(Ne)pozabne minulega tedna – vol.20

Vse kokoši Alenke Bratušek. Top tajms. Uradno – največ pokradli sds komunajzarji. Evri tajms. Največje cipe na osnovnih in srednjih šolah. Spešl tajms. Referendum o arhivih bo 15. avgusta. For old tajms. Tito še vedno Car ! For ol tajms. Po Sloveniji tek za harmonijo. For gud tajms. Vreme je, neverjetno, spet bilo, vse ostalo na oko pa v nadaljevanju (Ne)pozabnih minulega tedna…..

Tito, zadnje priče oporoke, je bila osrednja oddaja naše nacionalke na velikonočno nedeljo. Še je upanje. Pred tem pa so na tv dnevnikih razkazovali poslanice skromno urejenih in brez kiča oltarjev evangeličanskih in pravoslavnih duhovnikov na eni strani.

Na drugi strani pa katoliške duhovnike s polno zlatnih ter dragih kamnov predmetov na njih in pridigaških oltarjih – z odprodajo katerih bi zlahka poravnali dolgove mariborske škofije – ki so, spet, imeli polna usta o skromnosti in iskanju smisla v nematerialnosti, obenem pa še vedno niso niti črke vsaj obžalovanja, kesanja izrekli na račun goljufij Mariborske škofije in vseh Zvonov, kaj šele, da bi komu kaj vrnili.

Sploh pa so mediji minuli teden 99% preveč časa in prostora namenjali internim volitvam neke že povsem nepomembne skorumpirane stranke PS, Jankoviću in Bratuškovi pa tako namenjali pozornost, katere si absolutno ne zaslužita, že dolgo ne več, Janša pa si itak nikoli ni zaslužil.

Vse kokoši Alenke Bratušek
Zoran Janković je “svoje” Lekarne Ljubljana vrinil v center Postojne ravno s pomočjo sedanje podžupanje Margarete Srebotnjak Borsellino (LZP) in župana Jerneja Verbiča (LS). Oba sta se nebodigatreba “izkazala” tudi v žledolomski nesreči na postojnskem to zimo.

Praktično na začetku minule seje pa so podžupanja Margareta Srebotnjak Borsellino in vse prisotne novinarke nezadovoljno in bučno zapustile sejo, kar je Verbič pospremil z besedami : “Harem je šel, kokošji. Pa to naj bo zapisano.”

Seveda so se potem te 4 novinarke na veliko razgalimile v svojih medijih zaradi tega poimenovanja, neverjetno, a halo so zagnali tudi v Društvu novinarjev Slovenije. Še neverjetno, a oglasila se je celo ekipa varuha Vlaste Nussdorfer z “Gre za neprikriti šovinizem.” Kako pa se reče potem, kar j eobičajen dnevni pojav, ko ženska ženski reče kokoš ?

Najbolj neverjento pa je, zakaj se nihče ni vprašal, zakaj so, celo složno, te novinarke zapustile sejo. Recimo, da je Borsellinova z odhodom iskala svojih 5 minut slave. Ampak zakaj niso te novinarke, namesto sledenja Borsellinovi, raje opravile svojega dela in spremljale sejo do konca, za kar so plačane ? Zakaj niso opravile svojega dela profesionalno ?

In ker so bile med njimi tudi novinarke naše nacionalke me zanima, ali bo zanje odrejen disciplinski postopek in odtegljaj od plače zaradi nevestnega, neodgovornega dela.

Ta dogodek pa je zelo vznemiril tudi vse ovce, teleta in osle, ki se upravičeno pritožujejo, da se kokošim posveča absolutno preveč pozornosti, katere potem zmankuje zanje, ki so je dosti bolj upravičeni.

Pa še to – samozavestne in sposobne ženske, katerih osebno poznam najmanj 30, znajo tudi same sebi reči, da so ženske kokoši in se celo zabavati na ta, tudi svoj, račun – nesamozavestne in nesposobne pa itak vse moti, celo lastno perje.

Drugače pa ta pernata afera ni okrnila ugleda našega centralnega kurnika na Šubičevi. Tam je še vedno kokošnjak poln jalovih kokoši pod taktirko koklje, ki ne znajo ničesar drugega, kot srati in kokodajsati, pa še to brez vsakega posluha.

Kokošnjak poln kokoši, ki niso sposobne valiti jajc, celo zrna koruze v polnem silosu koruze ne najti. Manjko vsaj enega petelina je tako več kot očiten. Petelina z jajci. Petelina, ki natera kokoši valiti jajca.  In ta kokošji harem, na žalost, še ni šel – v lonec.

Čuferjev skrivnostni kupec obveznic – Nemci
Potem, ko je pred meseci minister Čufer prodal za 1,5 milijarde € naše države in se potem zvito zavil v molk o kupcu, je sedaj tudi to jasno. Čufer nas prodaja Merklovi.

PIMCO, kot eden večjih svetovnih vlagateljev v državne obveznice, ki upravlja s 1,3 bilijona € premoženja, se sicer nahaja v Kaliforniji (ZDA), a je tam zgolj podjetje v tuji lasti. V lasti nemškega podjetja Allianz in lastniki odločajo komu in kako.

Ta isti PIMCO je recimo pred leti prodal vse svoje grške obveznice in takoj za tem se je začel dolžniški potop Grčije iz katere ne le, da še danes ne more izplavati, ampak le še bolj tone, sploh ker jim kredite daje – Merklova.

S tem razkritjem Čuferja pa ni razlogov za veselje, saj še vedno ni znano, kdo so kupci preostalih do 8 milijard obveznic, katere je expresno pokurila Bratuškova v letu, še manj kdo so za 4 milijarde Janševih prodanih obveznic v manj kot letu. Je pa znano, da nam naši levo – desni parlamentarci skrajno neodgovorno – razprodajajo državo. In to zelo poceni, čeprav nas drago stane.

Seznam slabe banke pravi – Janševi so večji lopovi
Nič lažje nam ne bo tudi zaradi javne objave seznamov zgubarjev slabe banke. Čeprav se je zdaj s temi seznami pokazalo, da so SDS komunajzarji s svojim zapornikom Janšo, ki so leta nažigali o lopovstvu “Murgeljstana” in nekega levega foruma, v resnici sami tisti, ki so največ pokradli v tej naši mali podalpski.

Kar sicer ne pomeni, da ta “levi” niso kradli, temveč le, da so kradli dovolj manj od SDS komunajzarjev. Tako iz seznama slabih posojil NLB, kakor tistega NKBM, ki na žalost še nista dokončna, pa še ostale banke morajo svoje predstaviti, najprej udari v oči rekorder za preko 220 milijonov – oba Zvonova, v stečaju, humanitarne izpostave slovenske RKC.

Javni bi sicer morali postati tudi podatki o plačah, odpravninah in ostalem članov nadzornih svetov ter uprav, pa plačilnih transakcijah javnih zavodov, podjetij, ter podjetij v polni državni lasti, a so si levo desni parlamentarci dovolili za objavo teh podatkov določiti rok za čez 6 mesecev, da malo pospravijo prej.

Ob vseh teh podatkih pa seveda ni tistih najpomembnejših – ni imen tistih, ki so ta slaba posojila odobrili. Tako bankirji, kot parlamenatrci. In tudi ni zakonskih določil, kako se bo te očitne državne škodljivce kaznovalo.

Jasno pa je, da sta slaba banka in holding daleč največji nateg državljanov, katerega so uspeli sproducirati levo desni parlamentarci in nam tako uspeli fino zapakirati vse svoje 23 letne zablode, zgrešene poteze, tajkunizacije, kraje skupnega premoženja in vse to naprtiti v plačilo ne le nam, pač pa še vsaj trem generacijam vnaprej.

In če se zaradi teh dejanj levo desnih parlamentarcev tokrat ne upremo odločno in zahtevamo najmanj kaznovanje le teh za spočeto tajkunsko škodo 23 let, potem si dejansko ne zaslužimo ne te države, ne svojega obstoja.

Nesojeno (u)sojen referendum o arhivih
Vedno bolj postaja jasno tudi, da nas bodo SDS blodnje referenduma o arhivih drago stale, pa čeprav je kretenov zgolj tista SDS peščica. Ustavno sodišče je namreč zadržalo  izvajanje opravil za referendum o arhivski noveli, in po mojem je pravilno ravnalo, kar pomeni, da referenduma 4. maja ne bo.

A ne bo ga niti 25 maja, čeprav so bile to mokre sanje SDS komunajzarčkov, kar pomeni, da so janševi spet namensko naredili nekaj, najmanj 4, milijonov škode vsem državljanom in tokrat bo pa treba zahtevati, da sami poravnajo te stroške za povsem nepotreben referendum. Bo pač vsak od tistih 46.712, ki zahtevajo ta referendum iz svojega žepa plačal jurja, pa bo.

Sicer pa predlagam in si iskreno želim, da bi se ta referendum zgodil – 15. avgusta. Leto ni pomembno.

Slovenski delodajalci so tajkunska banda
Seveda ne vsi, a Šešokov, Hribar Miličev in njima  podobnih “podjetnikov” je vedno več, Bratuškova pa jim omogoča še večje mahinacije, namesto, da bi jim polomila krila. Poleg vseh davčno utajnih fint so zdaj pri delodajalcih vedno bolj na udaru – delavci in njih delovni čas.

Čeprav je pri nas uradno 40 urni delavnik tedensko, pa delodajalci vedno bolj grobo silijo delavce v 56 in več urne delovnike, na koncu leta pa se delodajalci spomnijo, da teh nadur, tudi 500 in več, ne morejo izplačati.

Zato delavcem “ponudijo” prenos teh ur v koriščenje za naslednje leto, a ko jih hoče delavec koristiti, jih ne more, ker jih delodajalec enostavno nikjer ni uradno zavedel, čeprav jih je delavec oddelal. Kar pomeni, da delavec najprej ostane brez plačanih nadur, za nameček pa jih ne more niti koristiti kot proste dneve.

Še bolj nasilni pa postajajo delodajalci z določanji izvedb nadurnega dela delavcu, saj to določijo delavcu kar od danes na jutri, najbolj kruti pa kar v istem dnevu za isti dan. Najbolj žalostno pa je, da nekateri delavci sami pristajajo na to suženjsko igro delodajalcev, ker se bojijo, kaj bi bilo če ne bi delali tako določenih nadur.

No, nič ne bi bilo, le delodajalec jih naslednjič ne bi davil na isti način in če bi se takšnemu početju delodajalcev uprl vsak delavec, potem bi pač morali prenehati s tem.

Skratka – zastonj je, da obsojamo neoliberalce in podn kapitaliste iz tujine, če pa so le tej pravi nedolžneži proti tem našim odiralcev kože delavcem.

Največje cipe na osnovnih in srednjih šolah
Kam in kako lahko pelje demokracija današnjo družbo, pa priča tudi primer, ki se je na Facebooku, pod imenom Največje cipe na osnovnih in srednjih šolah, pojavil pred dnevom in si v dobrem dnevu prislužil 6000 všečkov za razkazovanje fotografij razgaljenih najstnic.

Ne, niso bile nage, le pomanjkljivo oblečene, kot pač v današnjih časih preveč najstnic, upravljalci te strani pa so poleg nekaterih deklet  objavili tudi ime in/ali priimek, ter kraj prebivališča.

Seveda so zaradi te strani popenili nekateri starši in šokirani, da si je kdo dovolil iti tako daleč, njih hči pač ni cipa in hiteli pisariti na Facebook, da stran ukine, kar je FB tudi naredil in stran kratkega veka ne obstaja več.

Da ne bo nesporazumov – nikakor ne odobravam takšnih žlehtnob, ki spočenjajo takšna dejanja po spletu, pod krinko anonimnosti, čeprav se, ko gre zares, izkaže da anonimnosti ni. Bolj kot ta stran sama me je namreč zmotila reakcija – staršev.

Ustvarjalec te sporne strani, na kateri ni bilo golih deklet ali porno vsebine, je namreč več kot očitno fotografije teh najstnic, skupaj s kontaktnimi podatki, pridobil za objavo na svoji strani nikjer drugje, kot na FB straneh teh deklet.

Te iste slike, zaradi katerih so njih starši popenili na to stran, so namreč ta dekleta javno prikazovala na svojih odprtih FB profilih, z naslovi in ostalim vred, pa zelo verjetno ne le za dan.

Kje so torej bili starši teh mladenk mesece prej, da niso opazili teh in takšnih fotografij svojih hčerk na Facebooku, na njih osebnih profilih ? Da so hčerke vedenjski klon predvsem mater pa je itak jasno. Sama ukinitev ene takšne strani, na zahtevo staršev, namreč nikakor ne bo rešila pravega problema, katerega imajo kar sami pod svojo streho.

Mussomeli odkril spomenik in toplo vodo
Joseph A. Mussomeli, veleposlanik kavbojev v naši mali podalpski, ki v svojem prostem času, katerega ima očitno konstantno na zalogi, spočne marsikatero nepotrebnost, s katero vzdigne pritisk že tako občutljivim, sploh na kavboje, državljanom.

Tokrat si je omislil spominsko ploščo na veleposlaništvu kavbojev v prestolnici, ki bi sicer morala biti dogodek, izpadlo pa je še najbolj podobno odkritju in uradni potrditvi še ene nove kolonije kabvojev.

A vseeno je imelo odkritje te plošče, z že neverjetno enostavnim nazivom “Posvečeno slovenskim žrtvam vseh totalitarnih režimov ter vsem Slovencem, ki se trudijo za spravo ter za ohranitev slovenske neodvisnosti in identitete”, tudi svoj pomemben trenutek – Mussomeli je s to ploščo in izjavo “Posvetiti bi se morali današnjim težavam”, za spremembo, kar javno oklofutal predvsem SDS opankarje.

Med ostalim se je Mussomeli sicer potrudil razlagati, kako je potekala sprava v državljanski vojni kavbojev. In, za spremembo, se celo strinjam, da je po državljanski vojni sprava možna med živečimi državljani v isti državi.

Seveda pa je Mussomeli zanemaril eno samo malenkost – v Sloveniji v časih NOB uradno ni potekala državljanska vojna, temveč agresija totalitaristično nacistično/fašističnega okupatorja in domobranskih, ki so pobili največ Slovencev v zgodovini, ter ostalih domačih izdajalcev, ki so dobesedno klali sodržavljane v imenu teh nacistično/fašistične religije.

In z izdajalci nihče na svetu nikoli ni in ne bo izvajal sprave – ker izdajalci, sploh svojega naroda, so zgolj in edino nespoštovanja vredni izmečki človeštva.

Sploh pa je pri nas že dokazano, da ravno tisti, ki so vpili po neki spravi, torej sds komunajzarji, domobranci, Štuhčeva kompanija in ostali potomci izdajalcev, najbolj grobo vodijo pravo malo vojno proti spravi kar s svojimi dejanji, netenjem razkola in sovraštva med državljani, celo z gradnjami spomenikov zločinskemu nacizmu/fašizmu in s takšnimi odpade že vsaka pomisel na spravo. Tako kot s tistimi 90 parlamentarci, ki ta dejanja teh “spravnih” izdajalcev naše države podpirajo in se jim ne uprejo.

SDS zbira prispevke za vbogajme
janez janša je še 1x več presegel celo samega sebe s povsem komunistično potezo pozivanja svojih vernikov k humanitarnosti. V ta namen je, seveda spet pod krinko stranke, odprl poseben račun za pomoč obtoženim ali obsojenim v politično motiviranih sodnih postopkih, torej odvetniško odškodninska plačila v primerih sodnih porazov, katerih glavnina šele prihaja, sploh za predsednika in člane sds.

Seveda pri sds niso pozabili standardno dodati, da to velja za politično motivirane sodne postopke proti njim, kateri pa so po njihovem itak vsi. Obenem pa se totalitarist janša še vedno ne čuti odgovornega pojasniti izvora tistih 280.000 €, pa še kakšnega miljončka zraven niti svojim vernikom, kaj šele vsem državljanom. Kalimerovsko ganljivo.

Brez dvoma pa so sds komunajzarji s to potezo prikazali sam vrh svoje iskrenosti in poštenih namenov do te države in sodržavljanov – denar bodo namreč zbirali za že povsem zasluženo obsojene politike, skorumpirance in tiste, ki bodo zaradi uničevanja te države zasluženo še obsojeni.

SDSovcem niti na pamet ne pade, da bi vsaj 1x zbirali denar za, recimo, tisoče revnih, lačnih otrok, katere so v to bedo porinili ravno tej (obsojeni) politiki. Ni dvoma, da je treba zaključiti s temi sds komunajzarskimi norostmi tudi tako, da sodišče potrdi sodbo janši, da bomo imeli vsaj malo miru.

SDS komunajzarji so še vedno, in bodo to očitno tudi ostali, stranka z daleč največ obsojenimi člani, sploh vodilni kader, zaradi korupcij, žalitev in ostalo, na sodiščih pa imajo še cel kup tovrstnih tožb sodno še nezaključenih primerov.

Goreči verniki SDS partije, katerim so tej isti njih voditelji, z janšo na čelu, v času vladanja, ravno tako odvzemali socialne in ostale pravice, kakor njih otrokom, jim nižali plače, delili učne ure korupcije, nepotizma, pa jim, namesto obsoditi za ta dejanja, zdaj še plačujejo sodne stroške za te svinjarije. Ni kaj, en velik aplavz podpornikom sds inteligence.

Dars policaji tolčejo rekorde z izročanji kazni voznikom
Policajem in redarjem, ki državljanom vedno bolj rekordno intenzivno in obsežno pišejo kazni za prekrške, za polnjenje proračuna, so se pridružili tudi “vinjeta” policaji DARS, ki so letos v teh prvih 4 mesecih, zaradi neuporabe ali napačne uporabe vinjet, izdali že za več kot 40% plačilnih nalogov.

Čeprav se višina globe giblje med 300 – 800 €, pa pri DARSu pravijo, da so vseeno izdali pretežno naloge za 300 €, katerih se je v teh mesecih nabralo že 10.200, v kar 90% pa so plačilne naloge izdajali tujcem na poti skozi ali na obisku naše male podalpske.

Hja, tako se zgodi, ko tujci poslušajo nasvet SDS, da si sprintajo vinjeto, katero so spatentirali njih umetniki in si jo potem nalepijo na steklo…..

Študentje so častili pol litra
Za spremembo so se odrezali tudi v študentski organizaciji s svojo krvodajalsko akcijo “Častim pol litra !”, saj je kri darovalo rekordno število študentov v vseh teh letih, tokrat 1.097, kar je vredno vsak epohvale. Pogrešani v tej akciji pa so bili tisti protestniško uporni študentje, ki so na ulicah nasprotovali Pikalovem novem zakonu o visokem šolstvu.

Tito še vedno, spet in znova, buri duhove neduhovnim
34 let je že od dramatičnega slovesa največjega voditelja vseh časov, sin aslovenske matere, Josipa Broza Tita in njegova karizma, revolucionaren duh, ter velika dobra dejanja za državljane in človeštvo še vedno osvajajo milijone dobrih ljudi po Balkanu in svetu. Tito je bil in ostaja kult dobrega.

Kljub temu pa Tito še ostaja nočna mora domobrančkov, skrite pod oblačili sds komunajzarčkov, verjetno tudi zaradi dejstva, da je Tito njih velikega vodjo janšo, ki je Titu ponižno lizal pete, zabrisal iz komunistične partije zaradi nesposobnosti in zdraharstva. Žal zadnjih 23 let v našem parlamentu ni več nobenega Tita, da bi ponovil to dejanje.

No, te domobrančke tokrat moti napis Tito na Sabotinu, katerega se vidi tudi iz vesolja. Pri nas v Dekanih imamo tudi čez hrib napis Tito, a do sem tej domobrančki ne upajo.

Zanimivo pa je, kaj je v svoji zahtevi po odstranitvi napisa Tito navedlo teh 70 članov te neimenovane “civilne” iniciative – trdijo namreč, da je zanje napis Tito nehumana provokacija, ki ogroža krhko ravnovesje v našem narodu in da ločuje ljudi.

Se še komu zdi, poleg mene, da tej domobrančki v teh svojih trditvah opisujejo – sds komunajzarje. Anivej, napis Tito na Sabotinu bo na Sabotinu za 1. maja osvetljen tudi z baklami, da malo razsvetli to temo v naši mali podalpski. In še vedno velja : Smrt fašizmu – svoboda narodu !

Enes Musić peš dobrodelno iz Hodoša v Piran
V soboto je svojo 12-14 dnevno dobrodelno peš pot iz Hodoša do Pirana načel Enes Musić, ki je kot prvi gostinec v Slovenijij začel v svojem gostinskem lokalu nuditi brezplačne obroke hrane pomoči potebnim, med katere je do sedaj razdelil že preko 2000 obrokov.

Ker je sredstev za nadaljevanje te njegove akcije delitve obrokov pomoči potrebnim začelo primanjkovati, je Ene spočel akcijo za pridobivanje novih sredstev za nadaljevanje tega projekta in sicer s pešačenjem po preko 350 km dolgi trasi do Pirana, po kateri bo zbiral dodatna sredstva za nove brezplačne obroke v njegovem lokalu.

Če te delo(vanje) Enesa prepriča, potem se mu lahko pridružiš tudi s pešačenjem po poti, četudi za kakšen km skozi tvoj kraj, lahko pa temu projektu tudi daruješ 5 € s poslanim sms sporočilom pri vseh mobilnih operaterjih na številko 1919, ključna beseda: SLOVENIJA5.

Po Sloveniji se teče za mir in harmoničen svet
V petek pa je na slovenska tla, iz Hrvaške, prestopila tudi plamenica miru in harmoničnega sveta, katero so od hrvaških tekačev prevzeli slovenski. Slovenski tekači bodo s plamenico tekli po Sloveniji do srede, ko bo prestopila v Avstrijo.

Od leta 1987, ko ga je ustanovil duhovni učitelj Šri Činmoj, je v tem Teku Miru, ki je sicer najdaljši štafetni tek na svetu, sodelovalo že preko milijon ljudi, v letošnjem letu pa bo plamenica v rokah tekačev skozi 50.000 km obiskala 140 držav na 6ih kontinentih.

Tek miru je najdaljši štafetni tek na svetu, v katerem je od leta 1987 sodelovalo že več milijonov ljudi. Letos bodo mednarodni tekači obiskali 140 držav na šestih kontinentih in pretekli 50.000 kilometrov. Tek miru je leta 1987 ustanovil duhovni učitelj Šri Činmoj, z enostavnim sporočilom teka :

“Če lahko skupaj tečemo v miru in harmoniji, potem lahko tudi živimo skupaj v miru in prijateljstvu. Vsakdo od nas zmore spremeniti svet in to tako, da daje zgled drugim in napravi simbolični prvi korak.”

Če pa še kdo ni vedel – ja, proti državljanski neumnosti in pasivnosti v naši mali podalpski se je letos obrnila celo mati Narava s poplavami, žledolomi, potresi, in tako državljanom v boju proti levo desnim parlamentarcem sporoča – Zbudite se !

Do konca pa so preostale le še (ne)pozabne izjave nekaterih (ne)pozabnih tega tedna….

Matjaž Han o janši in jankoviću :
“Rešili smo se trojke, dvojke pa se nikakor ne moremo.”
( Matjaž, ne bluzi…Bratuškova trdi, da ste z njo tudi SD trojka….za dvojko pa se ne sekiraj – rešili se je bomo, tako kot slovenske trojke)

Alenka Bratušek o svoji zaupnici :
“Rezultati te vlade so dobri. Neresno bi bilo, če bi zdaj dvignila roke.”
(eh Alenka – edino neresno je, da ne dvigneš riti in nepovratno spokaš iz parlamenta – zadolžiti državljane v enem letu za 8 milijard, obenem pa nič koristnega ustvariti, res ni nič dobrega)

Dušan Semolič o vladnih reformah 2014/15 :
“Delavske pravice niso sovražnik razvoja države in blaginje, pač pa pogoj zanju.”
(evo, pa smo spet tam – vsakič ko takšne modrosti izusti, poleg Štruklja, tudi Semolič je jasno, da bodo delavci v kratkem spet ob kakšno pravico)

Eva Irgl o US razveljavitvi novele arhivskega referenduma :
“Gre že za drugo zaušnico tako koaliciji kot vladi Alenke Bratušek, prvič se je to zgodilo ob nepremičninskem davku.”
(eh Eva, če bi bila še pametna, kot dobro izgledaš izgledaš – Ustavno sodišče je namreč s to odredbo prav sklofutalo SDS in to klofutanje bo trajalo. Me zanima, kako boš to svojemu penastemu šefu razložila…)

Igor Lukšič o US razveljavitvi novele arhivskega referenduma :
“Ustavno sodišče je preseglo mero dobrega okusa v skladu z vlogo, ki jo ima.”
(eh Lukšiču, SD konstantno presegate vse meje okusov, celo neokusnosti….status bi se lahko malo popravil že, če bi bil vsaj tiho)

Andrej Glavan o pomenu velike noči :
“Na veliki petek se morda sprašujemo, zakaj je Bog dopustil vsa ponižanja. A na vstajenjsko jutro nam je pokazal, da je Bog vedno zmagovalec vseh bitkah.”
(kot je rekel blogerski kolega Kobilica-poet : “Ceneje in bolj ceneno najbrž ne gre”….)

Stojan Petrič o bolj fleksibilni delovni zakonodaji :
“V Južni Koreji bolniških odsotnosti praktično ni, je pa recimo v Nemčiji višja kot pri nas.”
(e pa Stojan, za 500€ plače jebanja na suho, če jo sploh dobi, je bolniška pač največ, kar lahko delavec oddela…če so celo Nemci z najmanj 2x višjimi plačami več na bolniških, je itak vse jasno)

Stanislava Zadravec Caprirolo o sposobnosti naših parlamentarcev :
“Slovenija se je soočila s problemom pozno in ga začela reševati še bolj pozno, vsaj tri leta prepozno, in bo zato plačala takšno ceno. Cena bi morala biti poduk za soočanje s problemi v prihodnje.”
(no, zdaj smo pa tam, kjer ni kač….ko tudi bankirji rečejo, da je že “vsaj 3 leta prepozno”, potem je to vsaj 20 let prepozno…nič, bo treba državljanom odpisati bančne kredite)

Joseph Mussomeli o poti v nič :
“Ljudje ne bi smeli živeti v preteklosti. Ker pa poskušajo ignorirati ali popačiti preteklost, so obtičali v preteklosti.”
(eh Joseph, prizam, dober poskus….a vseeno ne verjamem standardnemu kavbojskemu gojenju kolonialne preteklosti “šut end distroj” sistema)

France Arhar o plemenitenju države :
“Ti ukrepi, ki jih dela vlada za polnjenje tekoče proračunske luknje, niso nobene trajne rešitve.”
(France, očitno tudi tvojih več kot 15 let v bankah Slovenije niso bile rešitve, prej trajne posledice)

Enes Musić o stanju naše družbe :
“Veste, zaradi revščine so ljudje ponižani. Vzeto jim je dostojanstvo.”
( VRNIMO JIM DOSTOJANSTVO IN PONOS – to je naša DOLŽNOST !)

Don Marko M

Road to hell (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “(Ne)pozabne minulega tedna – vol.20

  1. aha Mirjana, je bil, je in bo ostal….sploh če se primerja cel naš parlament zadnjih 23 let, čeprav je res tudi, da vseh 90 skupaj ni niti približno primerljivih s Titom….

  2. Zakaj? Ker je Tito živel za delavce, 90 neproduktivnih glav pa za sebe—svoj žep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *