Evropska komisija znorela ! Zdaj že grozi nečlanicam EU z “Rusko tržišče je naše”

Kakšen podn je dejansko EU, se vidi zdaj, ko so Rusi sprožili sankcijski protiudarec EU. Ker človeka pač najlažje, najhitreje in najbolje spoznaš, ko mu začne teči voda v grlo. Neverjetno, ampak zdaj ni več dvoma, da so komisarji EU, z Merklovo vred, evropsko komisijo in politiki posameznih držav EU milo rečeno iztirili celo iz že iztirjenega. Niti tisti beli jopiči jim ne pomagajo več….

Potem, ko so “brihtne” vodilne glave EU pred kakšnim mesecem začele furati sankcije proti Rusiji z nosilnim sloganom “Kdo nam kaj more”, je seveda Putin pokazal, kdo kaj more in naduvane egocentrike EU zabil dva metra pod zemljo s prvim paketom proti sankcijskih presenečenj.

EU brihte očitno niso bili pripravljeni na ta povračilni udarec Rusov in zdaj je kakopak vse narobe. Na tone in tone hrane prej namenjene Rusiji, zdaj članice EU mečejo v – kontejnerje. Zato, ker so te iste brihte EU, z našimi poslanci vred, tako buzorantsko zatrdili in zahtevajo od članic, da se cene te hrane ne smejo nižati. Kontejnerji ja – nižanje cen ne !

Ker bi bilo po mnenju birokratov EU povsem nesmiselno, da bi tudi 120 milijoni revežev po EU, katere je v ta položaj spravila ravno EU, vsaj nekaj mesecev ceneje in lažje zadihali.

EU grozi vsem, ki bi radi izvažali v Rusijo

In po vseh spočetih lastnih neodgovornih neumnostih, so zdaj EU “glavce” začele še groziti. Dobesedno. Vsem po vrsti.

Vsem, ki bi že samo pomislili, kaj šele poskušali, izkoristiti ruske protisankcije EU v svojo korist, torej vsem, ki bi hoteli izvažati v Rusijo. Ker, kot trdijo EU birokrati – Rusko tržišče je naše ! Zgolj in edino naše ! In če ne bomo mi, ne bo nihče.

Tako in zato so začeli javno in brez vsake diplomacije groziti še posebej državam, ki so v pogovorih za članstvo v EU, še posebej Turčiji in Srbiji, a grožnje so izrekli tudi Braziliji, Argentini, Urugvaju, Švici, od katerih zahtevajo, da ne izvažajo v Rusijo in tako prevzamejo ta položaj državam EU, ki so izvažale v Rusijo.

Z grožnjami pristopnim članicam EU so šli še nižje – “ko bo naslednjič potrebno pokazati solidarnost z državami kandidatkami za v EU, ne bomo pozabili, kakšno solidarnost so te države pokazale do EU“, so še navrgli v Evropski komisiji.

Ob tem pa še dodali : “Da bi ohranili enotnost mednarodne skupnosti in mednarodneg prava, EU pričakuje, da se bodo tretje države in članice pristopnice odpovedale tej novi trgovinski priložnosti, ki se je ponudila z uvedbo teh ruskih protisankcij.”

EU ostalim prepoveduje prosto trgovino

Da je EU spočela eno največjih idiotij z ukrajinsko krizo, ki je sprožila gospodarsko krizo nadaljevanja, dvoma ni več, ampak da zdaj zahteva prepoved proste trgovine, torej ravno tistega kar zagovarja znotraj EU, pa je že izprijena norost. In zakaj sploh bi morale nič krive države plačevati te EU kretenizme, če pa niso EU ničesar dolžne in imajo vso pravico produkte svojega gospodarstva izvažati komur in kadar hočejo.

Dejstvo je pač, da EU nesposobni vodilni enostavno niso pričakovali, da si bo Putin upal jim pokazati sredinca in odgovoril z njih orožjem. In voditelj, ki ne zna predvidevati, ni voditelj, ki bi lahko vodil EU, v bistvu ni voditelj za karkoli.

Voditelja, ki namerno povzroči več milijardno škodo skupnosti, kot so jo v tem primeru z ukrajinsko krizo in sankcijami Rusiji povzročili Bruseljski “možgani” EU, z Merklovo vred, pa bi morali doživljensko zapreti v zapor brez izhoda.

In medtem, ko je Evropska komisija odobrila prvih 125 milijonov, od 420 predvidenih v prvem delu, seveda iz žepov vseh državljanov EU, s katerimi bi se vsaj delno pokrila prva škoda Poljakom, Litvancem, Bolgarom in Nizozemcem. Obenem že pripravlja tudi ukrepe nadomestil proizvajalcem mesa, mesnih izdelkov in rib članic EU, a v isti sapi v vsakem primeru še vedno prepovedujejo, da bi se cene teh izdelkov v članicah EU pocenile in jih raje vidijo v kontejnerjih.

Zato pa evropska komisija izraža skrb, ker se močni pridelovalci hrane v Turčiji in Srbiji, sicer kandidatkah za članstvo, na veliko dogovarjajo z Rusi za povečanje svojega izvoza.

Moje skromno mnenje je sicer, da je izgubljeno tržišče, sploh zaradi lastne nesposobnosti in/ali neumnosti, ko namesto enega vskočijo drugi proizvajalci, po možnosti s profesionalnostjo in kakovostjo, praktično nemogoče povrniti, kar seveda ve prav vsak podjetnik.

Hinavščina EU

Da je začela EU groziti tem državam seveda ni naključje, saj ima svojo predigro. V tej so namreč zdraharji Bruslja najprej poizkušali pod krinko ravno teh držav, katerim sedaj grozijo, še naprej izvažati v Rusijo. A se poskus ni izšel.

Švica je bila celo prva, ki je zelo jasno povedala, da niti pod razno ne bo sprejela ponudbe proizvajalcev EU, ki so poskušali preko švicarskih podjetij plasirati svoje izdelke na rusko tržišče. Obenem pa so Švicarji že napovedali zajetnejši izvoz svojih proizvodov, še posebej sira in kave, v Rusijo.

Na grožnje EU, katere je oplemenitila celo z oznakami “solidarnost” in “moralni razlogi“, pa so se nasmejali tudi v Argentini, Braziliji in Urugvaju, velikim izvoznikom mesa in drugih kmetijskih proizvodov, kjer si obetajo velike koristi od teh ruskih protisankcij EU.

In kaj bo šele, ko bo Putin rekel, da noče več nemških avtomobilov (Kitajci nemške avte že mečejo ven) in ostalega od članic EU na svojem dvorišču, pipico plina proti EU pa zaprl…..Ne EU in ZDA, BRICS je svetla prihodnost sveta.

Don Marko M

Fak EU (blog Don Marko M)

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Evropska komisija znorela ! Zdaj že grozi nečlanicam EU z “Rusko tržišče je naše”

 1. Pozdravljeni,

  ker me ta tematika zanima in jo spremljam že dlje časa, bi vas prosil če mi lahko navedete vire kjer ste dobili te podatke. Nikjer namreč nisem zasledil poročil o grožnjah bodočih članic in BRICSu, sem pa sem zasledil, da naj bi EU sicer plačala nadomestilo pridelovalcem, ampak naj bi jim naročila, da ta višek poklonijo šolam in brezdomcem ampak nič o ukazih za uničenje.

  Za vire se vam seveda vnaprej zahvaljujem.

  Lep pozdrav, Jani

 2. Jani,

  vire imaš, med ostalim, na Euronews, če si slučajno pred kakšnim dnevom spregledal poročanja iz zasedanja šefov diplomacij članic EU v dnevnikih tujih tv….lep pozdrav

 3. Očitno smo hlapci ki doživljamo največje orgazme ko poslušamo ukaze EU in ZDA.Zdaj sem na Siolu bral in poslušal Mussomelija ki se spet vtikava v Slovenijo a ne zna niti ene naše besede povedat…Na koncu bomo Ruse na kolenih prosli za sodelovanje.Aja če nam bo EU ukazala da moramo hehe.

 4. Hvala, sem našel nekaj člankov na Euronews, nekaj pa je bilo treba poiskat po srbskih medijih.

  S celotnim obnašanjem okoli Ukrajine in Rusije so naši EU birokrati lepo pokazali, da samo poslušajo Američane in da jih ne zanima dobrobit EU.

 5. Za poskusom številne države po svetu prepričati , da ‘ne izkoristijo ruskih sankcij v svoj prid’ se ne skriva samo gospodarska logika, ampak so tukaj tudi razpoke v fasadi zgodbe o enotnem svetu proti izolirani Rusiji. V resnici Rusija ni izolirana in marsikateri državi po svetu je čisto vseeno, če EU in ZDA uvajata sankcije. Sami pač trgujejo.

  To pa boli. Skozi svoje medije so zahodne sile skušale svoje prebivalstvo še enkrat več prepričati, da se borijo proti osamljenemu zlikovcu, kar bi jim olajšalo kakršnekoli poteze bi že pač hotele sprejeti. Zdaj pa se vidi, da temu ni tako.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *