V 10ih dnevih že 3000 podpisov za Slovenija proti resničnostnim šovom, pridružili se nacionalni mediji

3000 podpisnikov peticije v 10ih dnevih in novi nacionalni mediji, ki so se pridružili peticiji, je trenutno stanje, ki napoveduje vročo jesen….

Potem, ko je ob prvem štetju 1500ih glasov akciji pristopil prvi večji medij Regional obala.si in s pozivom k podpisovanju peticije dobro segrel Primorcem prste na tipkovnicah, sledi tokrat medijska nadgradnja akciji.

Podporo peticiji je namreč izrazil tudi prvi večji nacionalni medij Žurnal24.si, ki je v svojem zapisu Peticija za ukinitev resničnostnih šovov v Sloveniji povabil svoje bralce k podpisu peticije.

Tako poziv k podpisu peticije na FB strani Žurnala tolče vse rekorde časopisa med zapisi po številu všečkanj, delitev in seveda tudi komentarjev.

In zdaj je zadeva začela dobivati tudi neke nove razsežnosti, saj so se na Žurnalu zajetnim komentiranjem bralcev podpornikom peticije pridružili tudi nasprotniki, torej zagovorniki resničnostnih šovov, ki z nadvse izvirnimi komentarji nivoja komunikacije resničnostnih šovov obsojajo to peticijo.

Vabilo k podpisu peticije so izrekli tudi v najbolj branem dnevnem tiskanem časopisu Slovenske novice, kjer sicer pogosto poročajo o vsebinah slovenskih resničnostnih šovov in ker je peticija namenjena ravno le tem je vabilo Ukinitev šovov: Slovenija proti Big Brotherju, Kmetiji in Baru ravno primerna protiutež.

In da, svoj delež so prispevali tudi kleni Štajerci, ki so v njihovem Maribor24.si,  sicer retorično, povprašali svoje bralstvo Ste tudi vi za ukinitev resničnostnih šovov? in za vsak primer dodali še povezavo do peticije bodočim podpisnikom.

Svoj delež akciji pa so prispevala tudi dekleta iz predvsem ženskega časopisa Cosmopolitan, kjer so v zapisu Bi najraje ukinila resničnostne šove? Slovenija podpisuje peticijo! predstavili tako peticijo, kakor tudi mnenja posameznikov, potrudili pa so se pojasniti razliko med visoko kakovostnim resničnostnim šovom v tujini in temi skropucali resničnostnih šovov v Sloveniji, zoper ukinitev katerih tudi poteka peticija.

Mi se pa seveda ne damo in v svojem tempu neustavljivo korakamo proti zastavljenemu cilju.

Dvoma namreč ni, da se bodo peticiji Slovenija proti resničnostnim šovom zagotovo postopoma priključevali še ostali slovenski mediji, torej vsak medij, ki da kaj nase bo svojemu občinstvu predstavil potek te peticije.

In če si prvič z nami – povezava do peticije, s tem pa tudi možnost podpisovanja ter deljenja le te naprej med svoje prijatelje ter znance, je s klikom dosegljiva na koncu besedila tega zapisa ali pa neposredno na strani peticije na tej povezavi.

Ni dovolj imeti jajca – treba jih je tudi uporabljati…..Se beremo pri naslednji objavi rezultata peticije.

Don Marko M

3 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “V 10ih dnevih že 3000 podpisov za Slovenija proti resničnostnim šovom, pridružili se nacionalni mediji

  1. Zanimivo je, kakšne zvezdnike imamo v teh resničnostnih šovih. Tiste tri mesece vsi govorijo o njih, potem so dober mesec nonstop v medijih, ker so si obrisali rit z levo roko in ker jim je poginil hrček, čez nekaj let so voditelji glasbene oddaje na televiziji, ki jo spremlja šest ljudi in za preživetje prodajajo parfume preko FB. Ja, pravo zvezdništvo. Ki, mimogrede poneumlja še gledalce.
    Namesto tega bi lahko imeli kvalitetne oddaje, ampak…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *