(Ne)pozabne minulega tedna – vol.19

Dolgega  nosu Popović v zapor, “trezni” GG Mišič nogiran. Best off. Parlamentarci spet dvignili življenske stroške. Fuck off. Nacionalizirana že 6 slovenska banka. Šit off. Slovenski hotel Mama svetovni rekorder. Grejt off. Prva katoliška cerkev na dražbi. Dip off. Vreme teče po aprilsko, zmagovalec zabil gol več, vse to in še dosti več pa v nadaljevanju (Ne)pozabnih minulega tedna…..

Župan Boris Popović (spet) v zapor
Tramontana je šla skozi Koper. “Končno”, je primaknila večina občanov. Je pa bila pred sodiščem ob izreku sodbe peščica razočaranih gospodinj, ki tega mnenja večine niso delile in so za te potrebe izjemoma izpustile redne serije Sultana veličastnega, da so lahko namakale robčke za Popoviča. A zastonj. Boris Popović mora v zapor, je reklo sodišče.

To sicer ni prva obsodba “našega” župana, zagotovo niti zadnja. Do sedaj mu je uspelo prislužiti zaporne kazni za napad na novinarko PN, pa za davčne zatajitve in ponarejanja poslovnih listin, ter za razžalitve koprskega kriminalista, vsega skupaj za 2 leti in 3 mesece, a vse pogojno.

Tokrat pa nič pogojno, temveč kar polna 3 leta zapora in 2 leti prepovedi opravljanja javne funkcije, čeprav je tožilka zahtevala 4 leta in 3 prepovedi javne funkcije. Sodišče v Kopru je namreč odločilo, da je župan MOK Boris Popović kriv zlorabe položaja pri prodaji občinskih zemljišč na Serminu. In tokrat dokazov, celo za Matoza nemogoče ovrgljivih, proti Popoviću ne manjka.

Potem, ko je Pope prišel na sodišče še nasmejan v spremstvu zgolj 8ih ženskih oporod, je po izreku sodbe sodnice prav katapultiral iz sodne dvorane še pred obrazložitvijo sodbe in zbranim novinarjem pred sodiščem začel razlagati tiste znane o mafiji in političnem konstruktu in seveda, da bo vložil pritožbo.

In če bo višje sodišče potrdilo sodbo prvo stopenjskega, za kar obstaja 99% možnosti, potem bo septembra v Kopru en župan manj. Ob tem me zanima seveda samo eno – zakaj sta tožilstvo in sodišče mleli primer Sermin vse od leta 2007….nič ne bi bilo narobe, če bi se tožilka in sodnica pridružili Popoviću za tri leta…..

GG Mišič odtekel zadnji krog maratoncev
Nadzorniki Luke Koper so razrešili GG Mišiča v tretjem poskusu. Pa naj še kdo reče, da “treča sreča” ne drži. Razrešen pa je bil z reultatom 4 : 4 in samo v naši mali podalpski je možno, da neodločen rezultat pomeni za nekoga zmago. Pa pustimo malenkosti.

Ob nastopu mandata je Mišič sicer vpil, da bo v enem tednu razkril uničevalce Luke, a tega ni storil še do danes in tudi iz tega naziva je prav, da je bil spakiran. A Mišiču tudi ni bilo potrebno povedati, saj je sodišče vmes povedalo, da je janšev Časar izginil z milijoni, našimi kakopak, čeprav mu je določen azaporna kazen. In Mišič gre po Časarjevi poti…..

Zaenkrat sicer primat ropanja milijonov in zemljišč Luke Koper čvrsto drži kader SDS, kar sicer ne pomeni, da tudi levaki niso tega počeli, le da so pri SD in ostalih to počeli bolj zverzirano. Zgodovina prakse je pač neprecenljive vrednosti.

Vsekakor se bomo v Kopru morali potruditi vrniti Luko v ponovno lokalno last, ker tej šalabajzerji Šubičevski jo samo ropajo in uničujejo, da malo nič ostane v Kopru, razen luške svinjarije. Seveda pa ne bo čudež, če bo GG Mišič za to odpoved prejel par 100 tisočakov “odškodnine”.

Bratuškova še kar prazni žepe državljanom
Parlamentarci z Bratuškovo na čelu še naprej vneto praznijo žepe državljanom. Ker je padel nepremičninski davek, so levo desni parlamentarci spet posegli po edinem kar znajo, poleg najemanj kreditov – dvigu trošarin, posledično cen življenskega standarda.

Zdaj že lahko že povsem jasno zatrdim, da je Alenka Bratušek, ki je zdaj prevzela še zapravljanje zdravtsvenega ministrstva, daleč najbolj potratna baba, kar sem jih v življenju imel priložnost opazovati. In ja, videl sem že svašta babjih gluposti….

Drugače pa sem še vedno besen zaradi naivnosti lepega števila sodržavljanov, ki so padli na desničarske janšistično komujazarske floskule in minirali nepremičninski davek, ki je bil prvi pravičen davek v naši samostojnosti, po katerem bi kar skoraj 70% državljanov plačevalo manj, kot prej in ki bi dejansko omogočil, da bi premožneži več plačevali od revežev.

Toliko vpitja državljanov, naj premožneži plačujejo več, ko pa pride ta ponujena priložnost, pa jo zavržejo in se strinjajo, da plačujejo enako, kot tisti, ki premorejo neprimerno več premoženja. Nič skrbet, nepremičninski davek se bo vrnil, še letos, a žal bo zdaj premožneže in reveže izenačil v plačevanju. Vmes pa bo še ene par dvigov trošarin, izrednih davkov, cen in najemanj kreditov. Butalci očitno niso mit…..

RTV SLO bo prvič vodila ženska – Nataša Pirc Musar
Po vleci potegni glasovanju je bila na naši nacionalki v tretjem krogu s 15 glasovi izvoljena Nataša Pirc Musar, ki je tako predčasno opravila z mandatom informacijske pooblaščenke in postala prva generalna direktorica v zgodovini naše javne rtv.

Čeprav je Nataša svojo medijsko kariero praktično začela na naši nacionalki in se na nek način vrača na “že videno in znano”, pa verjamem, da ji ne bo lahko. Ravno zaradi tega, ker ve, kaj tam dogaja….A obenem verjamem, da je Nataša, ki se je odlično odrezala kot informacijska pooblaščenka, dovolj sposobna, da zmore tudi več, kot urediti našo nacionalko.

Sploh, da je sposobna urediti novinarske vrste nacionalke, še posebej tiste MMC, ki so pod Fillijevim vodstvom postali že prava mala naravna katastrofa. Pa tudi drugače je prejšnji generalni Filli bolj skrbel za filanje fetiša in za zajetne (davkoplačevalske) vsote nakupoval tehnične nove opreme, kakršne nima niti nemška nacionalka, kot pa kakovostno novinarstvo.

Otroški parlament zahteva odgovornost “odraslih” parlamentarcev
Na tematiko Razmere v družbi, se je minuli teden zgodil tudi 24. otroški parlament. In v parlamentu so naši otroci, naša prihodnost, že ker je večina staršev tihih ponižnih riti, s svojimi vprašanji povzročali nemalo težav tako Pahorju, Bratuškovi,kot še nekaterim parlamentarcem.

In če so levi parlamentarci še nekako potrpeli te otroške pritiske vprašanj, pa so janševistični komunajzarji kar zbežali pred sicer neprijetnimi, a iskrenimi in odločnimi vprašanji nove generacije. Že vedo zakaj….

Predsednik Pahor je, glej čudo, imel celo dovolj poguma, da je mladostnikom lepo razložil, da morajo spremeniti miselnost in si sami ustvarjati delovne in ostale pogoje, ker da Pahorjevi so bili drugače navajeni. S tem je seveda povedal in priznal, da je s svojimi levo desnimi parlamentarci skozi 23 let zajebal in zjebal vse, kar se je z(a)jebat dalo….

Alenka Bratušek pa je za finale še potarnala, da si želi, da imajo že danes tej otroški poslanci več dobre volje in optimizma od tistih, ki sicer sedijo v poslanskih klopeh. S tem je seveda povedala, da prav nobeden od teh levo desnih parlamenatrcev nima več kaj iskati v parlamentu, ker kdo pa rabi neoptimistične in slabovoljne parlamentarce….

Celjani pa požigajo romske hiše
In to dobesedno. Ne vem, kaj se dogaja s Celjani, ampak zadnje čase se na tistem območju dogajajo hude, rasistične zadeve. Potem, ko so Celjani ostro zavrnili javno kuhinjo za pomoči potrebnim v enem njih naselij, so zdaj še stopnjevali v požig hiše v Trnovljah pri Celju in to tik pred naselitvijo romske družine vanjo. Župan Šrot pa nič….

Nacionalističnih izmečkov, ki delujejo po nacističnih prijemih in izvirajo v glavnem iz domobranskega potomstva in janšističnih komunajzarjev očitno in žal noče zmanjkati v tej naši lepo mali podalpski. Kot bi nam že ne bilo dovolj, da nas že cel svet, z EU na čelu, prezira zaradi genocidnega dejanja Izbrisanih in podobnih ksenofobnih izpadov do Romov, istospolnih, itd….

Dokler se kot družba ne odzovemo enotno in glasno na takšna rasistična dejanja in uredimo zakonodajo, ki bo najostreje sankcionirala takšne naci izmečke, nimamo šans za napredek te države…..

Medtem levo desni parlamentarci že totalno uničili državo
Vedno več državljanov ne more nahranit svojih otrok, niti sebe. Čeprav, ironično, celo tisti, ki hodijo v službe. Delat, tudi po 10 ur, vikende, praznike. Za bagatelo. In Milič Šešokova garnitura gospodarstvenikov bi še rada znižala plače…..

Številka 500.000 revnih državljanov je preseženega. Da so razmere vedno bliže kaosu pričajo tudi dobrodelne organizacije, ki enostavno ne zmorejo več zadovoljevati niti tistih minimalnih osnovnih potreb preživetja stotine tisočev državljanov z otroci vred.

“Iz Bovca je z avtostopom v Moste prišla družina, da bi dobila pet litrov mleka, nekaj obutve in oblačil za otroke. Prihajajo z vse Slovenije, pa nimajo lastnega prevoza, nimajo za avtobus, za vlak. Z avtostopom prihajajo zato, da lahko nahranijo svojo družino. Saj to je katastrofa !” znajo povedati v DPM Moste.

Seveda moram poudariti – na naslednjih volitvah, lokalnih in parlamentarnih, bodo lahko za te uničevalske levo desne parlamentarce, ki so povzročili že katastrofo države glasovali znova samo totalni – kreteni…..

France Arhar odstopil iz NLB
Potem, ko je Janez Janša v svoji vladavini podržavil NLB in NKBM, čeprav je skozi in še vpije, da je treba naše banke prodati, se nam je zgodilo še podržavljavljanje 6 banke, banke Celje. Pa tudi nepreklicen odstop Franceta Arharja z mesta predsednika in člana nadzornega sveta NLB-ja, ko j ečisto popenil zaradi vmešavanj parlamentarcev v kadrovske zadeve NLB.

SDSovce, ki redno skrbijo z interpelacijami in izrednimi sejami za zajetne dnevnice in ostale sejne dodatke levo desnih parlamentarcev, je namreč zmotila zaposlitev Roka Praprotnika, bivšega KPK, v NLB.  Zato so SDSovci zahtevali kar izredno sejo DZ in tako totalitaristično preskočili vse običajne zakonske in potrebne postopke za ugotovitev stanja od nadzornikov NLB, torej tudi Arharja…..

Zdaj je naloge Arharja začasno prevzel njegov namestnik Gorazd Podbevšek, SDS kader, katerega naloga je seveda držati Praprotnika čimdlje od podatkov, ki bi lahko razgalili roparske kreditne pohode SDS komunajzarjev in njih tajkunov po NLB in ostalih naših bankah.

Proti demontaži javnega sektorja
Štrukelj in Semolič sta parlamentarcem napovedala oster boj v primeru poskusov klestenja JS. Vrli Virant, ki je s svojimi reformami JS dejansko razbohotil številčnost in obenem neučinkovitost le tega,  je ob tej napovedi dejal, da  “To ni poslušanje nekega diktata iz Bruslja, to moramo narediti zaradi nas samih,”….Ja, Virantov Gregor, to bi morali narediti že 91, ko je bilo še vsega dovolj, ne danes, ko ste vsega dovolj pretopili v davčne oaze….

Da ne nesporazumov – sam odločno zagovarjam močan in učinkovit JS, ker je država brez močnega in stabilnega JS obsojena na propad. Kar pa ne pomeni, da zagovarjam tudi tako številčen JS.

JS bi se dalo rešiti že zelo enostavno – odpustiti samo tiste, ki so v JS dobili službe po strankarski uslugi, nepotizmu, pa tiste ki delajo po 4 ure za JS in 4 zase privat v istih prostorih, pa še tiste, ki nič ne delajo oz. delajo škodo. Brez teh bomo hitro imeli zdrav, učinkovit in občudovanja vreden JS…..

Postali smo rekorderji prebivalcev nastanjenih v hotelu Mama
Šokantni so tudi najbolj sveži podatki Evropske fundacije za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer Eurofound 2014. V Sloveniji namreč kar 85 odstotkov mladih do 29. leta živi pri starših, s čimer smo prehiteli celo zafnano Italijo in pristali čvrsto na vrhu EU po tem vprašanju.

Seveda je povsem jasno, da mladi niti pod razno niso sami krivi za takšno stanje. Osnovna krivda je na nas starših, ki smo dovolili, da so levo desni parlamentarci povsem uničili socialo države, mladim pa onemogočili vsako upanje na boljšo prihodnost….

Mnogi med mladimi bi radi delali, ustvarjali, prinašali tej državi, a so jim parlamenatrci zaprli vsa vrata in jim rekli – znajdite se. A ne v tej državi….. In zzdaj tudi ni več dvoma, da izobrazba ne prinaša več socialne varnosti in ni več varovalka pred revščino.

Število brezposelnih prekoračilo 130.000
V minulem tednu je potolčen še en neslaven rekord – število brezposelnih oseb je tudi uradno preskočilo 130 tisoč. Seveda so to osebe, ki so prijavljene na zavodih zaposlovanja. Ker se jih dosti nezaposlenih na zavode raje ne prijavlja, ker od države pač tam nič ne morejo dobiti, lahko pa jim država celo kaj pobere zaradi tega, je neuradna številka brezposelnih zagotovo že preskočila 200.000.

In to kljub temu, da je Alenka Bratušek s svojimi levo desnimi parlamentarci pred dobrim mesecem, ob prvi obletnici njene vlade, napovedala za letos novih 60.000 delovnih mest. Samo v info – na dan te njene napovedi je bilo uradno brezposelnih 122.000 državljanov….

Na javni dražbi tudi prva katoliška cerkev
V Sloveniji smo minuli teden dočakali tudi prvo javno dražbo prodaje katoliške cerkve. Ja, to je tista lakomna slovenska izpostava RKC, mariborska škofija, ki nima dosti opraviti z Bogom in ki je pokradla milijone državljanom, tudi nevernikom.

Nova, v notranjosti sicer še nedokončana, župnijska cerkev blaženega Antona Martina Slomška v župniji Maribor – Košaki bo namreč 9. maja kot prva cerkev v novejši zgodovini šla na dražbo.

Izvajalcu gradnje SCT, d.d. je namreč župnija Košaki za to cerkev dolžna 646.000 € in ker ga z zemljiščem Cerkve ne morejo poplačati, ker imajo zamrznjenega, gre na javno licitacijo. Izklicna cena za cerkev – skromnih 1,7 milijona €. Počakajmo torej na tretji narok, ko bo izklicna cena le še kakšnih 300 tisočakov, pa na juriš po nakupih. Diskoteka v cerkvi bi bila res odlična izbira in pravi hit…..

Mariborski Romi odprli prvo romsko restavracijo pri nas
Pa še uspešna zgodba, katerih sicer primankuje v naši mali podalpski. V Mariboru se je, po vseh peripetijah, le zgodil zelo pomemben dogodek iz naslova družabnega (socialnega) podjetništva.

Sploh ker EU podpira družabno podjetništvo in tudi Sloveniji nakazuje izdatne milijone za to, a te milijone naši parlamentarci večinoma zagonijo neznano kam, namesto, da bi uredili zakonodajo družabnega podjetništva in bi se ljudje (samo)zaposlovali.

V štajerski prestolnici so odprli romsko restavracijo Romani kafenava, prvo tovrstno v Sloveniji, v njej pa je delo dobilo 15 ljudi, od tega 14 Romov. Obnova nekdanje picerije v romsko restavracijo je stala 80.000 €, Evropski socialni sklad pa jim je za projekt namenil 300.000 € do 2015, nakar se bodo morali na trgu znajti sami….

In čeprav vodja projekta omenja, da osebje niso profesionalni kuharji in natakarji, temveč ljudje ranljivih skupin, ki brez te zgodbe družabnega podjetništva dela ne bi dobili, pa verjamem, da se bodo hitro ulaufali. Za naslednji obisk prijateljev v Mariboru pa sem si že izdelal meni, katerega bomo združno okušali v Romani kafenava – mesne dolme, sirova pita, plastna sladica, pa še romsko kavico, da napove prihodnost…..

Po vsem povedanem do tukaj, pa nam preostane le še, da si preletimo (ne)pozabne izjave (ne)pozabnih v (Ne)pozabnih minulega tedna….

Alenka Bratušek o dvigu trošarin :
“Se strinjam, da je bila kršena koalicijska pogodba, a tokrat ni bila prvič…In ne zadnjič.”
( ne vem zakaj je to prvič, da verjamem Bratuškovi…..In zdi se mi tudi zadnjič)

Borut Pahor o cvetočem zaposlovanju mladih :
“Če ni službe, si jo bodo mladi ustvarili sami.”
( seveda Barbi, za svojo rit si poskrbel, za tudi tvoje volilce in ostale državljane pa – koga briga…)

Simon Vrhunec o svojih dosežkih v UKC :
“Sistem se lomi. Kakovost storitev se slabša, zdaj iščemo cenejše materiale. Zaposlene prisiljujemo v delo preko normalnega delovnika, ni več naložb.”
( ma super – zdaj boš za vedno višja zdravstvena zavarovanja omogočal pacientom vedno slabše materiale…)

Boris Popović o zasluženi zaporni kazni :
“To ni več Muppet šov, to niso več šale. Moja kariera in moje življenje sta lahko končana.”
( e ne Pope, to je zdaj že realiti šou…..in ja, tvoje neokusne šale, s katerimi je bilo pokopanih tudi na 100tine karier, se končujejo…)

Jože Mencinger o evrorealizmu :
“EU pa zmeraj reagira, kadar zaide v probleme, ki jih sama soustvari, potem ustanovi novo institucijo in tako naprej To nikamor ne gre.”
( e Mencinger, le kako nisi tega enakega postopka ugotovil že vsaj pred 20 leti za Slovenijo…..aja, bil si del postopka)

Erna Kos Grabnar o namenskem uničevanju Javnega zdravstva :
“Vsak dan smo v zadregi pred bolniki, svojci in samimi seboj – pred svojo moralno in profesionalno odgovornostjo.”
( dekleta, če ste pred dilemo, potem se odlčite in na glas, pred parlamentom, povejte – ne gremo se več !)

Robert Lešnik o poti napredka :
“V naši ekipi 15 oblikovalcev zunanjosti v Stuttgartu je osem različnih narodnosti. To je skrivnost uspeha pri kreativnem delu, da imaš kreativni input iz različnih smeri.”
( tako to je, ko Slovenec razloži levo desnim partijskim slovenceljnom pravo pot do uspešnosti, ki je bila sicer klasika Juge)

Andrej Rozman – Roza o Štrukljevih sindikatih :
“Žal mi je, ampak Štrukljev sindikat je na področju kulture destruktiven, kar ni v redu. To sem tudi že povedal, ko sem bil pijan.”
( ja, Štrukljev sindikat je destruktiven povsod, kamor pride, še najbolj za slepe člane sindikata, to ve tako vsak trezen, kot pijan)

Zoran Janković o svoji kandidaturi za predsednika PS :
“Le če me priprejo, česar pa si ne upajo, ne pridem na kongres.”
(ne brini Zoki, tej, ki si upajo te pripreti in zapreti, prihajajo….takoj, ko se počistijo tej levo desni parlamentarci)

Jože p. Damjan o večinskem volilnem sistemu :
“Težava je v tem, da lahko zmagajo norci, ki nato tako spremenijo sistem, da ne morejo biti več odvoljeni.”
( torej ni nobene razlike med trenutnim proporcionalnim….)

Anita Ogulin o tem, kam so parlamentarci pripeljali našo socialo :
“Ne morem in ne moremo namreč pomagati vsem, ki nujno potrebujejo pomoč. In ko nekomu ne moreš pomagati niti do te mere, da bi se postavil vsaj na kolena, kaj šele na noge, se počutiš nemočnega in popolnoma odveč. Res se še nikoli nisem počutila tako poraženo in tako slabo.”
( in nisi edina, Anita…)

France Arhar o drugačni Sloveniji :
“Če se ne bodo spremenili ljudje, se ne bo spremenilo nič, ne boste dosegli nič.”
( se strinjam France…a me vseeno muči, zakaj se v 23 letih, do danes, nisi spremenil….)

Darja Groznik o enostavnosti velikih dejanj :
“Za dobra dejanja ne potrebujemo denarja, ampak povezanost.”
( Darja ne se hecat…potem bi morali levo desni parlamentarci dejansko delati za državljane)

Don Marko M

Zbogom Pope (blog Don Marko M)

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “(Ne)pozabne minulega tedna – vol.19

  1. Mucek,ti si nam s kombinatkami tako zelo všeč ko nažgeš tako brez dlake. 😉 🙂

  2. Pirc Musarjeve na RTVju sem jaz vesel (ne glede na to, da je Filli moj rojak), nekoč sem jo tudi osebno spoznal in mi je pustila zelo dober vtis: stvarna, prizemljena, duhovita, skromna in odločna. Fejst baba!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *