Slovenska Istra zahteva odstop ministra Gašperšiča in Cerarja, ter odcepitev od Slovenije

V slovenski Istri je zavrelo. Javnost zahteva od Cerarja razrešitev ministra Gašperčiča, s katerim gre lahko tudi Cerar, ali pa se bo resno začel postopek odcepitve slovenske Istre od Slovenije…..

Lahko bi sicer rekel, da je za vse krivo zadnje biksanje okoli predora Markovec, kar sem predstavil tudi v tej satiri, iz katere so se nekateri lokalni politiki že nekaj naučili, a kaj ko ima nezadovoljstvo Istranov z Ljubljanskim centralizmom dosti daljšo brado, ki sega še v čase, ko je sicer dosti manj denarja iz Istre odtekalo v Beograd, kot pa v nenasitno Ljubljano v zadnjih 25ih letih.

Minister Gašperšič brez taktike – “Istrani, če vam kaj ne paše, se odselite iz te regije….”

Ministri Cerarja so sicer znani s svojimi izjavami, s katerimi kar kličejo valjar, da jim zlika oblečeno obleko in tudi prometni minister Peter Gašperšič lojalno sledi temu SMC trendu, pa tudi drugače je SMC s Cerarjem postala v naši Istri enako priljubljena kot janša s SDS – torej najbolj nepriljubljena stranka v slovenski Istri zadnjih 25 let.

Poleg ostalega se javnost v naši Istri še vedno ni pomirila s predorom Markovec, kakor tudi ne povsem neurejenim vinjetnim in prometnim režimom na celotnem območju slovenske Istre.

Piko na i pa je pribil še Cerarjev minister Gašperšič, ki je v reševanju te problematike izjavil ne več ne manj :
“… tud poslušat, kako je težko ne, ko avtomobili vozjo mimo hiš; če koga to moti, naj gre z mesta ven, naj gre iz turistične regije, če ga motijo turisti…”

Preskočimo ministrovo lublansko slovenščino in se osredotočimo na bistvo – Gašperšič je namreč mrtvo hladno zahteval od prebivalcev vseh 4ih istrskih občin – da se odselimo iz svojih domov, če ne mislimo delati, kot bo on, Cerar in sploh ljubljanski centralizem odločil.

Ma nemoj Gašperšiču, a tako šalabajzersko se bomo zdaj igrali…..no, Gašperšič je vsaj javno povedal, kar si 90 % parlamenta ne upa povedati na glas, čeprav misli enako.

Dvoma sicer ni, da je Gašperšič, milo rečeno, skrajno nedostojno in žaljivo naslovil prebivalce slovenske Istre in razburkal še tisto jutranje, kot zrcalo, mirno morje.

Odgovor Istranov je bil seveda temperamentno primeren – ministru Gašperšiču se jasno sporoča, da se nihče od domačinov ne namerava izseliti iz Istre niti zaradi njegove izjave, še manj zaradi mačehovske politike Ljubljane.

Tudi zato, ker takega ministra in take politike ne rabimo in nočemo….torej če kaj, potem ne bomo zamenjali Istre, ampak Ljubljano.

Zato se od žaljivega Gašperšiča pričakuje takojšnje javno opravičilo Istranom, od premierja Cerarja pa, da ga nemudoma odstavi.

To zahtevo razburjenih domačinov so nadgradili v stranki slovenske Istre Oljki, kjer so Cerarju poslali pisno tudi, da bodo, v kolikor ne razreši Gašperšiča, začeli s postopki odcepitve slovenske Istre od Slovenije.

Dejstvo je, da je Gašperšič s svojimi izjavami najmanj krepko užalil več 10 tisočev občanov 4ih istrskih občin, dejstvo je, da imata zdaj tako Gašperšič kot Cerar določen rok za odziv na to svoje početje in nenazadnje….

Dejstvo je že nekaj let, da bi v primeru referenduma, po anketah med lokalnim prebivalstvom, dobrih 70% prebivalcev vseh 4ih občin slovenske Istre glasovalo za odcepitev od Slovenije….

In pred dnevoma je začela poganjati tudi civilna pobuda na FB Meja na Črni Kal / Confine a San Sergio.

Ekola gospod Cerar, izvoli….Pa ne pozabi, da slovenska Istra ni Telekom…..

Don Marko M

Boškarin (blog Don Marko M)

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Slovenska Istra zahteva odstop ministra Gašperšiča in Cerarja, ter odcepitev od Slovenije

  1. Popolnoma razumljivo. Taista struja odcepitve je aktivna tudi na Koroskem, kjer imamo prav tako poln kufer Ljubljane,. In ocitno bo Slovenija kmalu Ljubljana z okolico.

Leave a Reply

Your email address will not be published.