Dobovzetje Janeza Janše in Boruta Pahorja pomilostitev

Pogled na okolico zapora na Dobu je bil včeraj nek skupek pasijona in ovacij gladiatorskega občinstva. Pred zaporom pasijon, znotraj zapora ovacije gladiatorske publike. Pred zaporom patetika verniške bizarnosti, znotraj zapora žvižgi realnosti. Ja, zaporniki so janšo nepozabno sprejeli z ovacijami žvižgov. Zaporniki pravijo, da takšne koncertne sprejeme organizirajo izjemoma samo za tiste, s katerimi se imajo namen tesno, zelo tesno, zbližati v prihodnosti….

Mogoče janšo med zaporniki z veseljem pričakuje tudi kakšen nekoč Izbrisani, mogoče tudi kakšen, ki je zaradi njegove politike pristal med reveži, mogoče tudi kateri vnet zagovornik istospolnih, mogoče tudi kateri varnostnik v zaporu, katerim je znižal plačo….

Sploh ne dvomim, da ga dosti zapornikov željno pričakuje. Kot ne dvomim, da je janša dodal še eno piko mozaiku vsem svojim zmagam.

Ta zadeva janše na Dobu bi sicer morala biti resna zadeva, zelo resna, a kaj, ko so janševi podporniki iz tega dogodka naredili celo burlesko in zdaj tudi nepreklicno in dokončno pokazali in dokazali vse sindrome religijsko/političnih mentalnih bolnikov, nujno potrebnih strokovne pomoči.

Sanja se mi ne, kdo je janšističnim vernikom dovolil maškarado na območju omejenega gibanja zapora, a mi je bilo obenem zelo všečno, da so janšisti tulili “Janša, v zaporu nisi sam, mi smo s teboj”, le da ne vem, kam bodo v zaporu na Dobu stlačili še vse njih, da bodo lahko z ljubljenim vodjo delili vsako sekundo dneva. Sem pa pripravljen takoj prispevati za nov prizidek.

Kako brezmejna pa je lahko norost, so janšistični komunajzarski fanatiki v novem nadaljevanju resničnostnega šova Prisoner potrdili že danes zjutraj ko so, kljub omejenemu gibanju na ozemlju zapora, začeli dežurati pred zaporom z uvedbo vaških straž, da bi kao zavarovali janšo. Pred kom le – janša je sam sebi največja nevarnost. Kako pa se je končala zgodba z vaškimi stražami pred 70 leti pa je itak že znano…..

Čeprav, če bolje razmislim, podpiram te sds vaške straže na Dobu, sploh če bodo vztrajali dve leti, pa potem še za ostale zaporne kazni, ki sledijo janši že kmalu. Tako bom vsaj vedel, da je janša res v zaporu, ne pa kje okoli kot nekoč Hilda. Še več, še sam pridem pomagat dežurat, če le plačajo kaj več kot avtobusni prevoz in sendvič z deci cvička….

Borut Pahor bi pa janšo kar pomilostil
In ko sem že mislil, da so sds navijači pokurili celoten arsenal norosti, se je pojavil model, ki jih sam vse prekaša – Borut Pahor, predsednik brez treznosti mandata.

Pahor si sicer ni hotel vzeti časa pred dnevi, da bi z našimi NOB borci obiskal Normandijo, kjer so bili v spomin partizanske zmage nad nacizmom sicer prisotni vsi pomembni svetovni voditelji, si je pa vzel čas za pogovor z janšo.

In to le nekaj ur pred odhodom janše na Dob. V par urah pogovora je bilo ugotovljeno, da je za levo in desno komunajzarsko zalego edino dobro, da pahor janšo pomilosti. Upam staviti, da je samo v Sloveniji možno, da se predsednik države sestane s pravnomočno obsojenim korupcije, ki je uničeval našo državo. Čeprav je več kot očitno, da imata pahor in janša dovolj skupnega, le da pahorju manjka še janšev Dob.

Janša v zaporu ni razlog za veselje
Ne glede na mojo nikoli naklonjenost sds komunajzarjem z janšo vred, pa mislim, da janša v zaporu ni razlog za veselje, pa čeprav je tam zasluženo in celo prekratko. Prej je to razlog za resno zaskrbljenost, saj je janša zgolj vrh ledene gore levo desnih komunajzarjev, ki so združno in namerno uničevali državo in državljane.

Ta sodba janši je zgolj še ena v nizu sodb oslovskim sencam, saj naše sodstvo milo rečeno nagrajuje te skorumpirane lopove s takšnimi smešnimi kaznimi za vse spočete svinjarije, da človek ne ve ali bi se smejal ali jokal. Da pa je žalost v smehu še večja, naše sodstvo tem skorumpirancem praktično sploh ne zasega kompletnega premoženja, vključno s sredstvi na rajskih otokih, pokradenih državljanom.

Našo zakonodajo enostavno ni več okusno dopolnjevati z raznimi novimi zakoni in akti, ker jo je treba enostavno čisto zradirati in spisati povsem novo, da se nam ne bi več dogajale takšne izprijenosti bolnih umov, ki nimajo niti malo dostojanstva in kljub številnim pravnomočnim obsodbam, tudi zaradi korupcij, potem celo kandidirajo iz zapora na državnih volitvah.

Vem ja, v normalnih državah tega ni potrebno posebej vpisovati v zakonodajo, da tovrstni primerki nimajo kaj početi ne v politiki ne na položajih državnih podjetij, ampak janša dokazuje slovensko nenormalnost, zaradi česar nas logično niti pod razno ne morejo spoštovati nikjer po svetu. Da pa premoremo preveč skorumpiranih tožilcev in sodnikov, ki spočenjajo serijsko procesne napake, pa se nam itak reži že cel svet.

Poslušam, berem, da bi datum Dobovzetja janeza janše moral postati vsakoletni državni praznik. V bistvu se strinjam, a le pod pogojem, da janševemu zaprtju sledi serija zapiranj levo desnih komunajzarjev, ki so spočeli nič manj hujše svinjarije zoper našo državo in državljane, kot je to spočel janša.

No, zdaj pa dovolj s tem janezkom janšo, spoštovani mediji – janša je v zaporu in posledično ni več delček slovenskega javnega življenja. Skorumpirani preostali vodilni kader sds, kakor tudi njih navijači, pa si itak ne zaslužijo medijske pozornosti.

Dajmo raje gledati in biti pozorni, kaj nam v senci janševega Dobovzetja počnejo tej še malo aktualni levo desni bratuškini skorumpiranci parlamenta v odhodu. Med njimi je namreč levo in desno več kot dovolj takšnih, ki so upravičeni do deljenja celice z Janšo.

Ali kot bi rekel moj prijatelj Jernej :
Še jankovića bi blo treba zapret,pa nj ga dajo v sobo skupaj z janšo. Se bosta šla lahko igrco,kdo je več pokradu in je najjači.Ma ubistvu bi cel parlament zaprl. 20 let nam eni in isti jebejo mater. Mi mamo dost domobrancev in partizanov.Pa kerga boli kurac za dosjeje udbe,jst mam vecjo skrb,kako bom 1.ga z 31.im sestavu.Pa mislim,da nism edini!! Marš,gamad jedna!!!

Don Marko M

Vse zmage Janeza Janše 20 (blog Don Marko M)

18 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Dobovzetje Janeza Janše in Boruta Pahorja pomilostitev

 1. Ta fanatična privrženost Janši je sicer zaskrbljujoča, ampak sem se ob tvojem zapisu vseeno nasmejala do solz 😀

 2. Sem tudi že sam razmišljal o neskladnosti primerljivih obsodb oz. različnih pravnih kriterijih v različnih državah. Ivo Sanader: 10 let čuze (naknadno skrajšano na 8 ½ leta), Janez Janša: ubogi 2 leti čuze (zaradi vzornega vedenja bo na koncu po možnosti še to skrajšano). V čem je poanta take razlike?

 3. filmolljub,
  pa Sanaderju so pobrali še za nekaj milijonov premoženja, uradno vse…..poanta razlike je, da Hrvati nimajo nesposobnih in skorumpiranih tožilcev in sodnikov, predvsem pa temeljito pucajo stare levo desne komunajzarske skorumpirance……

 4. Če bi bil priden, ne bi bil tukaj,so ga ob prihodu nagovorili sostanovalci, nakar so še malo žvižgali.

 5. Napisano kot bi bilo napisano ob kozarčku cvička 😉 Tekoče, rahlo pronicljivo, alkoholno nedolžno, a zvestu reku, da je v vinu resnica. Čakam samo še ostale natovorjene vagone, da potnik ne bo sam.

 6. tatajana,
  ja, jaz sem tudi že v hrepenečem položaju pričakovanja preostalih vagonov…..če bodo slučajno kaj zamujali, se jim bo pač človeško pomagalo in porinilo proti cilju…. 😎

 7. Sem se bal da si na svetost od Janše čisto pozabil hehe.Najbolj smešno mi bilo ko so začeli peti Kranjskega Janeza in se ustavli pri partizanih hehe.A še kje tok častijo kakega politika in ga povzdvigujejo v boga razen seveda v Severni Koreji?

 8. Mi je pa smešno kako se oglaša kiklarska drhal od Štuheca,Turineka in Rodeta.A kje so bili ko so Škofa Urana izgnali iz slovenije.Nisem cerkveni a Uran je bil preprost in povezovalen in verjetno zaradi tega krivično izgnan.

 9. Marko to je fašizem v zelo čisti in lahko prepoznavni obliki. Samo zelo nevaren fašizem in popolnoma nič drugega.
  LP

 10. Stavenskovrhski
  priznam, da ne razumem točno koga imaš v mislih, ko omenjaš fašizem – sds karnevala pred Dob-om ali sds obupanih in slovenske RKC vpitij slovenskim sodiščem, naj se usmilijo janše in ga izpustijo, ali slovenska sodišča…..

 11. Tomo,

  lepo, da si se bal za mojo pozabljivost…. 🙂 …ma nisem pozabil, samo janša kot zapornik se mi ne zdi v prav ničemer bolj poseben, kot ostali zaporniki, da bi mu namenjal dodaten prostor….
  če ne bi zganjali sds in cerkveni fanatiki karnevala pred zaporom, potem ne bi niti odhoda zapore janše v zapor omenjal, glede na to, da sem mu zapor pripisal v enem zapisov že lani…..
  in Tomo, ne glede, da je moje prepričanje ateistično, sem tudi sam že večkrat opozoril na veliko hinavsko dvoličnost tako sds partijcev, kot nekaterih vernikov slovenske RKC, ker se po eni strani bahajo z neko pravičnostjo do države in državljanov, potem pa tulijo samo in zgolj, ko gre za janšo, za vse ostale državljane v zaporu pa tiste, katerim so povzročili namerno škodo in celo večino njih članov pa jih sploh ne briga in niso še za nobenega prav nič koristnega naredili….
  če je to kao slovenska desnica, potem je dejansko ne rabimo in se lahko mirno tej zgagači pridružijo janši vsaj za naslednjih 10 let v sorodnih celicah istega kompleksa….

 12. Desnica je zelo širok pojem in ni nujno da so vsi desničarski politiki hitlerski fašisti.Janša se je hotel zgledovati po Donaldu Tusku ki je prepovedal poveličevanje vseh totalitarnih režimov a je šel predaleč in začel podpirati ubujanje domobranstva in pljuvati po partizanih ki jih ima več kot 80% slovencev za heroje pa da o klečeplazenju pred Rodetom ne govorimo.Tista prava pristna desnica so euroskeptiki kar je logično kakšen domoljub si da poklekuješ pred Brusljem a hkrati blatiš čez Beograd?

 13. Tomo,

  jaz proti pravi in zdravi desnici, kot jih imajo v tujini, nimam ama prav nič proti…..in tale janševa sds sploh ni desnica, ampak povzetek članov nekdanje komunistične partije, ki so se namesto v komuniste prelevili v komunajzarje, torej tisti podn podnov v vseh pogledih in da je zadeva še hujša, so se spajdašili s cerkvenimi štuhci, rodeti in podobno golaznijo…..in nastal je skupek totalne sramote, kakršne ni v nobeni evropski državi…..in takšni potem zahtevajo še izpustitev janše…..
  janša nikoli ni bil vodja, nikoli ne bo in sledijo mu res lahko samo povsem neuravnovešene osebe….
  glej, jaz si res želim, da bi v naši mali podalpski kdaj imeli zdravo desnico, pa tudi zdravo levico, predvsem pa zdravo liberalno sredino….a dokler obstajajo cepci kot janša in njegovi hlapci, bo to malo težje izpeljati, čeprav nekoč se bo to moralo zgoditi….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *