prihodki 5      Prireditev bilanc 5

Don Marko M

Banke rešujemo (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “No limit edišn – davčni horoskop 2014

 1. Oba skupaj bi dal zapret v 3 x 3 m zaporno sobo. Sedanjo carico a. b. in prejšnjega carja j. j. in naj se tam prepirata, sestavljata dol potegnjene magisterije, lepita marksistične pamflete, pišeta knjige in fukata – kolikor jima paše. Stran od nas, daleč stran.
  Rekel bom le to: vsi naši predsedniki vlad, vseeno kateri že in vemo, da na noben način ne želijo stran od korita niso vredni niti smrtne kazni s strelom. Naboj je namreč v tem primeru predrag produkt, štrik ravno tako, le da tega lahko uporabimo na še drugih…Ima sploh kakšen smisel govoriti o tej bolani zavrženi kliki? Ki jo mi tako lepo ujčkamo in ji ploskamo?? No comment.

 2. kofetar,

  res je, metek ni rešitev, le dodaten strošek….sam se že dlje časa ogrevam, kar sem že večkrat povedal, da se vse parlamentarce od 91 do danes lepo zloži v četico, odpelje v Prekmurje, tam podeli eno parcelo, šotore in takšno bolj trendi črtasto garderobo, potem pa delat….ekološka pridelava zelenjave, sadja in podobno, seveda brez strojne opreme, vse na roke z motikami, tudi sladkorno peso, urnik 16 ur na dan vsak dan, 1 obrok vmes, pa samo mrzlo vodo…in tako ene 30 let….tiste najbolj talentirane pa lahko sprejmemo tudi v kamnolomu Črni kal, da drobijo ročno v pesek….
  smisla govriti tej bolani zavrženi kliki mogoče res nima, ampak mislim, da je prav, da jim na glas povemo potrebno, da ne bodo nekega dne rekli, da smo jih samo povozili pred predhodnega opozorila…če so že oni teh metod brez opozoril, pa dajmo vsaj mi biti toliko civilizirani….saj vejo, da se jim iztekajo dnevi, ampak preko sprenevedanja pač ne zmorejo….vse bo še ok – za državljane mislim, seveda pa bo za ok treba vzdigniti riti, kar bo po mojem naslednje leto že zelo pogost refleks…

 3. Jao, če bi prej prebrala tale horoskop, ne bi šla zapirat svoje popoldanske dejavnosti – prihodki 5 🙂 Ma sem vse skupaj zaprla, ker se ne mislim je… z birokracijo in popoldne dodatno delat za to, da bom financirala našo državo. Mah, kl… jih gleda…

 4. joj sorči, moja krivda, da te nisem prej obvestil, da bo izdan horoskop…. 🙂
  da bi pa se kdo šel podjetništvo zgolj zato, da futra samozadostne birokrate našega aparata, pa seveda nima smisla….tako jih je letos že razmišljalo 20k, ki so zaprli svoje dejavnosti in to kar celodnevne….
  lahko bi tudi jaz rekel našim birokratom “penis jih gleda”, ampak moj v svoji izbirčnosti pač noče kar vse po vrsti gledati…. 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *