To državo je treba porušiti ! Temeljito in do temeljev…..

(Opozorilo – zapis izjemoma vsebuje nespodobne izraze, neprimerne za mladostnike do polnoletnosti)
Ta država je dokončno u kurcu. In prepotrebna izvedbe vazektomije akademskega in političnega kadra, da se slučajno ne bi dodatno rojevali njim podobni. Ne, pri nas niso noben problem istospolni, pač pa določene pederčine v parlamentu in JS, ter zasebniki in RKC prisesani na molzno kravo državo, torej državljane…..

Že leta govorim, da je denarja v naši mali podalpski dovolj, le nepravilno je razporejen. In prvič, upam ne zadnjič, hvala Štefanecovi KPK komisiji, ki je to z objavo Supervizorja tudi dokazala.

Ker državljani enostavno moramo vedeti kateri so tej sesalci in glodalci, ki si polnijo žepe, da ima na stotine tisočev državljanov lahko zaradi njih prazne žepe.

Supervizor dokazuje tudi, da so si navdušujoče na račun državljanov polnili žepe tako levi kot desni akademiki, ki so si celo vsa leta drznili vpiti, da ni denarja v šolstvu, zdravstvu in še kje. Pa normalno da ga ni če si polnete žepe z njim, vam mater nabijem, banda komunajzarska….
(komunajzar – sinonim za izdajalske člane Komunistične partije še iz Juge, ki so v samostojni Sloveniji postali levo-desni demokratični lopovski gnoji izdajalci slovenske družbe /op.p.)

Ministrica SS Cankar v odstopu je le vrh ledene gore pohlepne akademske elite

1,5 milijarde samorazdeljenih avtorskih honorarjev….Priznam, ta naša akademska srenja ni skromna, čeprav sem pričakoval, da bo ta znesek med 3,5 – 4 milijarde. In seveda ne gre pozabiti, da samostojna Slovenija obstaja od 1991 in ne od 2004, kjer se začne seznam KPK.

Poleg lopovskih politikov in tajkunov, si očitno tudi “akademiki” nonšalatno in brez vsake slabe vesti polnijo žepe na račun naroda, na ulicah pa imamo tisoče brezdomcev, veterane, ki se borijo za svoj veteranski dodatek, stotine tisočev državljanov na socialnem robu, ki tudi s službami enostavno ne zmorejo več plačevati niti osnovnih življenskih stroškov….

In ko enostavno sešteješ, je jasno, da preko 500.000 državljanov nima in ima celo vsak dan vedno manj približno toliko, kot si skorumpirani politiki razdelijo provizij, akademska elita avtorskih honorarjev celo v času rednega delu, preostanek pa zagonijo uslužbenci JS, ki poleg redne službe v JS izvajajo sorodno dejavnost kot zasebniki, seveda v prostorih JS, torej naših in z materiali JS, a vse za svoj žep. Nacisti so bili proti tem nedolžne ovčke….

Edina “pohvalna” okoliščina pri odstopu SS Cankarjeve je, da je to naredila nemudoma in tako dokazala, da ima vsaka ženska v naši mali podalpski več jajc kot janša s svojimi sds komunajzarji, ki kljub svojim javnim obljubam še vedno ni odstopil.

Za vse ostalo pa je treba SS Cankarjevo, kot preostale akademike honorarce, ki celo javno modrujejo, kako bi morala izgledati naša družba, delajo pa nasprotno, enostavno povoziti z valjarjem. Tistim 10 tonskim. In to naprej, pa rikverc, pa naprej, pa rikverc, dokler ne zmanjka goriva, katerega bi sproti dotakali.

Biti tako in toliko poden od človeka, da, kot Cankarjeva in kolegi, pridigaš državljanom, da je treba zategovati pas in jim odteguješ že tiste minimalne osnovne potrebščine, sam/a pa si polni žepe ravno s denarjem, ki pripada tem državljanom, no, za takšne bi bil Goli otok še premila kazen. Seveda potem, ko bi preživeli izkušnjo z valjarjem.

SS Cankarjeva je sicer omenila, da je bila plačana zakonito, a če je zakonito to, da si lahko vodilni zaposlen v JS sam sebi spiše pogodbe, jih podpiše in si še nakaže javni denar zakonito, potem bo treba z valjarjem pregaziti še tistega, ki si bo dovolil reči, da je takšno početje zakonito.

Višek nesramnosti pa si je SS Cankarjeva dovolila s pripombo, da je razkritje njenih podatkov v Supervizorju – zloraba osebnih podatkov. Pa da ti jebem najmilije. Poberi se delat v zasebni sektor in se odklopi od državnih jasli, pa ne bo noben Supervizor objavljal tvojih podatkov zaslužkov, krava naduta.

KPK in NPU naj nadaljujejo začeto

SS Cankarjeva je seveda odstopila z razlogom – da reši svoje akademske kolege, takisto loterijske 7 prejemnike, pred pogromom javnosti, ki bi povsem upravičeno zahtevala linčanje tudi njenih kolegov in kolegic, samih vzornih državljanov.

A poskus hitrostnega pometanja pod preprogo Cankarjeve ne bi smela biti ovira KPKju in NPU, da nadaljujejo začeto delo in ga speljejo do konca, torej vse do sodišč in če bi slučajno na koncu zajebali Klemenčičevi sodniki, potem povaljarat tudi njih brez vsake milosti.

Državljani, sploh ogoljufani, se namreč nikakor ne smemo zadovoljiti, da je odstop SS Cankarjeve začetek in konec, temveč zahtevati, da je to začetek konca takšnim in drugačnim akademikom, ki molzejo revščino državljanov.

Ne moremo si več dovoliti, da so nadzorniki našega skupnega premoženja kadri, ki dejansko niso sposobni ničesar, razen delanja škode. V nobeni normalni državi nadzorniki ne morejo biti tisti, ki zajebejo eno, dve, tri in več podjetij, celo državnih, naši parlamentarci pa prav takšne akademike iščejo in nastavljajo. Kot se zdaj dogaja z imenovanji nadzornikov SDH-ja, direktorji DUTB-ja.

Cerar – poruši obstoječo zakonodajo do konca in sestavi novo, ali pojdi

Šolstvo je v kurcu. Zdravstvo je v kurcu. Sociala v kurcu. Sodstvo v kurcu. Javni sektor v kurcu. Banke v kurcu. Parlament v kurcu. Predsednik države v kurcu. Državljani polna jajca.

Z denarjem državljanov se financira zasebni sektor, celo RKC. Pa kje to še obstaja na svetu, jebo vas kurac.

Institucije, ki bi morale državljanom ponujati in gojiti zaupanje so postale sramota ne le za to državo, temveč za celoten človeški rod od nastanka dalje.

Materialistično egotripovski osebki resnih psihičnih motenj in brez vsakega čuta do sočloveka “vodijo” to državo in uničujejo njene vitalne dele, z državljani vred.

Izginjajo milijarde na tihe otoke in v žepe skorumpiranim politikom, tajkunom, akademskih elitnežem in zgodi se jim – nič. Še več kot nič – za nagrado javno predavajo ljudstvu, da mora zategniti pasove. A da ti zategnem pas okoli vratu, ti mater.

500.000im državljanom se ne sanja, kako bodo preživeli jutri. Celo danes. Kaj bodo jedli, če kaj, ni stvar izbire, pač pa sreče. Kako bodo zapravili plačo, če jo sploh dobijo, ni vprašanje, ker je ni več preden je sploh prišla.

In politiki in akademiki jim svetujejo, naj zategnejo pas. V pomoč jim pošiljajo kordone izvršiteljev in oboroženih policijskih enot. Banda kravatarska lopovska.

Slovenija je postala Hirošima. Nagasaki. 1945.

Večina parlamentarcev niso sposobni postati del rešitve, ker so dejansko del problema.

A Cerar si, kot zadnji prišlek, lahko dovoli začeti oster boj proti korupciji, čeprav ga še ni niti omenil. Lahko si dovoli tudi komplet slovensko zakonodajo povsem zrušiti, s temelji vred.

Lahko zgradi novo zakonodajo, sodobno, pravično, predvsem pa zakonodajo, ki bo nedvoumno nagrajevala odgovornost in najstrožje kaznovala neodgovornost. Cerar, naredi to. Naredi, ali pojdi. Ta država ne rabi več mencajočih strahopetcev. Jih je že preveč.

Dvoma več ni – to državo je treba porušiti. In na novo zgraditi.

To državo je treba porušiti. Temeljito in do temeljev. Začne se lahko takrat, ko se boste zbudili….

p.s.
danes mineva 25 let, odkar je Socialistična republika Slovenija s spremembo ustave iz svojega imena odstranila besedo “socialistična” in postala Republika Slovenija

Don Marko M

S kladivom (blog Don Marko M)

42 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “To državo je treba porušiti ! Temeljito in do temeljev…..

  1. Marko, lepo prosim, pri svojem zapisu vztrajaj tudi potem, ko ti bodo vrgli ”kost za glodanje” in ti rekli, da se ukvarjaj z njo, namesto da razmišljaš….

  2. Cerar je del teh velikanskih prejemnikov honorarjev. Vse, kar ga obdaja v stranki je isto. Ne vem, kako si prišel do tega, da je on del rešitve? Narod, ki bi že enkrat prišel k pameti je rešitev in nove volitve.

  3. Tresla se je gora, rodila se je miš! Zgodilo se bo nič. Narod je v globokem spancu.

  4. Slavko,
    jaz nisem nikjer rekel, da je Cerar del rešitve, pač pa da ima možnost postati del rešitve, če pa nima tega namena naj pač spoka……

  5. tudi meni si dvignil pritisk. fenomenalno spisano, nič novega. da bi vsaj pomagalo in bi se narod dvignil. ampak mislim, da se ne bo(mo).

  6. Vanja,

    za spremembo bo treba obrniti mišljenje “ne bomo” in ga spremeniti v kdaj in kako bomo….to si mora vsak sam pri sebi razčistiti….od tukaj dalje potem steče ljudstvo samo….

  7. Hude besede…. Vendar imaš kakšno idejo, kako se prebudit? Kar takoj planiti v spopad, v vojno?

    to ne… Videli smo, kako se je zadeva zapletla v Ukrajini. če hočeš doseči kakšne spremembe, je predvsem najbolj potrebno zakopati kosti. Mrtvi so mrtvi. Pika.
    Naj se jih preneha odkopavat in kričat, kdo je koga pihnil pred več kot 70 leti, kdo se je za koga boril.
    Kakorkoli, da se vrnem na osnovno tematiko, naj povem, da če ima kdorkoli najmanjšo željo, da se dosežejo kakšne spremembe in da bo Slovenija postala nekaj, na kar bi lahko bil vsak Slovenec ponosen, potem se naj zaveda, da je vsak pravilen upor sestavljen iz treh faz, katere si sledijo samo v primeru, kadar prejšnja faza ni uspešna. Neubogljivost, nepokornost in šele nato oborožen upor. Peticije so mi nekako všeč, vendar mi hkrati dajejo občutek, da so predvem don kihotovskega izgleda. Z nimi je bolj malo haska.

  8. Borut,

    sem že zgoraj povedal – prebujanje je stvar posameznika…zbujeni se potem vedno najdejo…..peticije so eden segmentov neubogljivosti….sicer pa nisem nikjer omenjal oboroženega upora, ta je za moj okus sprejemljiv le v obrambi pred tujim agresorjem na državo…vse ostale številne oblike upora pa so že dolžnost…..jeza se stopnjuje navzgor, ne navzdol….

  9. Tako kot vedno – zapisano resnično in noro dobro brez dlake na jeziku. Preklinjanje ni nič napačnega, saj je to izrazoslovje lepo uporabljano tudi v DZ in na ulici.
    Ljudje se bodo zbudili, ko bo dozorel čas -nič prej in nič kasneje, pa če nam je prav ali ne posameznikom, ki kričimo na glas da se mora nehat izčrpavanje in uničevanje vsega in vseh v Sloveniji.
    Kako doseči spremembo – žal ne gre brez revolucije, saj drugače s strankami ne dosežemo ničesar, ker si vedno znova mečejo polena pod noge in zahtevajo interpelacije in blablabla. Jaz bi uzakonila, da se nihče ne morem več kot 3x prijavit v DZ in kandidirat kot karkoli v vladi. Preveč je lovk ki se potem razpredejo. Kazenska odgovornost je nuja in takojšni odstopi… ogromno je tega. Drugače pa še naprej pišite takšne bloge ker jih je užitek brat in delit dalje. Mogoče se bo koga tudi dotaknilo.

  10. Mojca,

    dokler smo takšni, ki kričimo in smo pripravljeni tudi kaj narediti, je to dobro…..s kričanjem se namreč poraja možnost za prebujanje zaspanih….če ne drugače, se bodo zbudili jezni, ker so bili zbujeni in potem jim drugega ne bo ostalo, kot pogledati okoli sebe in jezo usmeriti na pravi naslov….in če jih bomo z vsakim zapisom zbudili 10, bodo oni zbudili naslednjih 10….
    za razliko od tebe, pa bi jaz dopustil možnost največ 2x sedeti v parlamentu in to drugič le pod pogojem, da se je prvič delalo korektno….odgovornost na polno, z ustreznimi sankcijami za neodgovornsot, pa itak mora postati bodoči steber vsega v naši mali podalpski, drugega načina ni več….

  11. Bravo Marko! Oštro, direktno. To je to. Bom pa rekel samo to, da je žalostno, kako je slovenski narod zaspal. Tako spran, da te glava boli, ker ljudje še kar volijo ene in iste. Upam da se zbudijo, morajo se.

  12. Ha; a….
    Zelo doziveto napisano. Se v celoti strinjam, ceprav je v primerjavi z nekaj sto milijardami, kolikor je uspelo UDBI oprati v zadnjih sestdeseth letih, samo malo drobiza.

  13. 10 točk za hitro izboljšanje vzdušja med Slovenci

    1. Janša odstopi in umakni se iz politike za vedno. Lahko še kdaj
    da kak intervju za Sobotno Prilogo.
    2. Kučan sicer ni več aktiven, ampak naj se vseeno umakne iz
    politike za vedno. Lahko da kdaj kak intervju za Sobotno Prilogo
    3. Janša odstopi kot predsednik SDS. Jankovič odstopi kot
    predsednik PS. Erjavec odstopi kot predsednik DeSUS.
    4. Predčasne državnozborske volitve, kjer morajo stranke
    kandidirati čim več novih obrazov, predvsem pa nobenega poslanca, ki
    ima za sabo več kot 2 mandata! Ljudje lahko tako izvolijo nov državni
    zbor brez starih nezamenljivih strankarskih šefov in večnih poslancev.
    Prav tako se sprejme dopolnilo o ukinitvi večine strank, ki se med seboj
    razlikujejo samo v imenu
    5. Takoj se sprejme zakon o razpustitvi 200+ občin – slovenske
    norosti. Vsi župani teh občin odstopijo. Sprejme se nov zakon, ki
    predvideva Slovenijo razdeljeno na največ 50 občin (koncentrirane
    okrog mest in krajev z najmanj 10,000 prebivalci). Samo teh 20 občin
    ima profesionalne župane, za katere se razpiše nove županske volitve.
    Vse ostale kraje, vasi, zaselke (ki imajo dandanes svoje občine) in
    interese njihovih prebivalcev v občinskem zboru njihove občine
    zastopajo neprofesionalni/neplačani zastopniki krajanov.
    6. Na državnozborskih ali občinskih volitvah ne more kandidirati
    nihče ki je bil kdaj pravnomočno obsojen ali pa je v kakršnemkoli
    sodnem kazenskem postopku. Stranke same so dolžne interno izločiti vse
    kandidate, ki so kakorkoli omadeževani s sumom korupcije, ker
    pojavljanje takih znižuje stopnjo politične higiene v državi.
    7. Novoizvoljeni državni zbor z zakonom izniči vse
    denacionalizacijske in privatizacijske postopke, kjer je bilo
    oškodovano prebivalstvo Republike Slovenije. Premičnine, nepremičnine
    in ostalo premoženje, ki je bilo denacionalizirano in privatizirano v
    nasprotju z interesi prebivalstva Republike Slovenije, se ponovno
    podržavi in je kot državna last na voljo interesom prebivalstva
    Republike Slovenije.
    8. Republika Slovenija mora biti na prvem mestu last prebivalstva
    Republike Slovenije, njeni resursi pa namenjeni izboljšanju kakovosti
    življenja prebivalstva Republike Slovenije. V ustavi mora biti
    zapisana prepoved privatizacije vodnih, naravnih, energetskih in
    drugih temeljnih naravnih virov, ki morajo za vselej ostati last
    prebivalstva Republike Slovenije in služiti njihovi dobrobiti.
    9. Brez izjem se izvede dosledna ločitev verskih skupnosti in
    države. Vse verske skupnosti so enakopravne, nobena ne sme biti pred
    drugimi, v državi velja absolutna svoboda veroizpovedi, a tudi popolna
    neudeležba države v kakršnemkoli financiranju katerekoli verske
    skupnosti. Uvede se cerkveni davek, ki ga lahko namesto dohodnine v
    državno blagajno verniki namenijo katerikoli verski skupnosti in iz
    njega se financira delovanje verskih skupnosti. To ni dodatni davek
    vernikom, temveč njihova pravica, da del sredstev, ki bi šla sicer v
    državni proračun namenijo neposredno cerkvi. Podobno imajo to urejeno
    v Nemčiji.

    10. Vsi se zavežemo aktivni spravi med Slovenci. Posamezniki, stranke,
    društva, verske skupnosti in mediji. Nihče ne sme predvojnih,
    medvojnih in povojnih dogajanj uporabljati za napad na politične
    nasprotnike. Slovenci smo imeli med in po drugi svetovni vojni skoraj
    100,000 žrtev. Pobijali so nas tuji okupatorji in manipulacije lastnih
    ideoloških desnih in levih voditeljev. Naučimo se kaj iz zgodovine, ne
    ponavljajmo napak, ne hujskajmo k sovraštvu. S pieteto in spoštovanjem
    pokopljimo svoje mrtve, spoštujmo žrtve z vseh strani, predvsem pa za
    vselej prenehajmo manipulirati z njimi, napihovati številke in v
    političnih bojih današnjega dne vleči na dan kosti enih in drugih. To
    je žaljivo in nesramno do vseh mrtvih Slovencev in žaljiva in nesramna
    manipulacija s čustvi vseh živih Slovencev.

    To je začetek. Slediti pa mi mora še večja državljanska odgovornost
    prebivalstva in težavne reforme sodstva, trga dela, sociale,
    izobraževanja, zdravstva itd, dokler ne bodo naše prakse podobne ali
    boljše od najbolj optimalnih praks v državah po svetu in dokler ne bo
    za prebivalstvo Republike Slovenije poskrbljeno enako ali bolje kot v
    primerljivih državah.
    Smisel in namen politike mora biti na prvem mestu uveljavljanje volje
    in interesov prebivalstva Republike Slovenije, njihove dobrobiti,
    možnosti samouresničevanja in kakovosti bivanja. Vse ostalo je
    ideološki in demagoški balast, ki ga ne potrebujemo!

  14. benedikt,

    jaz govorim samo o samostojni Sloveniji, torej obdobju, ko smo državljani prvič v zgodovini dobili priložnost sami sestaviti in voditi svojo državo….tisto, kar je bilo pred 1991 ni predmet te razprave….

  15. Ja, uredu. V tem cajtu je pa UDBA oprala samo kaksnih 250milijard. Pretezno invenstirane v kupovanje vsega in vsakogar. Glavnica je v R Sloveniji. Zunaj je samo drobiz.

  16. benedikt,

    ne, ni v redu….če ti lepo rečem tudi v drugo, da tvoje navajanje nima veze z naslovno tematiko, potem to upoštevaj, v nasprotnem bom pač moral upoštevati pravila obnašanja na blogu, kar bi sicer lahko že ob tvojem prvem komentarju….ta blog ni eden tistih medijev, kjer so kokice naslovna tematika, spodaj pa se komentira o domobrancih in pratizanih in podobno…..če pa imaš karkoli povedati o 25 letih slovenske samostojnosti, torej naslovni tematiki, pa izvoli….

  17. Oprost, zdej pa nc ne4 zastopm. Ti navajas, koliko so si “akademiki” razdelili nasega denarja. Jaz pa samo dodajam, da je to samo malo drobiza v primerjavi z opeanim UDBO denarjem, ki ga perejo preko NLB.

  18. Se zelo strinjam z vsem vključno s komentarji, razen benediktovega, bi pa dodal samo to-le: kot v življenju nasploh je najbolj važno poznavanje prave mere – pri čemerkoli.
    Rešitev problema yečinoma vidimo vsi, pa naj bo še tako grda. Problem je v kritični masi.
    Dokler jo bodo oblastniki, taki ali drugačni, znali držati na vajetih, se ne more zgoditi nič! Žal vpitje in zbujanje ni dovolj – karavana bo šla dalje…

  19. Don Marko M?¿¿¿¿¿?
    Pa, caki, caki, pa jaz pisem o Slovenki UDBI, o NLB, o prevari tisocletja. Vse po l gospodovem 1991.
    Tomaz, da se ti z mano ne strinjas, me pomirja.

  20. benedikt,

    v samostojni Sloveniji imamo SOVO, to bi moral vedeti….o NLB in ostalih prevarah, ki so neposredno povezane z zapisom, ti mirno povej svoje, ustanove iz prejšnjega režima, ki uradno ne obstajajo več pa tokrat izloči…..na blogu obstajajo tudi drugi zapisi, pod katere v komentarjih lahko dodajaš o določenih organizacijah iz bivše skupne države in če misliš, da prav moraš o tem, potem to naredi pod tistimi zapisi….hvala za razumevanje….

  21. Definitivno se strinjam z avtorjem članka, da je država v krvi in da imamo državljani polna ja vseh obljub, da bo bolje in naj zategnemo pas.Mi zategujemo oni si polnijo malhe. Če je to Švica, ki so nam jo obljubljali sem jaz potem papež.ma to nisem pa tudi država v kateri živimo ni druga Švica. Vsi politični paraziti in njihovi pri skledniki mati jo prazno slamo že več kot 20 let. Čas je za korenite spremembe.

  22. Bravo Don Marko za izliv svoje jeze, je na mestu in te popolnoma podpiram.
    Tudi Borutovih 10 točk rešitve je odličnih, pa še par bi jih lahko dodal, recimo razmerje plač 1 : 5 v javnem sektorju!!!
    Denarja je verjetno crlo preveč, ne samo dovolj, samo banda parazitska nima meja!!!

  23. Don Marko,vsa čast,zelo obširno in slikovito zapisano trenutno stanje in prepričanje,da je treba končno naredit revolucijo,zrušit oblast,napisat nove in predvsem zakone,kateri bodo spoštovani,v nasprotnem primeru,zelo hude kazni za tiste,ki veljavne zakone ne bodo spoštovali.
    Ampak se mi zdi,da tega ne bomo nikoli doživeli,ker smo Slovenci,pa ostali državljani te obubožane državice preveč razcepljeni,razdeljeni,neopredeljeni,skratka,trenutno so pri koritu državnega črpališča,predvsem,če jim lahko rečem ljudje,ki delajo skoraj čisto kontra,kot veleva zakon,etika,morala,ustava.Sprenevedajo se kot kakšni otroci,ki so jih starši ujeli pri nečednem početju,valijo krivdo na druge,pa ne vem še kaj vse sem zasledil o njihovih odzivih,ko jim je bila kakšna nečedna zadeva dokazana,pa ko so bili obsojeni,….
    Tej t.i.politiki,akademiki in ostali vplivneži,ki so predvsem obogateli na naš račun,so dejansko zrcalo našim mladim državljanom,otrokom,naslednikom,da vidijo in se naučijo,kako je treba državno korito,kjer se nahaja državni-se pravi davkoplačevalski,torej moj,tvoj,njegov denar,izčrpati kolikor je le mogoče,ko nastopiš z državno funkcijo,ki mu je bila dana iz strani državljanov-volilcev.
    Skoraj četrtina slovenskega prebivalstva je brezposelnih,na socijali ali ne,proizvodnje izumirajo,mojstrski poklici izumirajo,skratka vedno več je tujih podjetij,tuje delovne sile,vse osnovne reči,ki bi morale bit vsakemu državljanu dostopne brezplačno,postajajo plačljive in to kar veliko,v glavnem,v jedru države se je nabralo precej smrdljive,neplemenite plesni,katera uničuje izvir,od katerega je hočeš ali nočeš,odvisna vsa država.
    Se pravi,jaz osebno,glede na to,da sem nezaposlen,bi bil takoj za čistilno akcijo,če bi se kdo slučajno jo spomnil naredit,ker drugače bo res vse čist splesnelo.

  24. Don Marko M?¿¿¿¿¿’
    Oprost, cist sem pozabu. Opranoglavci v Sloveniji imate “Sovo”, ne ……. Te pa pri nas v Scvobodnem svetu ne poznamo. Pri nas nic vec ne mori. To se dogaja samo pri vas.
    L.P. iz svobodnega sveta.

  25. Popolnoma se strinjam z zapisanim. Sedaj bi bilo treba le še stopnjevati pritisk na Cerarja, da končno začne migati ali pa se poslovi. Dost imamo te pasivnosti!

    Pripombo imam le na jezik oz. kurcanje. Sicer, pri sebi ali v krogu prijateljev to počnem tudi sam, mogoče še huje, ampak tako javno za mobilizacijo naroda ni produktivno. Brez tega bi poziv zgledal bolj verodostojen.

  26. Roby
    V casu DFS. Ultimat vladi RSlovenije se izteka. Poklicem Dr. Angelitija, autoriteta na podrocju DEMOKRACIJE. Dobiva se v Sestici, na njegovo zeljo se odpeljeva v Lahovce. Prijetno kramljanje ob kozarcku. Nenadome me vprasa:. ” imate moc, da v eni sami noci izvest PET atentatov na vodilne :….. ne Sovovce.” Niti za enega, mu odgovorim. ” Potem pa pozabte DEMOKRACIJO in podobne NEUMNOSTI”. Tako stvari stojijo.

    http://www.xinxi.com/en/slowenien-von-bolschew-smus-bis-udbanazismus-p-312058.html

  27. simplicissimus,

    to ni bil poziv….ne še….tisti bo brez teh domačih izrazov, katere sem izjemoma uporabil, kar sem jasno navedel in moji redni bralci dobro vedo…tokrat je to le gradivo za razmišljanje kasnejšega odločanja, torej jutri, ki prihaja….

  28. Še en “prosti spis” nekega togotnega Slovenca…Kaj ste šele sedaj odprli oči po “dolgi prekrokani noči”…????…Bolj, ko je bila bučna veselica, hujši bo glavobol drugi dan….In “drugi dan” se je začel….Vendar , če imaš opravka z dvemi milijoni pizd, je računati na kakšen redikalen preobrat, čista iluzija…Torej naj gre voz v močvirje do konca….s “tovorom” vred…..

  29. Marko navkljub vsemu ogorčenju verjameš v Feniksa, torej, rešitev je v kurcu.
    Zadovoljen sem s to možnostjo 😥

  30. Ze leta 1991 sem predlagal, da je treba vsaj 2000 tipov postaviti pred zid in jih postreliti. Nato sem predlagal (seveda zaman) da se v Sloveniji spet uvede smrtna kazen z obešanjem ( seveda brez veze). Zadnja leta pa sem predlagal, naj se nekdo usmili teh oligarhov in jih postreli – pa bi videli, kako bi ti vsi tatovi cvikali – Ne – tudi tega pasjeglavna Oslovenija ne kapira.

  31. Žal smo se Slovenci v svoji samostojnosti pokazali kot navaden lopovski, prevarantski, goljufiv, mešetarski narod. Narod v katerem so besede in dejanja “poštenost, morala, odgovornost” španska vas. Od leta 91 do sedaj se to samo potrjuje. Dejansko smo v biti pravi Balkanci in nič drugo. Enaki narodom Romunije, Bolgarije, Albanije itd., ali pa še celo hujši. Smo žal narod, ki si ne zasluži demokracije ker jo očitno ne razumemo. In pri takem narodu kot gojišču pokvarjenega kadra ne moremo pričakovati, da bo iz te kloake priplavalo na površje kaj pametnega, razgledanega, moralnega in predvsem poštenega. Kriminal je pri nas dobil domovinsko pravico. In kaj storiti? Kot prvo popolna sprememba ustroja države z ustavo na čelu. Dokazali smo, da trenutno nismo zreli za parlamentarno demokracijo. Smo preveč egoistični in zavistni. Tako parlament s skupkom egoizma nikakor ne more delovati. In tudi ne deluje. Skozi to mi nikdar ne bomo splavali na površje oz. splezali na zeleno vejo. Razpustiti in ukiniti parlament. Preiti na predsedniški ali vsaj polpredsedniški sistem (pa naj to zveni še tako “diktatorsko”). Dati predsedniku potrebna polnomočja z varovalko nadzora naroda nad njega delom. In tu poudarjam “naroda”. Po domače: “Delaj in nas reši, ampak v kolikor ne bo učinkovito ali bog ne daj, da bi bilo celo “kriminalno”, te bomo obesili pred Cankarjevim domov tam nekje v centru naše prestolnice!” V poduk…. In spoštovani … v izogib našim mladim izgubljenim generacijam rojenim v 80 letih ter kasneje, v izogib našim izgubljenim otrokom brez bodočnosti doma, v izogib takšnega razpada naše države in displozije celotnega sistema kot je sedaj, bi roko na srce, to morali storiti že zdavnaj. UHHHH…. še bi lahko pisal in govoril, ampak sem od jeze in besa že dobil krče. Zato bom kar nehal. Lep dan … in .. MAMU JIM…

  32. Bravo, nekdo ki ima jajca ! Mene boli grize. Vse je v kurcu ! Cel svet je v kurcu .Slovenija prodana duša, cepljamo kot nam Brusel veli in jim ližemo rit. Pufamo se z denarjem ki ga oni iz lufta ustvarjo, zato, ker so se pač oni prvi spomnil in terorizirajo vse države. Koncerne ven zgnat, zaplent njihovo oz. našo imovino, itak so si s kapitalistično ali neoliberalistično doktrino si prilastil. Ameriške franžize trobijo po malih zaslonih in perejo Slovencem glave. Itak bo šlo vse v k… Smo samooskrbni. Če ne gre drugače pa konja pa na roke orjemo. Hrano predelamo sami, vodne vire treba zaščititi. Mobilni telefoni so tako škodljivi , po možnosti ne spati z njimi v spalnici, na delovnem mestu odlagat 2m proč. Smo kot hrčki v tistem kolesju in ga poganjamo skoz hitreje… Delamo za položnice in v upanju da pridemo skozi mesec. Če te nekdo vpraša : kako si ? Jebeno hvala dobro ! Hvala ker si me vprašal. Prihodnost nam bodo vzeli. Multi kulti družba, prišli bodo, jemali nam bodo še tisto malo kar nimamo, potem pa bodo začeli skakati po naših glavah in zahtevali, da umaknemo krščanske simbole. Postali bomo tujci v naši deželi ! NAjprej se morajo zgoditi posilstva. Če se zgodi na Štajerskem , Cerar bo imel premalo policajev. Ne vem koga bodo policaji mirili potem Multi kulti pribežnike moškega spola starosti 18-40 ali lačne slovence, ki ne bodo imeli nič kaj zgubiti in bodo skockali slovenski parlament… Afera Kangler in radarji, to imamo v spominu! Policija je bila scagana in politična slovenska elita tudi.. ko se je pomirilo so pa organizatorje iskali po FB in jim naknadno pošiljali položnice ! Sej samo to znajo: pisati kazni. KO pride do prvih posilstev , in ko slovenski človek ničesar ne more zgubiti, bo politika padla. Slovenski zapori bodo premajhni…. V slovenskih medijih ne poročajo kaj se dogaja na Makedonski meji ! POlicaji kot živ ščit branijo mejo, da begunci ne vstopijo. Begunci moškega spola starost do 40 let! Mediji prekrivajo resnico, ker so del ameriških koncernov. Sej bi se tok še skozlal. Se opravičujem za slovenski pravopis. Ampak slovenski jezik bo šel kmalu v pozabo. Življenjska doba mu je šteta . max 100 let. Upam da se nikoli več ne reinkrniram na ta sicer lep planet, ki pa ga je elita skor uničila. Ljubi Bog ne pošiljaj me več med strah in pohlep tega skrompiranega človeštva. Če imaš rad mojo dušo upoštevaj mojo željo AMEN !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *