Boris Popović : “Župansko volilno kampanjo sem zaupal društvu Hipohondrija !”

Ugibanja obalnega življa ali bo številka 5 končno srečna številka za MOK, je iz sanjskega spanca predramil, sicer v času mandata pretežno opravilno nesposoben, a vseeno še vedno aktualni, župan Boris Popović, ki je napovedal novo kandidaturo za župana. Predvolilno kampanjskega virtuoza Jeretića, ki prvič kandidira samega sebe, je Popović zamenjal z novinko v marketinških vrstah društvom Hipohondrija….

Čas je, da preskočim magično mejo 120%“, je to svojo odločitev novega izbora pokomentiral Popović….

V društvu Hipohondrija niso skrivali svojega navdušenja, da bodo končno lahko zastopali tudi zveneče ime našega političnega prostora, ob čemer se nadejajo, da jim bo zaupanje promocije v bodoče izkazala tudi kakšna stranka parlamenta v desnem kotu.

Ne skrivamo, navdušeni smo, da izdelujemo (pred)volilno župansko kampanjo Popoviću. Bili smo osupli, da nas z županom druži toliko istih značilnosti, ki so gonilo našega društva, kar je skrajšalo postopek spoznavanje stranke na nulo.

S sloganom “Hipohondri zmoremo več in bolje !”, s katerim bomo v kampanjo povlekli še tisti manjkajoči mentalno hipohonderski del volilcev, stavimo na dosego cilja“, svojega navdušenja pred začetkom kampanje ni skrival vodja Hipohondrije Samo Išijas.

A v javnosti vedno bolj glasno krožijo razmišljanja in skrb, da Popović ni več operativno sposoben za župansko mesto, saj je bil 2/3 zadnjega mandata bolniško odsoten zaradi 18ih še nevidenih bolezni.

Zlobni jeziki so šli celo tako daleč, da županu očitajo umišljanje bolezenskih stanj zgolj zaradi izogibanja sodnim postopkom, še posebej enem zadnjih, ki ga pošilja v družbo janši na partije Monopolija.

V bran Popoviću je tako morala stopiti visoko kvalificirana zdravniška stroka. Da gre za povsem običajno stanje župana je potrdil Šime Kupilovič, izjemno kvalificiran strokovnjak področja hipohondrije in anomalije, ki je razkril tudi nekatera zgodovinska dejstva :

Najprej moram zanikati, da je župan v fazi pridobivanja 150% invalidnega statusa. Sicer pa gre za povsem običajen pojav raznolikosti bolezenskih stanj, ki so uzakonjena v parlamentu že leta 1992 in se jih v pravilniku uporablja kot dopolnilo manjkajoče imunitete še danes.

Simptomi bolezni v pravilniku so jasno določeni, uporabljajo pa se skladno z pripadajočimi okoliščinami. Recimo za sojenja županom ali poslancem, ki v obsodbi določajo zgolj denarna plačila kazni ni predvidena nobena sprememba zdravstvenega stanja. V tej fazi zadostuje že, da se pokvari avto, poštar založi pošto za kakšen mesec in podobno….

Delo nas strokovnjakov nastopi šele, ko gre za obsodbe višje vrednosti. Takrat stopi naše strokovno znanje v ospredje in po pravilniku županu oz. poslancu spišemo opravičila odsotnosti in napotnice za specialistične preglede, na katere je treba sicer čakati po nekaj mesecev, na kar smo že opozorili ministrvo, da naj pozabijo.

Tako recimo ob sumu izreka sodbe zaporne kazni do enega leta spišem več opravičil, da se pacient ne more udeležiti obravnav zaradi visokega tlaka, kar pomeni, da ni primeren za obravnavo zaradi možnosti eksplozije, za preprečitev česa mora obiskovati specialista.

Če obstaja možnost izreka kazni do dveh let zapora, potem pravilnik narekuje bolezen križa, ki je, kot vemo, že bolezen daljšega staleža in zato je opravičilo daljše, napotitev k specialistom pa več. Od tukaj dalje se opravičila in napotnice vrstijo že za vsak mesec zapornega nadaljevanja z drugačnimi diagnozami, vse do tiste, ko za večletno predvideno zapornjo kazen ugotovimo popolno izgubo spomina pacienta že ko samo sliši ‘sodišče’.

Vsekakor pa svoje delo opravljam strokovno, družbeno odgovorno in čeprav bo ena naslednjih bolezni župana napad panike zagotavljam, da lahko župan tudi okrnjeno opravilno sposoben v enaki meri kot do sedaj opravlja svoje delo. Preštevanje nempremičnih pač ocenjujem kot manj zahtevno opravilo“, je še zaključil Kupilović.

Off topic je sicer Kupilović izrazil rahlo skrb, ker je pri županu opazil bolezenske simptome nenadzorovane rasti nosu, povešenih ušes in kislega nasmeha, za kar pa je že pripravil posebne napotnice za obisk specialistov v Ankaranu, kjer bodo županu omogočili nepozabno (o)skrb(o).

Don Marko M

Popović (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *