Nekdo ti krade zasebnost ! Nadzorovan si – javni projekt to soboto 8.8. v Kopru. Ne zamudi !

Časi brez video nadzorov kamer na ulicah, v nakupovalnih centrih in nasplošno javnih površinah so, z vstopom v 21. stoletje, očitno minili. S tem pa se je začelo tudi zelo krčiti varovanje osebnega prostora pred nepovabljenimi….

A krčiti se je začel tudi prostor varovanja osebnih podatkov, tudi plačilnih kartic, bančnih računov, itd., za kar pa smo si ljudje, vsled neznanja in celo naivnosti, krivi prevečkrat kar sami.

In ne preveč obsojati sodobni tehnološki pripomočkov, od “pametnih” telefonov, računalnikov, do televizij in vsega vmes, nenazadnje so tej aparati še vedno v rokah človeka, ki diktira pravila igre.

Seveda pa imajo svoj pomeben delež tudi snovalci zakonodaj o zasebnosti posameznika in slovenska s kar nekaj luknjami, ki omogočajo nepovabljenim zlorabe pridobivanj in zlorab osebnih podatkov posameznika, ni ravno biser na tem področju.

Skratka, dosti tega o omejevanju naše osebne svobode se je nabralo in zato je nastal….

Projekt Nadzorovan si

Gre za projekt mladih Piratov namenjen ozaveščanju širše javnosti, kako enostavno je v bistvu v današnjih časih priti do osebnih, celo najbolj osebnih, podatkov posameznika.

Projekt nas bo poučil tudi o vrstah nadzora, o kratenju naše osebne svobode, tudi na internetu, krajah osebnih podatkov in kaj lahko sami naredimo da preprečimo, obenem pa boš v projektu lahko aktivno sodeloval v vsakem mestu, kjer se bo pojavil tudi s slikanjem kamer na javnih mestih.

Končni cilj projekta pa je širši začetek javnih debat o tej tematiki, saj se mora javnost, torej tudi ti, zavedati, kaj se dogaja in kaj se lahko zgodi že samo zato, ker vsak dan hodiš v službo, trgovino ali na sprehod po isti poti….

Dosti poučnega te torej pričakuje v projektu Nadzorovan.si http://nadzorovan.si/ , pa tudi nekaj zabavnega, vse z namenom, da ne boš več mogel reči, da nisi vedel kako lahko varuješ svojo zasebnost. Projektu lahko slediš tudi na Twitterju.

In tako bodo Pirati projekt Nadzorovan si predstavljali tudi to soboto 08.08.2015 v Kopru, med 9 – 19 uro.

Projektna stojnica bo postavljena na Pristaniški 5 (na pločniku ob triglavski slaščičarni, nasproti vogala tržnice), kjer ti bo ekipa postregla s številnimi informacijami in odgovori na tvoja radovedna vprašanja o tej tematiki.

Seveda bomo slikali tudi videokamere ob palmah, ki so še kako razburile prebivalce Kopra ob postavitvi, predvsem pa po predstavitvi tega projekta ne bo mogel nihče več reči, da se sklicuje na svoje neznanje kratenja osebne svobode in kraje osebnih podatkov.

Ala, se vidimo v soboto….točno tam….

Don Marko M

Video nadzor (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published.