Izredne razmere – v Sloveniji, začuda, spet sneži

Zapadel je prvi sneg, pobelil sosednji breg….Bela snežinka, ki pada je spet postala slovenski hit in pogled na padajoče zunaj, ogreva tudi ušesa notranjosti. Kljub vsesplošnemu paničnemu veselju ob beljenju naše male podalpske, pa sneg ne diši vsem….

Tako je ARSO v sodelovanju z MNZ posredoval MOLu zahtevo za prenehanje sneženja na območju zaselka Murgle.

Organi, zadolženi za varovanje predsednika vlade Cerarja so namreč zaznali povečano aktivnost oblaka nad Murglami na nizki višini nad predsednikovo hišo, zaradi česar so nemudoma zahtevali od mestnih oblasti izvedbo ukrepov za prenehanjem sneženja.

DARS sporoča – pri nas je vse gladko

Kot sporočajo iz DARSa je že vse pripravljeno za iznose zasneženih potnikov po celi državi. Po napovedih sneženja so namreč uvedli prvo stopnjo dežurstva, kar je okoli 25% zaposlenih in mehanizacije, ki bodo reševali zametene potnike na cestah.

“Potniki, ki se v tem vremenu odpravljajo na pot naj peljejo s seboj tudi potrebščine za vsaj 5 dni, če jih bo kje zametlo. Po naših strokovnih ocenah je to povprečen čas potreben našim službam za reševanje potnikov iz zasneženega avtomobila.

Obenem svetujemo državljanom, naj ne paničarijo, saj bomo iz snega izvlekli prav vse prej ali kasneje, ob čemer bodo nekateri izvlečeni prej, drugi kasneje”, je v osrednjem dnevniku pojasnil delavski direktor Sisinger.

Obenem je opozoril, da DARS v poletnih mesecih bistveno lažje čisti zasnežene ceste, kot v zimskih, ko so temperature nižje, zato prosi za razumevanje.

Minister MZI se zahvaljuje snegu

Minister MZI Peter Gašperšič ni skrival navdušenja, da bo po napovedih končna količina zapadlega snega ravno pravšnja za zapolnitev udarnih lukenj na slovenskih cestah.

“Zadovoljen sem, ker sneg še ni pretiraval in prenapolnil lukenj v asfaltu. Če bi ga bilo več, bi povzročil grbine in tako povzročil voznikom težave. Zato sem ukazal DARSu in čistilnim podjetjem, da nežno čistijo sneg, da ga ne bi izkopali iz lukenj, ampak le izravnali z zgornjim robom cestišča. Tako se vozniki ne bodo več mogli pritoževati na luknje na cestah, saj jih ni več”, je pojasnil Gašperšič.

Velike količine postov o snegu otežujejo promet na Facebooku

Iz AMZS pa sporočajo, da velike količine snežnih objav povzročajo zastoje v prometu na FB, še vedno padajoči sneg pa grozi popolni prometni blokadi FB.

“Na odsekih okoli nekaterih skupin in fan klub straneh je vidna bolj tekoča prehodnost, medtem ko številnim zidom grozi popoln kolaps. Možni so tudi plazovi slik na posameznih profilih in zato svetujemo previdno rabo tega družbenega omrežja in prilagoditev surfanja snežnim razmeram.

Opažamo, da debelina snežnega pokrivala na posameznih profilih znaša tudi po 10 objav in tako upravičeno pričakujemo, da bo lahko v naslednjih snežnih dnevih prišlo do novih padavin objav, tudi do 15 na profil”, je pojasnil Breznik.

Dodal je še, da iz AMZS priporočajo, vsled velike količine snega na FB, uporabo alternativnih poti Twitter in Instagram, na katerih promet ni tako oviran.

Vozniki plugov trenutno najbolj zaželjeni moški v Sloveniji

Polno presenečenje pa je pristalo pred očmi redakcije časopisa “Stil fit”, kjer mesečno opravljajo raziskave po najbolj zaželenem profilu moških v državi. V raziskavah lahko sodelujejo samo ženske in moški, ki čutijo kot ženske.

Če so do zdaj skozi leto največ mesečnih naslovov najbolj zaželjenih moških v državi, skozi poželjive ženske oči, poželi gasilci, katerim so le v poletnih mesecih 2x vrh prevzeli kopališki reševalci, pa je zadnja raziskava časopisa pokazala, da se je trend krepko obrnil.

Po zadnji raziskavi so namreč pristali na vrhu popularnosti v ženskih očeh, ne glede na njih leta in status, kot najbolj zaželjeni moški v državi – vozniki snežnih plugov. Za njimi, daleč za njimi so pristali gasilci, športniki, glasbeniki in igralci.

Strokovnjaki so za ta ženski fenomen favoriziraneg izbora že opravili potrebne raziskave in ugotovili, da je nov simbol moškosti – snežni plug. Gre za večplastno simboliko, ki prikazuje moč in sposobnost človeka, da se spopade s problemi, torej vse tiste vrline, ki krasijo pravega moškega.

Večina žensk, sodelujočih v raziskavi časopisa, brez vsake skromnosti poudarja, da voznik snežnega pluga ni navaden človek, temveč pravi vitez, saj kljub vsem oviram na poti pride do svojega cilja, do svoje drage in tako ne čudi, da je vedno več žensk ogretih za takšne moške.

“Telefon mi neprestano zvoni, cel dan, kar nekaj žensk me dnevno pokliče naj se oglasim na kavi in se obvezno pripeljem s snežnim plugom. Tudi poročene, te so še bolj zagrete in neposredne. Popularnost mi prija, čeprav ni lahko živeti z njo, a kljub vsemu upam, da bo trajala”, je iskreno povedal Žiga, kakopak voznik snežnega pluga.

Obilno sneženje pa je pripeljalo tudi do zgodovinskega trenutka izrednega referenduma prebivalcev Istre, ki so se odločili postaviti ogrado iz ledenih kristalov na Črnem kalu…

Don Marko M

Štajerski pozdrav (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Izredne razmere – v Sloveniji, začuda, spet sneži

  1. Moj zid je tudi naredil zastoj – eh no ja delni snežni zastoj – voznika pluga pa nisem želela imeti s seboj. je bilo boljše se vozit v svoji družbi in uživat v muziki in sneženju

  2. Predlagam tistemu oblaku v Murglah, da prišepne odgovornim, da izdajo ukaz, da te klonirajo. Garantirano se bi naša podalpska v trenutku spremenila v kraj, kjer je bivanje prijetno, veselo razpoloženjsko in s pravimi smernicami, kako naprej.

  3. Hahaha..”Obenem je opozoril, da DARS v poletnih mesecih bistveno lažje čisti zasnežene ceste, kot v zimskih, ko so temperature nižje, zato prosi za razumevanje….”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *