Zgodovinsko ! Odbojkarska tekma Slovenija – Hrvaška preko žice v Istri

To obvestilo ni satira, pač pa napoved stvarnega veselega dogodka v kruti realnosti. Prvič v zgodovini Evrope bo namreč odigrano odbojkarsko srečanje – preko žice – med reprezentancama Slovenije in Hrvaške…..

Ta zgodovinski dogodek odbojkarskega srečanja med Slovenijo in Hrvaško se bo zgodil, tudi v sklopu javnih protestov prebivalcev Istre, v soboto 19.12.2015 od 11 ure dalje na mejnih prehodih Lucija – Brezovica in Dragonja – Kaštel.

Prvič v evropski zgodovini bo tako odigrano športno srečanje čez žico, ki meji dve državi zaradi norosti neomejeno omejenih, ekipi obeh reprezentanc pa bosta sestavljeni iz hrvaških in slovenskih olimpijcev, reprezentativcev, športnikov, študentov, profesorjev, kulturnikov in živečih ljudi ob meji Slovenije in Hrvaške v Istri.

Prvi polčas tekme bo potekal ob 11 uri na mejnem prehodu Lucija – Brezovica, medtem ko bo drugi polčas odigran ob 14 uri na mejnem prehodu Dragonja – Kaštel.

Prijateljska tekma bo odigrana v sklopu protestov proti postavljanju cerarjeve žice v Istri, pa tudi proti vsem žicam, ki se postavljajo na meje po Evropi, proti žicam, ki so v napoto in onemogočajo človeško svobodo.

Gre za prvo skupinsko javno akcijo prebivalcev Istre proti žiletkasti žici na meji in tokrat bo ta upor prikazan skozi igro, kreativnost in nenasilje.

Rezanje cerarjeve žice tudi pride na vrsto, naslednjič…..

p.s.
Slovenija je prejela že tretjo tožbo na mednarodnih sodiščih zaradi postavitve cerarjeve žiletkaste žice na meji. Začnite šparati sodržavljani, ker prihaja dan, ko bo naša mala podalpska morala plačati zelo visoke odškodnine zaradi te parlamentarne žičaste norosti.

Don Marko M

Žica rezanje (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *