Slovenski parlament uvrščen med 10 najboljših delovnih mest na svetu

Business Insider, ameriški poslovni medij, je v svoji letni predstavitvi najboljših delovnih mest na svetu uvrstil Državni zbor republike Slovenije na zavidljivo 5 mesto, takoj za Googlom, Facebookom, Twitterjem in Microsoftom. Visoko mesto na lestvici so našemu parlamentu omogočili izjemni delovni pogoji, ki omogočajo zaposlenim oddajanje svojega maximuma na delovnem mestu….

Medtem, ko se je danes pred ljubljanskim sodiščem z ljudskimi vzkliki “Janez, Janez !” na eni strani in “V zapor, v zapor !” na drugi strani ceste zgodil zgodovinski dogodek sprave v naši mali podalpski, je pred mikrofone stopila Blond Mortajm, šefinja Instituta Umetna Gnojila (IUG) na Šubičevi in komentirala to vrhunsko 5. mesto.

Tudi v času krize se parlament Slovenije zelo trudi ugoditi zaposlenim in jim ustvariti pogoje, da svoje delo opravljajo zadovoljni“, je poudarila Blond Mortajm.

Domači strokovnjaki so sicer že daleč nazaj ugotovili, da v kolikor so zaposleni zadovoljni in v kolikor imajo občutek pripadnosti delodajalcu, kakor tudi, da delodajalec vzorno skrbi za njih, vse to neposredno vpliva na njih produktivnost in splošen uspeh.

Visoko 5. mesto si je tako parlament Slovenije prislužil predvsem s svojo sproščeno atmosfero, poleg dela pa lahko zaposleni izvajajo razne aktivnosti, kot recimo premetavanje Pasijanse, katero prejmejo instalirano skupaj s prenosnikom, listanje dnevnega tiska, poslušanja mp3 glasbe in še kopico ostalih aktivnosti, s katerimi se lahko ubadajo med delovnim časom.

Dodatno prednost zaposlenih v parlamentu pa mnogi vidijo tudi v možnosti prihoda na delovno mesto v copatih, kopalnem plašču, pižami, kakor tudi možnosti brezplačnega kosila, pranju perila, obiska zdravnika. Posebna prednost pa je tudi, da zaposlenim sploh ni potrebno obiskovati stavbe, v kateri delajo, kakor tudi, da so izplačani potni stroški, dnevnice, tudi ko sploh ne pridejo v službo.

Blond Mortajm sicer trdi, da Business Insider visokega mesta parlamentu ni dodelil zaradi omenjenih prednosti, pač pa je svojo odločitev baziral na težkih okoliščinah pod katerimi delajo zaposleni v parlamentu Slovenije, kot so zelo zgodnje vstajanje okoli 9 ure, odstotna podražitev hrane v parlamentarni menzi, občasni prihodi na delo tudi v deževnem vremenu….

Najboljši iluzionisti sveta prihajajo v Slovenijo na izpopolnjevanje

Nepovezano s 5. mestom našega parlamenta pa v našo prestolnico, na izpopolnjevanje in nadgradnjo svojih znanj in tehnik, prihajajo člani najbolj znane čarodejske skupine na svetu “Iluzionisti” .

Za izmenjevanja izkušenj in izpopolnjevanje veščin je predvidenih več predavanj in srečanj z našimi strokovnjaki, vrhunec obiska pa bo vsekakor obisk iluzionistov našega parlamenta, katerega iluzionisti sveta imenujejo Bradavičarka.

Navdušenje nad tem dogodkom je opisal Magic Touch, eden članov čarodejske skupine :

Slovenija je država, v kateri sta čarodejstvo in iluzija povzdignjeni na najvišjo stopnjo in v veliko čast si štejemo, da se bomo lahko učili od najboljših.

Triki, katere izvajajo slovenski mojstri, so nam odvzeli dah. Že res, da je Copperfildu uspelo prikazati izginotje Kipa Svobode, ampak slovenski kolegi so uspeli skriti eno celo državo.

Spretnost teleportacije s katero z lahkoto prestavljajo denar iz Slovenije na eksotične otoke pa je itak domača naloga za vse, ki bi se radi ukvarjali s to veščino“, je vzhičeno razlagal Magic in nadaljeval :

Poleg vsega pa so slovenski iluzionisti do popolnosti izpopolnili preusmerjanje pozornosti občinstva na nepomembne podrobnosti, ki tako še vedno ostaja zgroženo, ko ugotovi, da je bilo prevarano.

Dejstvo, da so že 10letja na sceni je najboljši pokazatelj, kako močna je moč iluzije s katero so očarali občinstvo. Zato se ne gre čuditi navdušenju s katerim občinstvo, vedno lačno novih trikov, spremlja njih delo“, je zaključil Magic.

Pomlad je….. In to ni iluzija…..

Don Marko M

Evolucija avtoritete (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *