Rojeni zjutraj ste vztrajni, popoldne potepuhi, ponoči sanjači

So osebni podatki, katere bi moral po mojem vsakdo zdiktirati v vsaki sekundi dneva, tudi v vsaki sekundi noči, če je potrebno : EMŠO, davčno številko, ter rojstni datum in uro rojstva. A resnici na ljubo je bolj malo oseb sposobnih zdiktirati na dah navedene 4, pa čeprav gre za povsem osnovne podatke posameznika….

Po mojih spoznanjih, torej osebnih komunikacijah, se pri naštevanju 4ih še najbolje odrežejo samostojni podjetniki, saj so večina dokaj zlahka našteli 3 od 4ih na dah, kar pa je možno pripisati tudi praktično vsakodnevni rabi le teh za službene potrebe.

A pri večini se je pojavil problem, ko je prišlo do navedbe ure rojstva. Vem ja, saj piše na rojstnem listu, ampak koliko jih sploh ve, kje ima založen svoj rojstni list, kaj šele katera ura rojstva je zapisana.

Sam recimo vem za ure rojstva moje mularije, čeprav obenem priznam, da nisem ravno prepričan, če bi vedel na prvo te ure, če ne bi bil osebno prisoten na porodih in po lastnoročno prerezani popkovini pogledal na stensko uro porodniške sobe. Ker recimo če me vprašaš, ob natačno kateri uri se je rodila Slovenija, nimam pojma in me res zanima, koliko jih ima.

Ura rojstva pa je, pravijo, ravno tako pomembna, kot ura spočetja, čeprav priznam, da se ure spočetja mojih potomcev pa res ne spomnim in se mi niti približno ne sanja, sploh pa nikjer ni zapisano, da bi lahko preplonkal.

In ker ura rojstva na poseben okrogel način razgalja tudi nekatere osebnostne značilnosti posameznika, si poglejmo, v čem so si jutranjiki tako zelo drugačni od večernih in seveda vse vmes.

Nočni otroci so sanjači
Osebe rojene med polnočjo in četrto uro zjutraj krasi sanjarski duh, velika domišljija in čutnost. Včasih imajo probleme v sprejemanju realnega, kljub temu pa so zvesti svojim idealom, katerih od otroštva ne menjajo. Pogosto dvomijo o svojih ciljih, zaradi česar postajajo nemirni. Vseeno pa vedno radi prenašajo svoje znanje in izkušnje drugim.

Jutranji so najbolj vztrajni
Rojeni med četrto in osmo uro zjutraj so vztrajni v prav vsem česar se lotijo. So pravi življenski praktiki in težko jih je presenetiti, kot bi bili že vnaprej pripravljeni na vse življenske težave. Imajo veliko željo ustvarjanja tistega, o čemer drugi le sanjajo in v to početje vlagajo ogromno naporov. Najpogosteje so inteligentni, čeprav jim to praviloma ne prinaša materialne koristi.

Pred poldnevom se rojevajo optimisti in filozofi
Osebe rojene med osmo uro in poldnevom s svojo prisotnostjo razveseljujejo vse okoli sebe. So ambiciozni, z velikimi možnostmi uspehov na poslovnem področju, medtem ko so v zasebnem življenju optimistični in poduhovljeni. Radi filozofirajo o smislu življenja in medčloveških odnosih, lastijo pa si tudi mnoge umetniške talente.

Popoldanski otroci so energični in kreativni
Živahnost, radovednost in mnogo energije še najbolje opisuje rojene med 12 in 16 uro. Ustvarjeni so da bi bili učitelji, matematiki in veliki govorci. V medčloveških odnosih so nagnjeni konfliktnim situacijam, sicer pa bi jim bilo življenje brez občasnim dram itak dolgočasno.

Pozno popoldne pripada potepuhom
Rojeni med 16 in 20 uro so nemirnega duha, kateri jih vseskozi vodi v nove izzive in nepoznane okoliščine. So uporniki družbe, njih energija pa pravi dar. Posledice tega njih nemira so lahko tudi naklonjenost depresiji in živčnosti, a čeprav dajejo videz prenagljenosti imajo skoraj vedno pripravljen načrt, torej ni razloga skrbi za njih prihodnost.

Večerni otroci pa so polni samozavesti
Rojeni med 20 uro in polnočjo so naravni vodje, njih dominanten duh pa hitro osvaja. So polni samozavesti in težko jih je omajati, najbolj pa trpijo če jim drugi ranijo ego. Posebni so tudi v tem, da morajo določen del dneva preživeti sami s seboj, da bi tako zbrali misli in energijo za druženja z ostalimi.

Tako, zdaj pa navit uro….

Don Marko M

Skozi čas (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Rojeni zjutraj ste vztrajni, popoldne potepuhi, ponoči sanjači

  1. Moram rečt, da tale navajanja kar držijo, če vzamem v zakup sebe in svoja otroka 🙂

  2. Hja, kar se mene tiče se ne strinjam s prvim delom navedbe, za naše miceno malo je pa tole kar točno 🙂 znam pa naštet 3 od 4 ih za oba. Problem je samo davčna, ker je pač ne rabim znat.

  3. Samo,

    ma če že znaš 3 od 4ih za oba, potem ti lahko pogledam skozi prste…. 🙂 …za davčno pa naj ti skozi prste pogleda davčna, pa bo komplet…. 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *