ZL in SDS v sodnem sporu proti Letečemu holandcu – “Rdeča zvezda je naš zaščitni znak”

Potrošniški akcijski modni trend “plačaš četrtino enega, prejmeš celega in drugega gratis”, se je v zadnjih par letih dodobra vpeljal v ritem naše male podalpske. Celo tako uspešno, da se že podeljuje letna nagrada Sintaksa Quadrofonije (SQ)….

190 let je bilo potrebnih, da je pivovarna Laško zapustila Slovenijo. V vseh pogledih je najbolj vrhunska leta delovanja pivovarna preživljala med leti 1950 do 1991, torej v času kraljevanja Rdeče zvezde.

Po 1991 je za pivovarno sledil prosti pad, ki je letos, na 190 rojstni dan, že obetal kolaps. In spet se je kot odrešiteljica pojavila – Rdeča zvezda.

Leteči Holandec, 50 let mlajši, a izjemno ponosen na Rdečo zvezdo, je v zadnjem trenutku, skozi tovariško pomoč, spravil pivovarno Laško v ponovno varno okrilje Rdeče zvezde, kar je Marc Koster, kapitan Letečega holandca, pospremil z besedami :

Laško je nov biser v Rdeči zvezdi. Ne le pivovarni Laško, okrilje Rdeče zvezde bo nudilo zatočišče tudi pivovarni Union, njunim 26 blagovnim znamkam, pogonskim obratom, vodnim virom, muzejem, pivnicam in ostalim nepremičninam. Rdeča zvezda je sposobna iz nič ustvariti vse.

Odveč so pomisleki, da bi kdo ostal brez dela pod Rdečo zvezdo. Kdor bo hotel delati, kot se dela pod Rdečo zvezdo, torej korektno, pošteno, bo delo vedno imel.

Zavračam tudi namigovanja, da bo slovenski šport zaradi Rdeče zvezde propadel. Ravno nasprotno. Športnih pogodb, katere so imeli slovenski športniki in ekipe do zdaj s pivovarno Laško in Union ne bomo prekinjali, temveč podaljšali.

Ja, to pomeni, da bodo nogometaši Maribora nosili na dresih naš zaščitni znak Rdečo zvezdo, ki bo prisotna tudi na vseh stojnicah med tekmami in nasplošno na vseh športnih dogodkih v Sloveniji, katere bomo sponzorirali in sponzorirali bomo vse.

Ker si želimo, da bi državljani Rdečo zvezdo sprejeli kot odrešitev, smo zaščitni znak le te posebej za slovensko tržišče dopolnili s glasbeno himno in od znanega blogerja Don Marko M zakupili avtorske pravice za predelano glasbeno delo – Rdeča zvezda moj ponos !

ZL in SDS zoper Letečega holandca že vložila kazensko ovadbo in sprožila sodni spor zaradi plagiata in kraje identitete rdeče zvezde

A vesel odrešujoč dogodek, katerega ponuja Rdeča zvezda, ni požel vsesplošnega odobravanja, še več, že na začetku je postal tudi predmet spora. Prvi so se oglasili pri partiji SDS, v imenu katerih je spregovoril general janez janša :

Ne, ne gre za to, da smo zdaj s prodajo pivovarne Laško tudi mi postali solastniki, delničarji Rdeče zvezde. Niti za to, da so naši člani spravili v žep nekaj milijončkov, ob čemer smo poskrbeli tudi za naše zapornike, sicer zunanje sodelavce. Šrotu smo recimo omogočili 1,6 milijona od prodaje, da ne bo revež lačen in bos ob prihodu iz Slovenske vasi.

Zoper Letečega holandca pa smo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi plagiatorstva Rdeče zvezde in pričakujemo, da bo naš zaveznik Fišer ukrepal ustrezno in zavaroval naše interese.

V naši partiji namreč že 25 let uporabljamo Rdečo zvezdo kot simbol, s katerim dokazujemo, da je Rdeča zvezda sinonim za neuspeh. Še več, prikazujemo jo kot totalitarni simbol, kar sicer ustreza karakterju naše partije, in izjave Letečega holandca jemljemo kot do obisti predelan plagiat, kateremu je bilo dovoljeno, da legalizira Rdečo zvezdo kot nekaj dobrega.

Uničili so nam 25 leten trud ekstremnih naporov. To bo nekdo moral plačati, primite se za denarnice. Seveda smo že naročili našim EU poslancem, da v EU parlamentu začnejo s postopkom označbe totalitarnosti in prepovedjo uporabe Rdeče zvezde po EU.”

Završalo pa je tudi v stranki ZL, kjer el ninjo Luka Mesec ni skoparil z besedami :
To, da nam je Leteči holandec, milo rečeno, ukradel vse obljube, katere dnevno predstavljamo državljanom nas niti ne sekira toliko, ker govorijo nesmisle.

Ampak to, da predstavljajo Rdečo zvezdo kot svoj zaščitni znak, je pa preseglo vse meje okusnega. Naša Rdeča zvezda je edini original, Leteči holandec pa jo je začel na glas promovirati kot svojo 2011, kar ve cel svet, zato smo že vložili tožbo Klemenčiču zaradi kraje identitete Rdeče zvezde.

Spotoma pa smo vložili še odškodninsko tožbo, po kateri nam bo moral Leteči holandec plačati 51,11 % za dosedanjo rabo avtorskih pravic Rdeče zvezde brez našega dovoljenja.”

SAZAS in ZAMP zavrnila pritožbo ZL in SDS zoper avtorja bloga Don Marko M

Pravo kulminacijo okoliščin navezanih na Rdečo zvezdo pa sta dosegli SDS in ZL s skupnim nastopom podaje prijave na ZAMP in SAZAS zoper avtorja bloga Don Marko M, za katerega trdita, da ne deluje v njih nacionalnem interesu, saj je pripomogel k slavi Letečega holandca z izdelavo glasbenega dela Rdeča zvezda moj ponos !

Ta prijava SDS in ZL, pa je bila tako s strani SAZAS in ZAMPa zavrnjena z utemeljitvijo, da je avtor bloga sodeloval s privolitvijo, da mu obe avtorski agenciji, namesto še neizplačanih 20 tisočakov, plačujeta zgolj 1€ za vsako predvajanje glasbenega dela, tudi tistih žvižgajočih verzij, namesto običajnih tarif, s čimer je prispeval, da si bosta lahko predsednika obeh organizacij izplačevala potne stroške za dnevno večkratne odhode in prihode v službo.

Medtem pa je podalpska Sintaksa Quadrofonije (SQ) Letečemu holandcu že podelila letošnjo nagrado za neverjetne dosežke s projektom Rdeča zvezda – odpri si svoj svet……

Don Marko M

Rdeča zvezda pivo (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “ZL in SDS v sodnem sporu proti Letečemu holandcu – “Rdeča zvezda je naš zaščitni znak”

  1. Le kdo bo kupil Telekom slovenije?Zaenkrat nisem našel nič kar ima križ in niti Vatikan nima svojih telekomunikacij..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *