Prihaja nova stranka – Iniciativa za demokratični socializem (IDS)

“Tovarišice in tovariši! Z veseljem vam sporočamo, da Iniciativa za demokratični socializem (IDS) prerašča v stranko”, povsem sveže sporočajo mladinci, dekleta in fantje, na svoji spletni strani IDS. V zadnjih mesecih že tretja nova stranka, ki se postavlja na levo stran….

Kar se mi zdi dobro, ker levičarskih strank v našem parlamentu dejansko nimamo, leve pač. Imamo zgolj neko šalabajzersko SD z Lukšičem, ki bo itak spokal v Bruselj, katere največji podvig je bilo, če odmislim tajkunske zgodbe, demoliranje in namensko uničevanje socialne države še v času, ko so bili tej ukrepi izvedeni pod Pahorjevo taktirko. Jankovićeva PS pa je itak še sama sebi v napoto.

Protestniške vrste se torej organizirajo v odkrito pariranje aktualnim parlamentarcem, ki dejansko tam sploh ne bi smeli biti. Okolje tako pridobiva nove dimenzije. Po Pirjevčevi Solidarnosti, Šoltesovi Verjamem, so zdaj tukaj še mladinci IDS s svojo zelo jasno nosilnostjo – socializem je prihodnost.

Svoj ustanovni kongres bo IDS izvedla 8. marca 2014, lokacija v Španski borci, Ljubljani. Cel kup pomenljivosti že v enem samem stavku in če bo njih zgodovinski pomen nosilna smernica delovanja stranke v prihodnosti, potem bo ok. V bistvu me še najbolj veseli, da se je tudi mladina končno začela premikati v boju za svojo prihodnost.

Že lani sem napovedal, da prihaja čas ustanavljanj številnih novih strank, pretežno iz protestniških vrst. Kot sem napovedal, da je edina rešitev čiščenja kvazi levo – desnih šalabajzerjev parlamenta, po 23 letih, pospešeno ustanavljanje številnih novih strank. No, ni edina rešitev….

Je pa t.i. demokratična oblika. Obstajajo sicer še druge oblike rešitve pred nesposobnimi parlamentarci, ki so razprodali državo in zavozili prihodnost mladim. Ja, obstaja način, ki trenutno poteka po BiH, torej protestniška lastnoročna odnašanje teh parlamentarcev za večne čase. Ampak o tem, če res ne bo druge možnosti, čeprav verjamem, da bi številni najraje uporabili samo to možnost, že včeraj.

Seveda je jasno, da te nove stranke in tiste, ki še pridejo, ne čaka nič kaj lahko delo, saj so trenutni parlamentarci pripravljeni na vse podlosti ohranjanja svojih privilegijev. Od tega, da bi spremenili volilno zakonodajo in vzdignili prag vstopa v parlament, do najbolj podlih blatenj teh novih strank, pa do volitev preko spleta.

Sploh to možnost volitev preko spleta bi morali izločiti iz rabe, ker jo trenutni parlamentarci dejansko planirajo zgolj za svoj nadaljni obstoj. Hm, a če malo širše pogledam, ja, zakaj pa ne. Volitve preko spleta bi lahko bile expresen način kako se rešiti celega parlamenta naenkrat.

Od novih strank sicer ne pričakujem, da bodo že na naslednjih volitvah izglasovani v parlament v tolikšni meri, da bi zasedli vse sedeže. Pričakujem pa, vsled številnih okoliščin, da bodo na prvih volitvah zamenjale vsaj polovico trenutnih parlamentarcev, na drugih volitvah pa še preostalo polovico. 23 let dreka šalabajzerjev se, razumem, ne da počistiti v samo enih volitvah.

Kot pričakujem tudi, od teh treh in tistih, ki še prihajajo, takojšnjo aktivno delovanje in sicer v podajanju predlogov zakonov, tudi sklicevanj referendumov, skratka na polno paro že od prve sekunde. Ker če ne mi bo temperament poskočil v višave do stopnje, pa bom ustanovil še eno stranko in bomo to počeli….

Lepo bi sicer bilo, da bi se ustanovila tudi kakšna nova stranka desnice, ker tudi te nimamo. Tisti SDS zmazek, sestavljen iz ortodoksnih članov komunistične partije,  pač nima nič z desničarstvom, čeprav jo imajo z vsem drugim. Pa še kakšno sredinska bi se lahko rodila – ker Virantov DL ni sredinski, ampak zelo mimo, tudi sredine.

Skratka, če jo rabijo ali ne, dekleta in fantje IDS imajo moj glas podpore in le od njih je odvisno, kako in koliko dolgo bo ta moj glas trajal.

In če te zanima kaj in kako nameravajo pri IDS, potem si lahko ogledaš njih spletno stran, lajk podpore pa jim lahko nameniš tudi na njih FB profilu.
Tovarišice in tovariši IDS, zdaj pa – na juriš !

p.s.
Teja Gregorin, Vesna Fabjan, Tina Maze – braviiisimeeeeeeee punce ! Svaka čast za olimpijske medalje !

Don Marko M

Demokratični socializem (blog Don Marko M)

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Prihaja nova stranka – Iniciativa za demokratični socializem (IDS)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *