Nova požrtvovalna akcija gasilcev – tokrat rešili žensko iz srednješolskih kavbojk !

Medtem, ko so včeraj stanovalci bloka v ulici Boruta Pahorja 99 v Ljubljani po 20 uri spokojno gledali televizijo in pričakovali čudež naše nogometne reprezentance, niso niti slutili, da se v njih soseski odvija prava družinska drama. Njih soseda Sanja Pariz (45) se je namreč dobesedno borila za življenje, medtem ko je poskušala sleči kavbojke iz svojih srednješolskih dni…..

Pred nekaj dnevi sem v omari našla kavbojke, katere sem nazadnje nosila v srednji šoli. Glede na to, da že tri tedne aktivno obiskujem fitnes sem pomislila, da bi jih lahko ponovno oblekla in danes zjutraj sem to tudi storila.

Nihče na svetu ni bil srečnejši od mene, ko sem v tej nameri uspela“, je začela svoje doživetje razlagati Sanja, sicer tajnica v gradbenem podjetju.

Med ostalim je povedala tudi, da je v službi prejela nešteto komplimentov na račun njenega videza v ozkih kavbojkah. In nadaljevala :

Malo so me sicer stiskale v predelu pasu, a sem mislila, da bo to minilo skozi dan. A sem že po malici v bližnji pekarni dojela, da je postala zadeva resna, ker so mi kavbojke občasno prekinjale dotok krvi v noge. Odpela sem gumb v pasu, a ni kaj prida pomagalo, nožni prsti so se že začeli barvati v modro.

Kljub nadčloveškim naporom in predvsem v zahvalo svoji vztrajnosti je gospa uspela zdržati celoten delovni čas v upanju, da bo ob prihodu domov rešila ta problem. A zadeva se je začela spreminjati v never ending stori.

Takoj ob prihodu iz službe sem že na vratih poskušala sleči kavbojke, a nisme uspela. Kot zakleto ni bilo nikjer nobenega soseda in sem bila tako prepuščena le sama sebi. Kaj vse nisem poskušala.

Vlekla, guncala, uporabljala vso svojo moč, a ni šlo. Noge so mi že začele odpovedovati in bila sem prisiljena poklicati gasilce“, je še vedno vidno šokirana dodala Sanja.

Vsega vajeni gasilci lokalnega gasilskega društva, ki so tega dne v klicu na pomoč najprej reševali čivavo iz kopalniške kadi, čez dobro uro že goloba na veji, pred klicem Sanje pa nilskega konja, ki je rezgetal na neki tehno žurki, so se hipoma odzvali na njen klic.

Kot je podrobneje ta primer opisal načelnik gasilske Enote za izredne primere Darko Brizga, so, v slabih petih minutah po klicu, na kraj dogodka pognali devet gasilskih vozil in le v zahvalo hitre intervencijo uspeli rešiti ogroženo življenje te ljubljančanke.

Na žalost pa ni bilo druge možnosti, kot da kavbojke razrežemo in tako osvobodimo ujeto žensko. Niti pomisliti ne upam, kaj bi se lahko zgodilo, če ne bi prišli tako hitro.

Na srečo imajo naši pripadniki izkušnje s podobnimi primeri, pred kratkim smo namreč reševali gospo srednjih let iz hčerinih sandalov“, je izčrpno poročilo zaključil načelnik Brizga.

Konec dober, vse dobro, bi lahko rekli. Kot vidiš je delo gasilcev polno nepredvidenih okoliščin in akcije. In tudi zaradi takšnih primerov naši gasilci vabijo prostovoljce v svoje vrste in priporočajo – Špricaj raje po šoli ! Pa če se le da ne po vhodnih vratih…..

Don Marko M

Špricaj raje po šoli (blog Don Marko M)

1 pred teboj je povedal za zapis “Nova požrtvovalna akcija gasilcev – tokrat rešili žensko iz srednješolskih kavbojk !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *