Nemci tožijo Ukrajino zaradi padca letala leta MH17 – Ukrajina gradi “berlinski zid” na meji z Rusijo !

Žalostno je videti, ampak zdaj dejansko gledamo samo še “tekmovanje”, kdo bo bolj uničil Ukrajino. Po vseh udarcih so se zdaj nad Ukrajino začele zgrinjati še tožbe in začela je kar Nemčija, katere Merklova je sprožila začetek ukrajinske krize z državnim udarom svojih kadrov, da je lahko rešila svojo prijateljico, kradljivsko tajkunko, Julijo Timošenko iz zapora in jo z njenimi milijardami preselila v Nemčijo….

17. julija letos se je nad Ukrajino zrušil “boinga 777” z 298 potniki, od katerih je bilo 2/3 umrlih Nizozemcev. Povsem točnih ugotovitev vzroka padca letala še ni, so si pa zato strokovnjaki iz Avstralije, Malezije, Nizozemske ZDA, Rusije in Ukrajine, kot mednarodni raziskovalci, vzeli dobro leto časa za predstavitev končnih raziskav.

Medtem pa je določeno nemško podjetje, specializirano za preiskave o prevarah v zavarovanjih ponudilo kar 30 milijonov $ za informacije o padcu tega letala.

Nemci tožijo Ukrajino za težke milijone

Na rezultate raziskav pa očitno nimajo namena čakati nemške družine, ki so v padcu malezijskega letala izgubili svojce. Proti Ukrajini in ukrajinskemu predsedniku Petro Porošenku so namreč napovedali sprožitev odškodninskih tožb. Po mojem bi sicer morali tožbo razširiti tudi na Arsenija Jacenjuka oz. predvsem nanj.

Elmar Giemulla, zastopnik 3eh nemških družin, ki so izgubili svojce, tožbo opira na mednarodno zakonodajo, po kateri bi morala Ukrajina povsem zapreti svoj zračni prostor v kolikor ni bila zmožna zagotoviti polno varnost letov.

“Vsaka država je odgovorna za varnost svojega zračnega prostora. Če iz kateregakoli razloga tega ni sposobna zagotoviti, potem mora prepovedati prelete. Ukrajina tega ni naredila in zato je kriva za nastalo škodo”, je pojasnil Giemulla.

Pojasnil je tudi, da je Ukrajina z odločitvijo, da ne zapre svojega zračnega prostora, zavestno sprejela odločitev izpostavitve življenske nevarnosti za stotine ljudi, kar ocenjuje kot oškodovanje človekovih pravic.

Tožba bo sprožena čez dva tedna pred Evropskim sodiščem za človekove pravice v Strasbourgu, med zahtevami pa so tudi odškodnine od milijona € navzgor po posamezni žrtvi. In potem bodo začeli Ukrajino tožiti še vsi ostali….

Ukrajina pa gradi novi “berlinski zid”

Eden glavnih, če ne kar glavni problem v Ukrajini je po mojem premier Arsenij Jacenjuk, marionetka Zahoda, ki se že neverjetno trudi, da ne bi bilo miru v Ukrajini.

Zapeljalo mu je že celo tako daleč z nažiganji o totalnem vojaškem napadu Rusije na Ukrajino, da so tisti najbolj zagriženi nacionalisti kar s krampi in lopatami začeli ročno kopati jarke na meji z Rusijo.

A Jacenjuk je v svoji norosti, pri čemer ga podpira celo EU vrh, z Merklovo na čelu, šel še korak dlje in napovedal pravo gradnjo novega “berlinskega zidu” na meji z Rusijo.

Natančneje 1.500 km, ja kilometrov, zidu, rovov in tunelov, preko 8000 podzemnih skladišč orožja in tehnike, preko 4000 bunkerjev, ter 60 km dodatne betonske ograje, 3m v višino, katero bi naj bilo nemogoče “vzdigniti v zrak”.

Vem ja, ironično in noro obenem. In to ravno letos, ko praznujemo 25 obletnico padca Berlinskega zidu, ko je padla tudi železna zavesa, si je Jacenjuk omislil novo železno zaveso.

Sam sicer sploh ne dvomim, da kljub očitni fašisitčno nacistični drži Jacenjuk ni sam sproduciral te ideje, ampak le, čeprav očitno z užitkom, izvršuje direktive Zahoda, torej bruseljskih “glav”, ki si očitno želijo izolirati EU in jo povsem podrediti ZDA.

Sprašujem (se) – kje je zdaj tisto opevano klamfanje Evrope, ki združuje ?!

Vmešavanju ZDA v EU politiko nasprotuje vedno več Evropejcev

Čeprav je Merklova z voditelji posameznih držav EU, ja, tudi našimi brezvretenčarji, spremenila EU praktično v kamikazo, pa ni videti niti najmanjše želje, da bi tej voditelji stopili na žogo tudi do preigravanj z in do Ukrajine. Še najbolj žalostno je, da so s temi svojimi odločitvami in dejanji še največ škode povzročili ravno Ukrajincem.

A vedno več Evropejcev dojema, da bo plačevanja davka ukrajinskega spora padlo izključno na pleča malih državljanov EU, kakor dojemajo, da nas vmešavanja ZDA v politiko EU že preveč stanejo.

Tako ne čudi, da se je od lani med ljudstvom EU povečalo nasprotovanje vmešavanju ZDA v EU politiko, vključno z Ukrajino, na 60%, od tega se je odpor proti ZDA vmešavanju najbolj povečal v Nemčiji in sicer od lanskih 15% na sedanjih 54%.

Sankcije “jaz tebi, ti meni” se stopnjujejo v nesmisle

In uničujejo EU, pa čeprav v Bruslju skozi poudarjajo, da je namen sankcij le v iskanju mirne in trajne rešitve za krizo na vzhodu Ukrajine. Ampak kdo sploh še verjame nekomu, ki išče mir s silo….

V tem zadnjem paketu sankcij proti Rusiji je EU “udarila” po ruskih bankirjih, naftnemu in sektorju za proizvodnjo orožja, dodatno pa na ozemlju EU prepovedala vstop in zamrznila premoženje še 24 novim ruskim mogotcem, tako da jih je zdaj 119.

Rusi pa…Hja, Rusi pa s povračilnimi ukrepi ne mlatijo toliko bogatunov, kot male državljane EU, še posebej že tako nemočne države. In jaz tukaj Putinu nič ne zamerim – ko te pač nekdo z idiotijami spravi v fazo, da moraš odgovoriti na norost, pa čeprav nisi začel, pač odgovoriš tako, da bo razumel še dolgo potem.

Evropska energetska podjetja so že začela stokati, da jim dobavljajo manj plina iz Putinovega cesarstva, čeprav jim ga v resnici ne. Ne še. Rusi še vedno dostavijo dogovorjeno količino plina, le da so se odločili, da ga bodo dostavljali le za redno porabo, ne pa tudi za zaloge.

Putin je pač seštel, da so določene države viške svojega prejetega plina preusmerjale v – Ukrajino.

Povsem smiselna in logična poteza Rusije, če vemo, da danes Ukrajina Rusiji za plin dolguje že preko 6 milijard $. In namesto, da bi odplačevali ta svoj dolg, se Ukrajina, v posmeh, zadolžuje za 2,5 milijarde $ za novo oborožitev, da bodo lahko postale članice NATA. Tisoči jim bežijo iz države, nimajo več niti za kruh, oni pa novo orožje….

A najbolj hinavsko vlogo v tej “igri” igrajo ravno EU birokrati, ki namesto zahtevati od Ukrajine, da poravna svoje obveznosti Rusiji, ali pa zanjo kar EU poravna ta dolg, raje hinavsko in za vzdrževanje vsaj zasilnega miru v Ukrajini tja tovorijo viške svojega prejetega ruskega plina, a kot rečeno, to več ne bo šlo….

Medtem pa so Poljaki že prvi dojeli, kaj lahko pomeni EU brez ruskega plina in začeli naravnost divje in masovno kupovati oglje in drva za prihajajočo zimo.

Čas, da Merklova, Bruselj in voditelji držav EU kazensko odgovarjajo

Prihaja čas, da za to spočeto Ukrajinsko krizo, kakopak, čeprav ne zgolj zaradi te, državljanom EU začnejo odgovarjati odgovorni v posameznih državah, z Brusljem in Merklovo na čelu.

Bruselj z Merklovo, kakor tudi vodje posameznih držav EU, morajo dati zdaj že zelo jasne odgovore svojim državljanom, zakaj so ravno oni predmet ekonomske stagnacije EU, milijonov uničenih delovnih mest, vpletanja EU v vojno in nepotrebne sankcije.

Sankcije, proti katerim so se izrekle tudi številne članice EU, ki so gospodarsko povezane z Rusijo in zdaj zahtevajo do EU odškodnine. Zaradi teh sankcij se ukinjajo delovna mesta po EU, Avstrija je recimo pred dnevi prijavila, da bo zaradi sankcij v prvem delu brez dela ostalo novih 11.000 delavcev. Leteli bodo najprej tujci, tako kot povsod po EU.

A pravi račun teh treh sankcijskih ukrepov bo znan šele februarja naslednje leto. Državljani EU dejansko plačujemo zelo drago to napihovanje sankcijskih ukrepov EU proti Rusiji, od česar imajo edini koristi zgolj ZDA.

Ker počasi že postaja jasno, da bomo navadni smrtniki plačevali še dražje te neumne uničevalne igrice voditeljev EU, predvsem v višjih cenah določenih storitev in ukinjanju delovnih mest, je zdaj že pravi čas, da se te voditelje EU pozove na kazensko odgovornost. Brez izjem, brez milosti.

Ker to premetavanje peska EU “voditeljev” po omejenem peskovniku dejansko ni več ne smešno, ne zabavno, prej noro….Svinjsko drago noro…..

Don Marko M

Trio porko dio (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Nemci tožijo Ukrajino zaradi padca letala leta MH17 – Ukrajina gradi “berlinski zid” na meji z Rusijo !

  1. Hoj,
    super napisano, pa čisto nasprotje kaj nam po TV govorijo 🙂 Če bi naši novinarji bili sposobni 1/2 tega za razmišljat pa raziskovat z energijo kot jo ti, bi imel super članke. Verjetno pa itak ne smejo po svoje. Če ti zmanjka idej za blog zapis imam predlog: “Kako nastane denar”. in posledice …

    LP, hudes.

  2. tnx hudes….bom pa shranil tvoj predlog, če bo kdaj osip idej, čeprav se mi že zdaj dozdeva, da bi s tistim “kako nastane denar” relativno hitro opravil v enem zapisu, a kaj, ko si dodal “in posledice…”, kar pa je že proces nekaj zapisov…. 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *