Aleluja. Jezus je rojen ! Končno

Veliko razodetje v Vatikanu. Tisočletno parado istospolnih neabstinenčnih božjih služabnikov RKC je, na dan lune brez sonca, prekinil nenapovedani dogodek – rojstvo Jezusa. Deček je bil spočet brezmadežno, 31 letna nuna Aleluja ga je našla nebogljenega v votlini. Trebušni. RKC je dogodek že označila za najpomembnejši po odkritju ploščatega planeta….

Obenem je bilo rojstvo Jezusa pomemben dogodek tudi za vse istospolne, ki sicer niso pod okriljem RKC, saj je Vatikan ob tej priložnosti nemudoma podal izjavo za javnost s sporočilom, da RKC poslej odločno zagovarja, da morajo istospolne družine imeti po najmanj enega otroka, ker je to poslej v skladu s cerkveno doktrino.

Dan po tem veselem dogodku so v RKC pohiteli tudi z obvestilom za javnost, v katerem so označili devico Marijo za šarlatanko, jo izobčili, ji odvzeli status svetnice, njene poletne predstave uličnega gledališča, znane tudi pod delovnim naslovom – vnebovzetje – pa kot cirkuške predstave za telebane.

Se ja pa nuna Aleluja, sicer še vedno vidno šokirana, razgovorila o odkritju Jezusa :
Mislim, da mi je bila usoda svetnice namenjena že pred letom. Takrat mi je nekaj mesecev, po vsaki spovedi, župnik Krepostni razlagal, da je smisel človeštva v votlini. Da je poznavalec votlin in da greva lahko skupaj odkrivati votlinske lepote, mi je predlagal.

Hvaležna sem mu za ta raziskovanja, saj do takrat nisem vedela, da votline skrivajo v sebi toliko lepega. Potem sem votline raziskovala tudi sama, včasih z vzdrževalcem Pokončnim, sestro Čutno, tudi s predsednikom KS Mlahavim.

Prejšnji teden sem tako med raziskovanjem votline našla dojenčka. Božji čudež, sem pomislila. Večkrat sem obiskala to votlino, a nikoli prej tam ni bilo dojenčka. In ker je treba lepe čudeže deliti z verniki, sem dojenčka odnesla v porodnišnico Rieti, ki je bila votlini najbližje.

Ime Jezus sem mu nadela po naključju, ker je bilo še edino prosto. Vesela sem, da je moja RKC v Jezusu prepoznala talent in mu podelila status voditelja brez omejitve trajanja mandata.

Veselje nad tem dogodkom je izrazil tudi Frančišek in komentiral skromno, da “v zahvalo Aleluji RKC končno postaja prepoznavna“.

Svojega mnenja pa ni skrival niti slovenski verski laik Ivan Štrbunkec :
Zdaj je tudi dokončno jasno, da smo RKC verska skupnost čudežev. To je zgodba o uspehu. Mislim, da nam je Jezus s svojim rojstvom najprej povedal, da je votlina pravi kraj za nas.

Zdaj me, kot vodjo slovenskih laikov, čakajo pogovori z istospolnimi v parlamentu, da spremenimo koledar praznikov RKC. Teh praznikov bo sedaj manj, saj je bila najdba Jezusa v votlini za nas velika noč in božič obenem, torej bosta do zdaj  2 praznika združena v 1. Marijo, ki mi je bila od nekdaj sumljiva, pa smo itak nogirali.

Zaradi zajetnih priprav, bo praznovanje tega veselega dogodka, najdbe Jezusa, poslej tudi uraden praznik RKC in dela prost dan za brezposelne.

Don Marko M

Abstinenca (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *