Priporočam – blog Vanja Š

Po nekaj mesecih, ko sem prebral (ja, tudi to počnem) nekaj preko 100 blogov kolegic in kolegov blogerjev, ki so na novo vstopili na našo blogersko sceno, sem zaključil bralni del in predstavljam svoj izbor. Ker to pač počnem povprečno 1x do 2x letno. Predlagam tudi tebi v branje nekaj novega namreč…..

Ni naključje, ker teh itak ni, da predstavljam tu pa tam nove, po šele kak mesec, do največ enega leta, mlade bloge oz. njih avtorje. Zakaj to počnem sem zapisal že v eni prejšnjih predstavitev, tokrat le kakšen stavek, od preko 200 njih, kako “nasedem” in na koncu predstavim ravno tega.

Če avtorja v času mojega predlaganja osebno ne poznam, je prvi kriterij že izpolnjen. Če je ustvaril vsaj 5 daljših zapisov, je izpolnjen drugi. Če je iskren v svojih besedah, je že tretji. In tako potem do preko 200….OK, pa gremo k predstavitvi mojega izbora novih talentov SLO blogosfere.

Vanja Š

Poln naziv bloga je sicer VanjasJaNe on&off, ampak, ker se mi ne da lomit prstov po tipkovnici, sem si dovolil okrajšavo na prvo polovico, pa če komu paše ali ne.

Blogerka, ja ona je, sicer uspešno koraka, kot superbabica, v 90 leta. A naj te to ne zavede. V svojih pisanjih se že na robu znanosti vešče loti prav vsega, kar so ji, sklepam, omogočila vsa leta življenskih izkušenj.

V vsakem zapisu posebej in vseh skupaj je sposobna začeti pisanje z vprašanjem, nanj odgovoriti in tako večkrat, da bi te na koncu zapisa zapustila z vprašanjem, čeprav ga ne zapiše. E pa to zmore samo superbabica….

Proti 90im brez dlake pove, da je večina današnjih moških bolj malo moških, čeprav si upam trditi, da nima nič s feministkami, realnostjo pak vse. Leta življenskih izkušenj so pač neprecenljiva in Vanja tega ne skriva.

Beseda ji teče iskrivo in nagajivo tudi ob predstavitvah receptov malih skrivnosti velikih mojstrov nacionalne kuhinje, kakor tudi ob poznavalskih ocenah plehovja F1 in že sumljivo natančnih napovedih naravnih pojavov radirane družbe.

Kot sama pravi, lahko, na poti pisanja svojega romana, da od sebe ljubezen, dramo, kriminalko, tudi grozljivko, a obenem prizna, da piše samo, ko ji pride. Ko jo bocka piše, ko je ne, ne piše….Po mojem bi bilo najbolje, kar se bloga tiče, da bi sedela skozi na – kaktusu….

In ker mi prav vsega res ni treba povedati, si vabljen/a, da si prebereš to osvežitev naše blogosfere. Vanjo Š lahko prebiraš s klikom na to povezavo.

Don Marko M

Aha (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Priporočam – blog Vanja Š

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *