Krim je Rusija ! Slovenija priznava referendum Krima !

Krim je nova republika Rusije. Korektno, legalno, ponosno, odločno in brez vsakega dvoma se je to zgodilo. A prepričan sem, da Krim nikakor ni zadnja nova republika, referendumsko pripojena Rusiji. To je šele začetek. To je šele prvih 1,5 milijona Rusov v Ukrajini, ki se je pred fašizmom Zahoda zateklo v varno okrilje matere Rusije. Na ta(kšen) trenutek zdaj čaka še 9 milijonov Rusov v Ukrajini…..

Za svojo nedvisnost in obenem začetek pripojitve Rusiji se je na Krimu izjasnilo kar 96,6 % volilnih upravičencev, od 86 %, kolikor se jih je odpravilo v sončni nedelji na krimska volišča. Ja, zgodovinski trenutek, ne le za Krim, pač pa kar za cel svet.

Referendum je potekal tudi pod budnim očesom mednarodnih opazovalcev, ki so si bili enotni, da je glasovanje potekalo v skladu z mednarodnimi standardi in demokratičnimi postopki. Nekateri od opazovalcev so povedali tudi, da tako mirnega, korektnega referenduma še niso videli, tisti najbolj drzni, celo iz EU, pa niso skoparili, da v bistvu nihče nima razloga zavračati legalnosti rezultatov referenduma.

Že po objavah vzporednih rezultatov, sploh nekaj ur kasneje po objavi prvih neuradnih, se je po Krimu razleglo veselje slavja, množice so bile opremljene s krimsko ruskimi zastavami, na zgradbi lokalne vlade se je bohotil napis “Doma smo !”, glasbeniki so iz zvočnikov po trgih dvigovali ritem zabave…..Skratka nepozaben zgodovinski dogodek. In začetek novega….

Medtem pa se je, v času poteka referenduma, desničarsko neonacistični predsednik ukrajinske vlade Arsenij Jacenjuk preko Obrambnega ministrstva Ukrajine dogovarjal z Rusi o – premirju.

Premirju, ki bo po tem dogovoru trajalo na Krimu do 21. marca. Po tem dogovoru tako vojska Rusije, kot Ukrajine, do tega datuma ne bodo izvajali nobenih vojaških akcij ena proti drugi, bo pa lahko vojska Ukrajine v tem času dopolnjevala svoje zaloge.

Je mar to vojna napoved v Ukrajini ? V bistvu se še vedno lahko zgodi, če ne prej, pa ob zahtevah referenduma Rusov v preostalih pokrajinah Ukrajine. Ampak zdaj bi to že bila vojna komisarjev Bruslja, Merklove in Obame, pod krinko NATA, proti Rusiji.

Rusi pa imajo že v genih motivacijsko vgrajen boj proti fašizmu. Ne kot naši dripci v parlamentu.

(Divji) Zahod, torej ZDA, kakor tudi EU, se z udrihanjem o nepriznavanju referendumske volje krimskega ljudstva v bistvu sramotijo do konca, predvsem pa sporočajo, da ne priznavajo demokracije, čeprav so jih polna usta demokracije.

Našim parlamentarcem – vi niste Slovenija !
Ali državljani Slovenije pozabljamo, da smo šli nekoč po poti Krima ? Se referendumsko odločali o samostojnosti, katero so nam sicer kasneje naši levo desni parlamentarci prodali EU praktično zastonj.

Priznam, da ne bi odgovarjal za svoja dejanja, če bi imel v bližini Erjavca, Janšo ali katerega drugega našega parlamentarca, ko so izjavljali, da Slovenija ne priznava referenduma Krima. Mislim, pa kdo vas je sploh pooblastil za to izjavo ? Ljudstvo zagotovo ne !

Za tako pomembna vprašanja, kot je priznavanje demokratičnosti referenduma ljudstva kjerkoli, bi lahko naši parlamentarci sporočali voljo Slovenije zgolj in izključno preko referenduma državljanov Slovenije o priznavanju referenduma  Krima. In verjamem, da bi najmanj 80 % državljanov naše male podalpske, razen janšističnih komunajzarjev, pritrdilo volji ljudstva Krima.

Ker v primeru referenduma na Krimu sploh ne gre za to ali je komu bolj všeč Zahod ali Rusija oziroma ne bi smelo iti za to, pač pa je edino merilo debatiranja in odločanja demokratično izražena volja krimskega ljudstva na referendumu. To bi lahko bilo v kateri koli državi sveta, tokrat je pač Krim.

In kdo sploh in s kakšnim argumentom lahko oporeka demokratični referendumski volji ljudstva, sploh če je ta izražena v kar večinsko fascinantnih 96,6 % ?!

Krim je v bistvu končno pokazal pravi obraz Zahoda, kavbojev in EU, celo naših levo desnih parlamentarcev, ki jezikajo o svoji demokratičnosti, ko pa se demokracija ljudstva zgodi, jo totalitaristično zavračajo. Res sramota, v kakšno druščino je Slovenija vpisana.

Sicer pa – v bistvu jim sploh ni treba priznati rezultatov referenduma Krima, ker Krim je zdaj  – Rusija. A bodo tej, ki zavračajo voljo krimskega ljudstva, zdaj rekli, da ne priznavajo Rusije ?

In nenazadnje – kaj pa bi potem naši levo desni parlamenatrci porekli, če bi se Štajerci in/ali Primorci na referendumu večinsko odločili odcepiti od Slovenije ? Pa ne da tudi v tem primeru ne bi spoštovali demokratične volje ljudstva….

Slovenski mediji živa sramota poročanja o Ukrajini
Sicer ne vsi, večina pač in sploh naša nacionalna rtv hiša, ki je prav tekmovala z janšističnim Reporterjem, kateri bo več pristranskih neumnosti in namernih zavajanj objavljal o Ukrajini, že od samega začetka, pa do danes.

Da si kaj takšnega dovolijo rumena rekla kazala janšistična trobila me sicer itak ne preseneča, ampak da pa si naša nacionalka v imenu visoke novinarske profesionalnosti dovoli tako in toliko pristranskega in neobjektivnega poročanja o dogajanjih v Ukrajini, je pa že krepko zabijanje udarcev neodvisnemu novinarstvu direkt pod pas.

Neonacistični plačanci zahoda izvedejo državni udar, njih snajperisti pobijajo vse po vrsti, tudi Ukrajince, tam prisotni poročevalci naše nacionalke pa nič o tem. Pač pa so poročali medijsko namenske zrežirane prikaze Obame in Merklove. A takšne novinarje moramo plačevati, ki niso sposobni na kraju dogodka sami prikazati dejansko stanje ? Retorično vprašanje…..

Krim se je rešil neoliberalnega fašizma Zahoda
Rusi, Tatari in tudi lepo število Ukrajincev na Krimu so se rešili. Rešili pred uničevalskim Divjim Zahodom, pred diktaturo EU in kavbojev. Sploh ne dvomim, da jih čaka prijetnejše, kakovostnejše in okolju ter človeku dostojnejše življenje, kot bi ga imeli pod EU.

A zgodbe tukaj, seveda in žal še zdaleč ni konec. EU in ZDA na eni strani, ter Rusija in Kitajska na drugi strani, bodo še naprej nadaljevali z razdeljevanjem in razkosavanjem Ukrajine. Ja, obojih že od začetka sploh ne brigajo Ukrajinci, v bistvu se za Ukrajince ne briga niti nova neonacistična vlada Ukrajine.

Kakor pa obrnem, je Rusija v absolutni prednosti in še vedno ostajam pri svoji napovedi, da bo prej kot slej, torej prej, prišlo do Krimskih referendumov priključitvi Rusiji še v najmanj 3eh pokrajinah Ukrajine.

EU in ZDA bo tako ostalo tisto malo nič neuporabnega Ukrajine, kar pa jih ne bo oviralo, da bi na teh državljanih Ukrajine izvajali že znane destrukcijske “varčevalne ukrepe”, ker je zanje to pač demokracija.

V Ukrajini bodo tako profitirali vsi, razen Ukrajincev, kar je najbolj žalostno v tej zgodbi. Tisti del Ukrajine, ki bo ostal pod diktatom EU in ZDA bo, milo rečeno, spravil Ukrajince na beraško palico. Scenarij EU, izvajanem v Grčiji, Sloveniji in ostalih državah juga, jim ne uide, žal.

Merklova s komisarji Bruslja namreč že dolgo ne skriva več svojih namenov uničevanja Slovanstva, kavboji pa tega navdušenja itak niso skrivali nikoli in oboji so to nazorno že dokazali na primeru kosanja Jugoslavije.

Napovedane spomladanske volitve v Ukrajini bodo tako samo blef. Čisti amaterski blef. In zdaj me že resno zanima, kdaj bodo Ukrajinci spoznali, kam so jih pripeljal neonascistični Kličko, Timošenkova, Jacenjuk, Turčin in kavboji z Merklovo. Upam le, da Ukrajinci za spoznanje tega natega ne bodo porabili 23 let, kot še vedno nekateri pri nas……

Don Marko M

Krim 2014 (blog Don Marko M)

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Krim je Rusija ! Slovenija priznava referendum Krima !

  1. Deluješ prepričano.. Prepričani ljudje bi lahko spremenili svet, če bi le ne, neprepričani, prepričanost zamenjali za prepričljivost 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *