Adijo pamet – Evropska komisija določila, kako boš kuhal/a – kavo

Priznam – poln penis imam že teh dresurnih določil birokratov Bruslja. Pa ravne kumarice, pa paradižniki s točno 100 semeni, pa “varčne” žarnice, pa vino samo v buteljkah, pa ukinjanje tobaka ne pa tudi cigaretov, mleko samo iz viola krave, pa še tisoče teh norosti zakompleksanih umov, ki so sposobni kaj takega sproducirati…..

Tokrat se je Evropska komisija odločila urediti zanje očitno zelo pomembno vprašanje – pripravo in pitje kave po enotnem, EU standardu. Ja, prav si prebral/a – kava je postala centralni problem EU. In to ob za cele Alpe problemov, katerih je nakupčkano v EU….

Seveda bi lahko bil tudi v tem primeru, tako po slovenceljsko, hinavsko tiho in se posmehoval instant kafetarjem, že ker je zame prava kava edino turška, ampak tudi v tem primeru sploh ne gre več samo za kavo, temveč dosti več. Gre za še eno teptanje drugačnosti in uničevanje osebnosti državljanov EU.

Evropska komisija bo namreč po novem regulirala čas pogrevanja kave v hišnih aparatih, ob čemer so se še posebej posvetili filter – kava aparatom. Po novem se bodo tej aparati, ki so do sedaj tudi ure skrbeli za ogreto kavo, samodejno izključili po najkasneje 5 minutah. In tako boste lahko pili – ledeno kavo.

Nemčija je eksplodirala – kar je tudi razumljivo, saj je v Nemčiji največje število oseb v EU, ki uporabljajo te kavne aparate, brez katerih si Nemci ne morejo zamisliti dneva. Mediji so se na to kafetarsko vojno odzvali po večini članic EU, a v Nemčiji so kljub temu krepko izstopali s kritikami na račun Bruslja.

Bild, največji nemški tabloid, je začel brezkompromisno vojno proti Bruslju z naslovom – “Bruselj hoče izklopiti naše hišne aparate za kavo !”. Poudarjajo, da Evropski komisiji ni povšeči, da bi Nemci pili toplo kavo, kot že 10letja, in zdaj zahteva, da se tej aparati avtomatsko ugasnejo po 5 minutah, kar pomeni, da bodo potrošniki pili hladno kavo.” Kaj hujšega.

Še bolj so popenili v Rhein Neckar zeitung, kjer navajajo tudi, da “EU omejuje porabo električne energije sesalcev, kuhinjskih aspiratorjev in aparatov za kavo. To so majhni koraki ogromnega učinka. In vendar so tej učinki drugačni, kot pričakujejo bruseljski birokrati. Ker pomemben efekt teh prijemov ni prihranek energije, čeprav se lahko ustvari. Glavna posledica je namreč, da državljani čutijo, da jih EU postrojava kakor hoče….”.

Še bolj so pritisnili pri Nordwest zeitung, kjer so brez zadržkov dodali, da ” EU spet želi prisilno vzgajati državljane. Manije reguliranj EU birokratov očitno nimajo meja. Šokantno je, da veliko število državljanov enostavno dopušča, da se kaj takega dela….”.

Kavni upor pa so, v poplavi medijskih napadov, vsekakor popeljali v erupcijo novinarji Mittelbayerische zeitung, ki so brez zadržkov udarili : “Skrajni čas je, da se tem preplačanim profesionalnim regulatorjem v Bruslju pokaže rdeč karton. Kot da prepoved določenih sesalcev ni bila dovolj, nam zdaj EU prepoveduje še ohranjanje tople kave. Mogoče bi lahko vsi prispevali varčevanju z elektriko v Bruslju in Strasbourgu in tam ugasnili luči v nekaterih pisarnah….”.

Dvoma ni več, da uredbe Evropske komisije, v zadnjih dveh letih sploh, že krepko dvigujejo pokrove milijonom državljanom po EU in vedno bolj se vznemirjajo tudi državljani sicer premožnih držav. Zdaj je celo vedno več Nemcem kapnilo, da imajo direktive Evropske komisije vedno manj veze z “varčevalnimi ukrepi”, vedno bolj pa z njimi samimi.

Tudi v tej kavni aferi je jasno, da bo lahko prihranek električne energije zaradi te zahteve Evropske komisije po hladni kavi državljanom enak tistemu premikanja urnih kazalcev za uro nazaj ali naprej, torej praktično ničen. Če pa upoštevam, da bodo državljani EU hoteli kavo v aparatih doma vseeno pogreti, bo to pomenilo še večjo porabo energije.

Kakor se obrača gre tudi v tem kofi tajm primeru prvenstveno za namensko ukalupljanje državljanov EU, pod taktirko birokratskega ustroja Bruslja, sploh Evropske komisije, ki z vsako tovrstno uredbo dobesedno ubija osebnostne lastnosti raznolikosti posameznika in mu omogoča zgolj tiktakanje po njih uredbi ali pa nič.

Veš, ko sem bil še mulček, sem tu pa tam slišal, da bomo v komunizmu vsi enaki, za vse enako…. Čakaj malo, a je to začetek tega….

Aja, če je kdo pozabil – prihajajo volitve za EU parlament…..

Don Marko M

EU gluposti (blog Don Marko M)

12 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Adijo pamet – Evropska komisija določila, kako boš kuhal/a – kavo

 1. Resnica je tu dvojna.
  Prva je, da to z evropskim normiranjem postalo norost. Začenši z ravnimi kumaricami pred leti (če se spomnete)
  Druga je, da Nemci nimajo pojma o dobri kavi.

 2. Rado, se strinjam, da Nemci nimajo pojma o dobro kavi…..ampak to instant filter – kava avtomat pitje kave je na Zahodu tako običajno, kot pri nas turška kafa….in meni se ne zdi prav, da bi jim kdo kratil ta svečan obred, brez katerega večina ne zloži dneva skupaj….
  ker če gremo tako naprej, si bodo naslednjič izmislili, da se doma lahko pije samo voda v 2 dcl kozarcih določene oblike, ker, kakopak, porabi manj elektrike in vode za pomivanje….

 3. pravi stara ljudska modrost, ja…..pravi pa tudi “Več je vredna vojska oslov, katero vodi lev, kot pa vojska levov, katero vodi osel”…..

 4. pa ne vem, če imaš ravno dosti izbire – ali si majhen levček, ali pa…no, to kar so Evropski komisarji v tem primeru…. 😀 😎

 5. Ste presenečeni? Zakaj le? Vsi tisti, ki ste si že nabrali kaj let in se spomnite funkcioniranja nekdanjih zveznih YU oblasti presenečeni ne bi smeli biti. Gre za čredo tehno birokratov s političnimi pedigreji, ki znajo le na ta način funkcionirati in so prepričani, da mora biti vse predpisano in vse pod kontrolo ter vse poenoteno ne glede na zgodovinska, etnografska, geografska, kulturna in mnoga druga izročila.

  Oni se ne bodo spremenili. Se bodo spremenili ljudje po celotni EU ali pa bo ta nenaravna ter vedno bolj zatohla ter skrajno nedemokratična ekonomska, politična in ideološka nad državna tvorba počasi razpadla. Le želimo si lahko, da ne bo razpadla kot nekdanja YU, k razpadu katere je prav takratna EU veliko pripomogla in so roke do komolcev okrvavila z nedolžno krvjo tisočev nedolžnih po celotnem Balkanu.

 6. sorči Stavenskovrhski, ampak tistih nekaj pubertetniških let, katere sem preživel v Jugi, ne pomnim, da bi kdaj bile predpisane takšne neumnosti, kot jih producirajo tej EU komisarji z žegnom parlamenatrcev posameznih držav, tudi naših…..
  drugače pa razumem, da bodo tej EU birokrati furali v tem stilu natanko toliko časa, dokler jih bodo lokalni parlamenti podpirali pri tem početju, katere kakopak izvolimo državljani, ali pa bo enostavno počilo na videz zaradi neke povsem nepomembne banalnosti, ki pa bo samo krona tem dosedanjim poskusom cefranja identitete drugačnosti posameznika…..

 7. Poslanci v EU si morajo sem pa tja izmisliti kak debilni zakon, da pridejo v medije in kao upravičijo svoj obstoj. Volitve so pred vrati, da vidimo do kje bodo šle ideje 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *