“Dancing in the street” 2014 v Kopru (foto)

Sončna sobota je Koper sončno segrela na 25 stopinj v zraku, 19 v morju, vročico pa je povzročilo plesanje po trgih in ulicah mesta s svežo verzijo Dancing in the street dopoldne, popoldne pa KŠOKova športno zdravilno zabavna tržnica. Non stop muving….

Začeti dan na soncu, tik ob morju, nekateri tudi v njem, ob ritmih Bowie-Jagger Dancing in the street, v plesu vsak svojega prostega sloga, a v množici plesalcev od najmlajših do najstarejših in vse vmes, je seveda doživetje, ki se ne zgodi vsak dan, čeprav ne bi imel nič proti tudi če bi se.

Organizatorji tega prostega plesa na prostem, Društvo Plesalci luči, so se spet, že tretje leto zapored, odrezali s tem dogodkom in prav bi bilo, da bi ta dogodek postal tradicionalen za naše mesto, pa ne zgolj ta en dan, po mojem bi ga lahko razpotegnili čez poletje, vsaj po en dan v tednu.

Prav užitek je namreč videti ljudi vesele volje plesati skozi življenje in s tem se strinjata tudi moji punci, ki sta zaplesali in plesali, no jaz tudi, moja mala Koki pa si je spotoma vzela še čas za poslikavo tatooja na roko, krasnega metulja, takšnega iz tempere vidnega do prve vode, katere je poslika(va)la članica društva.

In tudi letos se je Dancing in the street začel na pomolu, v plesnih ritmih je potem povorka odplesala po Pristaniški, Kidričevi do Titovega trga, pa po Čevljarski, Župančičevi, do Prešernovega trga alias Muda, kjer je bil sicer parking.

In če se nam nameravaš pridružiti naslednje leto, potem ne škodi vedeti, da je Plesalcem luči idejo za ta projekt oddal nek deček, ki je prečkal cesto ob rumeni luči na semaforju in poplesaval pred mimovozečimi vozili. Kot ne škodi vedeti, da so dobrodošla bela ali pisana oblačila, predvsem pa samo tvoji plesni koraki, s katerimi boš mestu podaril/a svojo izjemno energijo.

Če te zanima, kako izgleda plesanje po naših ulicah v posnetku, potem si lahko ogledaš ta video, rade volje pa sem si vzel čas tudi za nekaj klikov na fotoaparat za nastanek fotk, katere si lahko ogledaš v nadaljevanju.

Don Marko M

Dancing in the street 2014 Koper 01 (blog Don Marko M)

Dancing in the street 2014 Koper 02 (blog Don Marko M)

Dancing in the street 2014 Koper 03 (blog Don Marko M)

Dancing in the street 2014 Koper 04 (blog Don Marko M)

Dancing in the street 2014 Koper 05 (blog Don Marko M)

Dancing in the street 2014 Koper 06 (blog Don Marko M)

Dancing in the street 2014 Koper 07 (blog Don Marko M)

Dancing in the street 2014 Koper 08 (blog Don Marko M)

Dancing in the street 2014 Koper 09 (blog Don Marko M)

Dancing in the street 2014 Koper 10 (blog Don Marko M)

Dancing in the street 2014 Koper 11 (blog Don Marko M)

Dancing in the street 2014 Koper 12 (blog Don Marko M)

Dancing in the street 2014 Koper 13 (blog Don Marko M)

Dancing in the street 2014 Koper 14 (blog Don Marko M)

Dancing in the street 2014 Koper 15 (blog Don Marko M)

Dancing in the street 2014 Koper 16 (blog Don Marko M)

Dancing in the street 2014 Koper 17 (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *