EU volitve – moj glas prejme Pirat št. 10 – Rolando Benjamin Vaz Ferreira

Prvič v zgodovini tega bloga javno predstavljam svoj glas na volitvah in to z razlogom. Zato, ker kljub temu, da nisem podpornik EU, vse nasprotno pač, zagovarjam nove mlade sposobne moči v politiki, v isti sapi pa mi je jasno, da samo z udeležbo na volitvah lahko prispevam k zmanjševanju možnosti izvolitve “desnih” komunajzarjev SDS, NSi in SLS….

Priznam, da jih ne morem več v politiki gledati niti v naši mali podalpski zaradi vse škode, katero so povzročili, da pa bi mi potem tej isti odločali še v EU parlamentu pa absolutno zavračam. In jasno mi je, da se proti tem skorumpiranim škodljivcem, sds-nsi-sls komunajzarjem in nasplošno oboževalcem naci ideologije, ki so se razpasli v zadnjih 5 letih v EU parlamentu, v primeru EU volitev lahko borim le tako, da vsakega posebej lastnonožno nogiram iz (našega) parlamenta ali pa da grem na volitve in oddam svoj glas novim, še zdravim močem. Tokrat sem izbral slednjo možnost. Nogiranje še pride….

Ker sem si zaprisegel, in svoje prisege se držim, da ne bom nikoli, kar sem že večkrat poudaril, glasoval za levo desne skorumpirane lopovske kandidate strank ali stranke zadnjih 24 let v naši mali podalpski, ki so od prvega dneva osamosvojitve sedeli v parlamentu in povzročali nepopisno škodo državi in državljanom.

Dovolj sem nor, a nikakor tako in toliko, da bi tem škodljivim starim prdcem podaril trenutek svoje dragocene pozornosti z odobravanjem njih početja. Ne, ni problem, da so stari, z mnogimi starimi se odlično razumem in celo mnogo poučnega so me naučili. Problem je, da so omenjeni levo desni povsem navadni prdci – in prdci smrdijo. Škodijo zdravju. Zelo. Toliko, da je svež zrak nujen…..

Na volitve pa grem predvsem zato, ker se ne morem boriti proti nečemu ali nekomu s pasivnostjo – bojkotom volitev. Ker tuliti doma ali po spletu, da se ne odobrava takšne politike EU, obenem pa bojkotirati volitve, s čimer naj bi kao pokazal svoje nasprotovanje je butasto. In hinavsko.

Ali se boriš aktivno ali nič. Sploh pa, če ne grem na volitve naredim levjo uslugo na poti do zmage ravno tistim, proti katerim se borim. Ni razloga, da bi jim prepustil zmago, če pa so luzerji in to jim povem z odhodom na volitve, z glasovanjem kandidata, ki je na drugi, meni bližje strani.

Priznam, da je zame edini sprejemljiv kandidat za EU parlament tisti, ki bi jasno in glasno zagovarjal tezo, da gre v EU parlament zato, da bo tam sprožil postopek izstopa Slovenije iz EU in takšnemu bi brez vsakega pomisleka takoj oddal svoj glas, tudi 10, če bi lahko. A tokrat takšnega kandidata ni bilo, tako, da bo ta postopek treba začeti kar v naši mali podalpski.

Še pred kratkim sem tehtal svoj glas med dvema kandidatoma – Sanjsko službo ali Pirati. In potem se je Sanjski službi zgodil njih Uroš Uršič, ki je na na radiu Ognjišče zelo naglas razlagal svoje stališče proti abortusu in proti pravicam istospolnih, kar je povsem nasprotujoče tistemu, kar so promovirali uvodoma. Pa še bolje, da so še pravi čas pokazali pravi obraz. V istem trenutku sem zaključil s kandidati Sanje službe in ko zaključim, zaključim…..

In seveda moram sedaj utemeljiti zakaj moj glas Piratom, v tem primeru njih kandidatu Rolandu Benjamin Vaz Ferreira. Že nekaj mesecev spremljam, poleg ostalih, tudi aktivnosti Piratov. Prvi del moje naklonjenosti so si prislužili s svojimi programskimi izhodišči delovanja, predstavljenimi na njih spletni strani Piratska stranka…..

Več kot 50% njih programskih stališč je sorodnih mojim pogledom izvajanju politike in čeprav bi sam še dosti dodal ali odvzel, je bilo to zame, upoštevajoč da gre za mladince z jajci, v izhodišču dovolj. Nadaljeval sem z ogledi video predstavitev kandidata Benjamina, še posebej pa mi je bila zanimiv njih promo pristop, katerega edini ustvarjajo tudi s potrebno količino zdravega humorja.

Seveda besede lahko tudi nimajo prave veljave, dokler ne pride do dejanj, katera imajo zame končno težo. Zgolj dejanja, kot podaljšek, kakor tudi skladnost s predhodnimi izjavami so pač zame merodajnost končne ocene.

Pirati v Kopru
In zato sem se prejšnji teden odzval povabilu Piratov na javno predstavitev svojega kandidata za Euro poslanca Benjamina, ki se je zgodil tam na terasi najstarejše pizzerije v naši mali podalpski. Bilo nas je okoli 100, ki smo prisluhnili prisotnemu jedru 5ih mladih Piratov in ja, oddali so mi občutek zaupanja.

Potem, ko so dekleta in fantje opravili v urci tisti “protokolarni del” predstavitve in so ostali gledalci zapustili prizorišče, sem se naslednjo urico vsedel z vsemi 5imi za mizo, spili smo pijačo in pokramljali podrobneje. Ker sem pač eden tistih s tisočerimi vprašanji.

Pirati v Kopru 2 (blog Don Marko M)Moram priznati, da so mi te Piratske mladinke in mladinci prikazali neko samozavest, nujno potrebno za prihodnost te naše države, predvsem pa jim je zelo jasno kako, kdo in zakaj. V glavnem sem tipal Benjamina, ki se bo vsled mladosti zagotovo še dosti naučil, a temelje ima zdrave, pot pa jasno začrtano.

Pirati zagovarjajo kapitalizem z dodano socialno noto. In tukaj ne mislim na ta turbo podivjani neoliberalni in razgonjen “kapitalizem” na katerega se sklicujejo slovenski kvazi “desničarji”, pač pa na tisto zdravo jedro prvinskega kapitalizma, ki poskrbi tudi za socialno zaščito državljanov. Ta del mi je sprejemljiv, nagrajevanje ali odvzemanje po učinku namreč, kakor tudi skrb za najmanj osnovne socialne potrebe državljanov.

O 5ih mladih Piratih, peta je njih kosmata maskota, bi lahko še razpredal, a verjamem, da imaš po spletu dovolj gradiva o njih, kakor so vidni in slišni tudi v medijih. Prepričali so me tudi z velikim osebnim žrtvovanjem v tem projektu, nenazadnje si stroške kampanje krijejo iz svojih žepov, a upam si trditi, da so s skromnostjo prikazali 100x več v predstavitvah, kot kandidati z botri sponzorji.

Upam, da se bodo Pirati predstavili tudi na naših državnih volitvah, tokrat pa bom odločno navijal za Prekmurje in njih edinega kandidata Rolanda Benjamina Vaz Ferreiro. Ker si upam napovedati, da bo bo Benjamin še dosti naredil iz sebe, tudi za Slovenijo. Nekateri enostavno znajo iskreno in pošteno, to je to….

Don Marko M

Pirati v Kopru 1 (blog Don Marko M)

Pirati v Kopru 3 (blog Don Marko M)in kot sem rekel, tako sem na volilno nedeljo Dneva mladosti tudi naredil…..

ZA Piratsko stranko (blog Don Marko M)

 

7 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “EU volitve – moj glas prejme Pirat št. 10 – Rolando Benjamin Vaz Ferreira

 1. Hvala, trudimo se na vso moč in kolikor se le da, da upravičimo takšno zaupanje – a s skupnimi močmi nam bo uspelo, za začetek morda v nedeljo 😉

  Mimogrede – včeraj na strani Piratov objavljen zemljevid kamer po prestolnici – http://piratskastranka.si/pr/zasebnost/

  Nadzor bi morali imeti ljudje nad korporacijami (državnimi in zasebnimi) ne pa obratno!

 2. Mucek,ti veš kaj je prav zato bomo s kombinatkami tudi za simpatičnega Benjamina dale glas da bo imel 30 več. 😉 🙂

 3. Volitve so končane ! V kolikor navdušenje in optimizem še trajata, potem si se odločil pravilno.
  Jaz se pa ne grem več, človek ne jezi se !

 4. Zlobni,
  navdušenje in optimizem trajata in šele dobivata zagon dolgih prog….jeziti se nate bi bilo krivično in nepotrebno, nenazadnje se ne gre jeziti na aktivne sodelujoče, temveč na neaktivne….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *