Sebastjan Erlah povzročil mednarodni spor : “Bil sem napačno razumljen. Do 500m znotraj in ne zunaj naše meje je vse za postreliti !”

Ko je že vse kazalo, da se bo polegel prah okoli javnega izražanja skritih želja Sebastjana Erlaha, je zgodba dobila dodaten vzgon, ki je sprožil mednarodni incident…..

Osvežimo spomin. Pred dnevi je Sebastjan Erlah na družabnem omrežju Twitter nadgradil svoje hotenje izpred 3eh let, ko je zahteval, da policija strelja z bojnim orožjem na protestnike druge mariborske vstaje. Tokrat je mušico približal na 500m brez izjem in “kar je več, vse postreliti, Bog bo že poznal svoje”.

Erlah, ki poudarja, da filozofsko pripada Nietzschejevi šoli filozofije, katera je sicer bila temeljno gonilo rabe manekena Adolfa Hitlerja od začetka do neslavnega konca, zdaj navaja, da je sicer antisocialist in proti nasilju, sploh pa ga je v priznanje te resnice za jezik potegnila SDS kolegica Lejla Irgl, ki je zahtevala od njega, da pokaže krstni list.

A javnost male podalpske, ki je bila sicer, vsled kronične posledice nekogaršnje skodelice kave, še usmiljena do Irglove Lejle, je Erlahu hipoma ponudila quartering, (ZNP) mu je odvzela nagrado Boruta Meška, žena pa mu je napovedala tiho leto.

Našli pa so se tudi razumevajoči državljani. Lejli Irgl in Sebastjanu Erlahu je slovenska RKC, kot vzornima katolikoma v širjenju Božje besede k spravi, že podelila najvišje priznanje – odličje sv. Jožefa. V SDS so jima podelili zlati znak za diplomatske dosežke, odzvali pa so se tudi v društvu Duševno zdravje, ki so jima podelili all including vikend paket eksistencialne terapije v UPK v Studencu.

Po pritisku javnosti se je v afero vključila tudi slovenska policija, ki pa v preiskavi ni ugotovila nobene sovražnosti v javnem pozivanju Erlaha po streljanju vseh, ki se približajo na 500 m :
Opravili smo pogovor z Erlahom, test alkoholiziranosti in prepovedanih substanc je pokazal negativen rezultat, smo pa našli povečano koncentracijo bazalta v krvi, kar sicer ni kaznivo, obenem pa je Erlah zagotovil, da ga ta sestavina spremlja že od rojstva. Za nas je primer zaključen“, je pojasnila policija.

Je pa ministrstvo v času preiskave ugotovilo, da je Erlah psihofizično primeren za izdajo dovoljenja nošenja in rabe strelnega orožja za osebne potrebe, katerega mu bodo izdali brez zadržkov.

Sebastjan Erlah povzročil mednarodni incident s Hrvaško, Avstrijo, Madžarsko in Italijo – Madžari napovedali postavitev ograde na meji, arbitražni sporazum v pepelu

Če slovenska oblast in policija nista razbrali nobene dvojne napake v servisiranju Erlaha, pa so resno grožnjo po kratenju suverenosti, svobode in življenja razbrali v visokih krogih Sloveniji sosednjih držav, kjer so se burno odzvali na Erlahovo streljanje, katerega so razumeli kot resen teroristični napad.

Vsak, ki vsaj malo pozna našo naravo dobro ve, da se Madžara med palinko nikoli ne prekinja. Ta vaš Erlah si je to dovolil 3x. Mislili smo, da je vaš Pahor osamljen primer grožnje drugim državam….Zdaj bomo, ker smo že v ritmu, postavili 5m visok zid tudi na mejo s Slovenijo, ker na našo zemljo že ne bo nihče streljal, neki Erlah pa sploh“, je za medij pojasnil namestnik diplomacije predsednikovega kabineta.

Nič kaj bolj nežni niso bili Avstrijci, ki so zaradi napovedi streljanja Erlaha na njih ozemlje že poslali protestno noto v Ljubljano :
Grožnjo komunajzarskega parazita Erlaha, da bo streljal 500m na naše ozemlje jemljemo resno, zato bomo postavili na mejo s Slovenijo oklepnike naše vojske. Obenem bomo do nadaljnega, ker ne vemo točno koliko slovenskih teroristov sledi Erlahovi ideji, tudi povsem onemogočili vstop 10.000 slovenskim dnevnim migrantom, ki hodijo delat k nam“, so pojasnili na ministrstvu za kohezijo.

Italijanski organi se sicer še niso odzvali na Erlahovo grožnjo po streljanju na njih ozemlje, ker pripravljajo daljše pojasnilo, so se pa odzvali v gibanju za čiščenje Sredozemskega morja CasaPound, kjer s simpatijami vabijo Erlaha na svoj piknik na Lampeduso, da jim podeli dodatne inštrukcije nastavitev mušice.

Najbolj ognjen odziv pa je prišel iz Hrvaške :
Sprva smo mislili, da gre za šalo malo, a ko so nam poročevalci iz terena pojasnili, da je ta Erlah zelo intimen z našim Thompsonom in sta med skupnim dopustom na Hvaru na odru celo skupaj prepevala “Neka nitko ne dira u moj mali dio svemira” smo dojeli, da je samo vprašanje časa, kdaj bo Erlah steljal na naših 500m.

Preventivno smo zato arbitražni sporazum spremenili v pepel, razmišljamo o diskvalifikaciji slovenskih košarkarjev na EP pri nas, ukinitvi slovenskih izdelkov v Mercatorju, na mejo s Slovenijo pa bomo v najkrajšem času postavili vseh 126 oklepnikov Patria in 504.000 braniteljev, ki se bodo složno odzvali že na prvi Erlahov metek“, je razložila predstavnica sabora.

Sebastjan Erlah se opravičuje

Nazadnje je zapozneli učinek prišel tudi do Erlaha in vsled vseh odzivov na njegov napovedan teroristični strelski pohod, je tudi sam podal poskus opravičila v pomiritev razgretih napetosti :

Res je prišlo do nesporazuma in povsem napačne interpretacije moje izjave. Ko sem izjavil, da je treba postreliti vse, ki se približajo meji do 500 m, sem imel v mislih vse tiste znotraj meje Slovenije in ne izven naše meje, tako da so lahko Hrvati, Italijani, Madžari in Avstrijci povsem mirni“, je razložil Erlah.

Koliko in če sploh bo to Erlahovo opravičilo prispevalo k normalizaciji odnosov s sosednjimi državami, bomo še poročali….

Don Marko M

Sebastjan Erlah (blog Don Marko M)

7 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Sebastjan Erlah povzročil mednarodni spor : “Bil sem napačno razumljen. Do 500m znotraj in ne zunaj naše meje je vse za postreliti !”

  1. Erlaha je napotiti v Hudo Jamo, da se bo enkrat zavedel na kakšen način “Bog prepozna svoje!” V tem scenariju po WW2 je (po moje) Bog zlorabil maščevanje partizanov, da je v svoj objem sprejel celo množico “svojih”. Božja ljubezen do “svojih” je tako nedvomno dokazana .. pa tudi to, da je Bog precej zvit tič.
    😉

  2. Sem mislila,da je bil le sarkastičen do raznih “domoljubov” oz.nacionalistov …upam ..in narobe razumljen???

  3. Pingback: Sebastjan Erlah: “Bil sem napačno razumljen. Do 50… | Sebastjan Erlah: “Bil sem napačno razumljen. Do 50… | had - twitter posts

  4. Tudi če se 100x s pepelom posuje in je narobe razumljen – bi ga jaz kar pred mejo postavila in naj kar sam občuti to streljanje – 🙁

  5. 😉 ajjajjaajjj dobro napisano… ovemu dečku je zelo, zelo dolgčas… ob branju njegovih del z lahkoto dobiš drisko 😛 je to resnično živo bitje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *