Referendum Družinski zakonik – glasujemo ZA družino

Opazil sem, da je ljudstvo naše male podalpske vsled tokratnega referenduma že sumljivo enotnega stališča. Namreč, tako levi, desni, liberalni, verni, ateisti, vsak po svoje spolno opredeljeni in obarvani, nemisleči in misleči smo si enotni, da je ta referendum – nepotreben…..

Povsem nepotreben. V tem smo si enotni, čeprav vsak s svojim pogledom in razlogom pojasnila argumenta. Upam, da bomo to enotnost ponovili tudi, ko bomo reševali probleme 200.000ih brezposelnih, 500.000ih na socialnem dnu, uvedli nujno potrebne reforme na vseh področjih in počistili odpadke v parlamentu, ter jih nadomestili s pravičnimi, hrbteničnimi in treznimi državljani.

Referendum o Družinskem zakoniku, o izenačitvi partnerskih skupnosti, je torej, spet in upam tudi zadnjič, tukaj. Referendum, ki bo in je v bistvu prelomnica poti prihodnosti ljudstva naše male podalpske. Smernica za nadaljne odločne korake urejanaj te države. Ne zamudi…..

V birokratskem smislu bomo glasovali o spremembi zgolj le enega stavka….

dosedanji iztekajoči se 3.člen :
Zakonska zveza je z zakonom urejena življenska skupnost moža in žene.”

je spremenjen v 3.člen ZA katerega bomo glasovali….
Zakonska zveza je z zakonom urejena življenska skupnost dveh oseb.”

A v družbenem in življenskem smislu bomo glasovali o in ZA dosti več, kot je ta drobna birokratska sprememba v le enem stavku…..

– glasovali bomo ZA dejstvo, da ima posameznik liberalno pravico ljubiti….ljubiti sočloveka…..ljubiti ga takšnega kot je……
– glasovali ZA dejstvo, da imata dve osebi pravico živeti skupaj s svojo ljubeznijo tudi v zakonski skupnosti
– glasovali bomo ZA enakopravnost in enakost pred zakonom
– glasovali ZA demokratično, liberalno svobodo življenja

Referendum o izenačitvi partnerskih skupnosti bo v nedeljo 20. decembra 2015.

Izgovorov za nesodelovanje na referendumu v bistvu ni. Kdor predvideva, da se na dan izvedbe referenduma le tega ne bo mogel osebno udeležiti, lahko uporabi eno od preostalih možnih opcij.

Le te so pripravili tudi na Inštitutu za druga vprašanja v enostavni in pregledni zloženki, ki ti v dveh, treh klikih pove vse potrebno, kako vse je možno priti v sprejemljiv položaj glasovanja, ob čemer je treba upoštevati, da moraš za to obliko glasovanja Državno volilno komisijo obvestiti najkasneje do 16. 12. 2015 do 24. ure.

Za podrobnejši ogled te zloženke klikni na to povezavo – Danes je nov dan ZA.

Podarimo torej pobudnikom referenduma, skupini “Za otroke gre“, ki tradicionalno praznujejo božični praznik kot praznik družinske ljubezni, natanko to kar praznujejo – Še več družin ljubezni !

Don Marko M

p.s.
Komentarji, ki ne bodo upoštevali zapisanih pravil obnašanja na blogu, bodo obravnavani skladno z le temi.

Mavričen prehod (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *