Kapitulacija Trojke in obsodbe Nemčiji, da uničuje EU

Začelo se je. Trojka in Merklova (Nemčija) sta krivi za razpadanje EU !  Ta novica zagotovo ni v veselje tistim slovenceljnom, ki kličejo Trojko. A evropski parlament je bil, z redkimi izjemami, tudi slovenskih poslancev, večinsko enoten, da sta za porazno stanje in razpadanje EU kriva in odgovorna Trojka in Merklova….

Evropski poslanci so v upravičenih kritikah zahtevali od Trojke (Evropska komisija, Evropska centralna banka – ECB, Mednarodni denarni sklad – IMF) in Merklove pojasnila za njih kontroverzna dejanja odločitev v izvajanjih “varčevalnih” ukrepov, namesto gospodarske rasti, obenem pa jim naložili vso odgovornost za posledice.

Zdaj je namreč že kristalno jasno, da vsiljevani “varčevalni” ukrepi Trojke ne vodijo v nobeno rast in napredek, s čimer sta sicer trojka in Merklova nekoč opletali smiselnost teh varčevanj, temveč v popolna razpadanja držav, ki sprejmejo Trojkine varčevalne ukrepe neobvezno z denarjo “pomočjo”.

Vzorčen primer so evropski pralamentarci postavili najprej na Grčiji, ki je kljub številnim milijardam pomoči, po trditvah Trojke in Merklove namenjenih za gospodarsko rast, dejansko tonila vedno globje v propad in še tone.

Moje stališče glede Grčije je sicer, da je bila zlorabljena za pranje denarja, saj te milijarde Trojka/Merkel pomoči niso nikoli pristale na bančnih računih Grčije, obenem pa je ta ista Trojka zahtevala izvajanja varčevalnih ukrepov po njih scenariju in namensko uničevala Grčijo.

Ruska ruleta
Nič drugače se ni dogajalo Portugalski in Cipru, za katerega so evropski komisarji celo prijavili, da bo na Cipru uporabljen bančni model izvajan po celi EU. Obema državama je Trojka tako po mafijsko “prislonila revolver na sence”, ko je pogojevala pomoč zgolj v primeru izvajanj njih določenega “varčevalnega” programa. Danes se Ciper potaplja kot Grčija, oba kot Titanik.

Na primeru Cipra je Trojka z Merklovo v resnici tudi dokončno razgalila sebe in svoje namene.

Z dobesedno plenjenjem, ropanjem, dveh največjih bank na Cipru, kjer sta Trojka in Merklova zaplenili vse depozite nad 100k €, sta izpolnili svoj edini namen, to je udariti po ruskih oligarhih. Grobo in brutalno. V resnici se Trojka in Merklova ne napenjata za boljšo EU, temveč za vojno proti Rusiji, kar je dokazano nedavno tudi v Ukrajini.

Skratka, Trojka vsiljuje “pomoč” na “pomoč” in vsaka naslednja “pomoč” pomeni za državo še večje zadolževanje in uničevanje države, vse pod krinko “varčevalnega programa” nenasitnih kapitalistov.

Na Cipru, katerega Trojka z Merklovo navajajo kot vzorčen primer bodočega delovanja Trojke po EU, je recimo že po prvih svežnjih “pomoči” Trojke v dobrem letu nezaposlenost poskočila iz 3 na 17%, državljani pa v tisočih padajo v brezno nemoči nezmožnosti odplačevanj kreditov, hipotek. Enostavno povedano, Trojka jih dela reveže brezdomce.

Obenem je Trojka, kot pri naši NLB, obveznice obeh bank enostavno izbrisala, torej niso pokradli le ruskim oligarhom, ampak tudi prihranke Ciprčanom.

Skratka, evropski člani Trojke so na zaslišanju pred Evropskim parlamentom priznali, da so zgrešeno ocenili učinke “varčevalnih” prijemov izvedenih v Grčiji in na Cipru. Ne pozabimo, da so tudi v teh dveh državah uvajali enake prijeme, kot jih določajo za vse članice EU, čeprav so jasno na udaru države juga, kar niti ne skrivajo več. Isto napako so, pred pol leta, priznali tudi člani Trojke iz IMF-a

Predsednik EU parlamenta, nemški socijaldemokrat Martin Schulz, je ob tem zaslišanju Trojke nedvoumno zapisal tudi, da mora zaradi teh zgrešenih potez Trojke nekdo odgovarjati. Seveda se Shulz ni oglasil kar tako, temveč v poskus brana Merklove.

Da te “varčevalne” ukrepe Trojke diktira Merklova iz Berlina, že dolgo ni več skrivnost. A zdaj so proti Merklovi skočili tudi američani in jo obtožili, da Nemci provocirajo deflacijske procese in zelo resno ogrožajo ekonomsko rehabilitacijo ne le evropske, temveč tudi svetovne ekonomije.

Temu ameriškemu napadu se je tokrat pridružil tudi IMF, ta isti, ki je pred pol leta priznal vse narobe s temi svojimi “varčevalnimi” metodami, katerega je tokrat podprl tudi vodja Evropske komisije Barroso.

Merklove ne briga, če EU crkne
Skupaj zdaj zahtevajo od Merklove, da Nemčija zmanjša svoje trgovinske presežke in da s svojim žrtvovanjem pomaga pri izhodu iz krize ostalim državam EU. Obenem zahtevajo tudi ohlapnejšo monetarno politiko Evropske centralne banke. A vsem tem zahtevam Merklova nasprotuje.

Še več. Merklova celo pravi, da tej njene “varčevalni” ukrepi niso nič narobe. In tupi naprej, da je klestenje stroškov in povečevanje izvoza pravi model.

A tokrat je prekipelo tudi evro parlamentarcem, kot tudi kritikom Berlina iz Bruslja in ZDA, še posebej pa predstavnikom držav juga Evrope, brez naših brezjajčnikov, ki so Merklovi postavili enostavno vprašanje. Če bi po Merklino morale vse države EU delati na večanju svojega izvoza, kdo bo potem uvažal ? In Merklova je umolknila….

Rešitev evro območja za izhod iz krize je v bistvu enostavna. Samo Merkline in Trojkine “varčevalne” ukrepe je treba obrniti na glavo. Do zdaj je bilo pač tako, da so države Juga Evrope z uvozom iz Nemčije, pretežno z nemškimi posojili, zapadle v globine minusov, kateri se je prelil v nemški višek.

Da bi se vzpostavilo ekonomsko ravnotežje vsaj v Evropi, bi moral zdaj Jug znižati minus, Sever pa preveč plusa.

Medtem, ko državam juga Evrope padajo plače in proračuni skozi “interno devalvacijo”, bi moral Sever izpeljati “interno revalvacijo”, povečati plače, ter javne in zasebne investicije. Seveda je jasno, da bo Merklova zavračala ta prijem, saj bi to pomenilo tudi padec nemške konkurenčnosti.

Ampak če Nemčija ne bo pristala na osebno žrtvovanje za skupen interes v naslednjih 2eh letih, potem se bo že nevarno povečalo neravnotežje v EU, posledično pa se bodo poglabljali spopadi med Jugom in Severom, kar bo neposredno ogrozilo tudi obstanek monetarne unije in evra, kakor tudi obstoj celotne EU v sedanji podobi. In če bo kdo uničil EU, potem jo bo Merklova, seveda če ji bo dovoljeno.

In Merklovi niti ne zamerim kaj preveč za to početje, nenazadnje v določenem delu brani interese svojih državljanov. Nekaj, česar naši politiki niso sposobni. A vseeno bo treba Merklovi in Trojki izreči odločen NE, če se hočemo rešiti kolonialnega suženjstva. Za ta korak pa moramo najprej zamenjati aktualne brezvretenčarje našega parlamenta…..

Don Marko M

Merklova (blog Don Marko M)

Trojka (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *