Tako smo se blogersko peljali skozi 2015……

Pa smo prisurfali še do predzadnjega letošnjega zapisa, s kratko predstavitvijo dogajanj na tem blogu. Iskreno, nimam pojma kdaj se je leto zavrtelo naokoli in to se mi dogaja leto za letom…..

Brez lažne skromnosti – letos smo razturali. Spet. Do daske in iz vseh smeri. Tako vi, kakor z vami tudi jaz. Ponosen na vas. In prav je tako…..Če znamo, pač znamo, kaj si moremo….

Lani nekje okoli tega časa je blog Don Marko M, po 6ih letih bloganja, skočil na vrh naj slovenskih blogov lestvice Slovenski Blogi, katera v svojem seznamu predstavlja praktično vse, kar je blogerskega v naši mali podalpski. In leto kasneje, danes, je ta blog še vedno na istem mestu.

Tudi letos je blog preskočil nekaj mejnikov in prvi je zagotovo ta, da se je na ogled postavil še zapis številka 1000, česar sem se veselil, kot izgube nedolžnosti. Trajalo je preden je prišlo, potem pa je prišlo, preden je trajalo.

Sledil je drugi tisočak in sicer tisti 1000 lajk bloga kot celote na FB profilu, česar sem se veselil v stilu prvega tisočaka zapisov.

Podvig bloga tega leta, kar je obenem, po vseh letih prijateljskih nadrkavanj “no kdaj boš že” tudi moj ne le letni, temveč kar življenski, pa se je zgodil s tem zapisom – Podpisal sem usodni “DA”.

Statistično sicer bralstvo tega bloga, torej vas spoštovane/i, ostaja v standardu in sicer je struktura bralstva razdeljena na 55% žensk, 45% moških, starostnega razpona od 18 – 65 +, največ v mladosti med 35 – 44 let (42%), iz Slovenije prihaja 91 % bralstva, 6% iz republik bivše Jugoslavije, 3% pa iz preostanka sveta, po regijah v naši mali podalpski pa največ iz Osrednje Slovenije (42%), Štajerske, Primorske, Gorenjske in Dolenjske.

Letos je blog nadgradilo novih 179 zapisov, kateri so pristali na 426 straneh, zapolnjenih s 16.282 vrsticami, razpršenih v 142.904 besed oziroma 874.911 znakov.

Pa si poglejmo še par tistih nabranih do tega trenutka leta, ki bodo seveda že v naslednjem trenutku spremenjeni z dodanimi branji in kateri so v bistvu predvsem vaša zasluga.

Najbolj bran zapis v 1 dnevu
Letos je bil potolčen tudi do sedaj 2 letni rekord branj posameznega zapisa v 1 dnevu, ki je znašal 20.018 branj.
Nov rekord branj posameznega zapisa v 1 dnevu se je zgodil letos v sredo, 28. oktobra in sicer zapisu (satiri) – Hrvaška bo nastanila begunce v nepremičnine Slovencev ob morju in na otokih. Ta zapis ste nagradili z novim rekordom branj v 1 dnevu z – 25.426 branji.

Najbolj branih 5
– 233.791 branj….Hrvaška bo nastanila begunce v nepremičnine Slovencev ob morju in na otokih
– 215.419 branj…..Hiperaktivni otroci ne obstajajo – izraz si je izmislila farmacija za svoje milijardne profite
– 199.979 branj…..Nadškof Stanislav Zore – “Vsi ateisti v Sloveniji ste geji, vsi ki boste obkrožili ZA ste ateisti !”
– 189,367 branj…… To državo je treba porušiti ! Temeljito in do temeljev…..
– 175,699……Prihaja Putinov spektakel – Evrazijska Unija ! Zbogom ZDA….

Naj FB lajkanih 5
Bralci tega bloga imate na FB profilu blog Don Marko M kakopak še bistveno več dodatkov v kratkih objavah, katerih sicer ni na tem naslovu domene bloga, ampak tukaj so le tisti najbolj lajkani (všečkani) zapisi nosilne strani bloga. Tako ste lajkali letos….
– 8.792 lajkov…..Hiperaktivni otroci ne obstajajo – izraz si je izmislila farmacija za svoje milijardne profite
– 4.832 lajkov….Švedska dokazala – 6 urni delovnik je prava smer prihodnosti
– 4.388 lajkov…..Hrvaška bo nastanila begunce v nepremičnine Slovencev ob morju in na otokih
– 4.347 lajkov…..Nadškof Stanislav Zore – “Vsi ateisti v Sloveniji ste geji, vsi ki boste obkrožili ZA ste ateisti !” 
– 3.847 lajkov…..Po Švedski tudi Francija na 6 urni delovnik

Deljenje zapisov
Letos ste od objavljenih 179 zapisov delili 171 le teh, preko Twitterja, Drugi svet in v ostalih medijih, a prav vseh 171 ste delili neposredno iz bloga in FB profila bloga in tako se je nabralo skupaj 11.341 delitev vseh letošnjih zapisov.

Naj komentirani zapisi
Skupaj ste, vsem zapisom, oddali 1.810 komentarjev, zaradi neupoštevanja pravil obnašanja na blogu je bilo moderiranih 16 komentarjev, 231 pa v celoti odstranjenih. Naslednjih 5 pa je bilo deležnih največ vaših besed :
– 131 komentarjev…..Peticija – Slovenija proti Big brotherju, Kmetiji, TOP 4, Baru, proti “resničnostnim” šovom !
– 45 komentarjev……Prihaja Putinov spektakel – Evrazijska Unija ! Zbogom ZDA…. 
– 42 komentarjev…….Kajenje je zdravo. Tobak ne povzroča raka, ampak ga preprečuje
– 28 komentarjev……Hiperaktivni otroci ne obstajajo – izraz si je izmislila farmacija za svoje milijardne profite
– 22 komentarjev…..Nadškof Stanislav Zore – “Vsi ateisti v Sloveniji ste geji, vsi ki boste obkrožili ZA ste ateisti !”

Najbolj aktivni komentatorji
– Jure………….76 komentarjev
– MarkoP…….46 komentarjev
filmoljub…….33 komentarjev
– Igor…………..29 komentarjev
Rado………..21 komentarjev

Prvi komentar bralcev vseh časov, kar zelo rad ponavljam vsako leto, je temu blogu zapisal blogerski kolega, prijatelj Dušan alias DrMagnum in to bo očitno tako tudi ostalo.

Nekako najbolj pa me veseli, da so postale satire tega bloga, v katerih povem tudi vse kar se ne sme, vedno bolj in zelo brane in zdaj sem pred sladko odločitvijo – ali odpreti še en blog s samo satirami, ali nadgraditi obstoječega v del z jasno oznako “Satira”, v pomoč novim bralcem, ki ugibajo kaj je res in kaj ne, kar je seveda dolžnost satire.
In ja, skoraj polovica dosedanjih satir se je naknadno spremenila v dejanja, nekatere v veselje, druge na žalost in ja, razmišljam tudi o vedeževalski prihodnosti. 🙂

Bili smo tudi dobrodelni in koristni
Ob vsem in kljub vsemu si, poleg ostalega, na tem blogu dovolimo letno sodelovati tudi v vsaj eni dobrodelni akciji in podpisovanju peticij in tako smo letos sodelovali v Dobrodelno – pomagamo Miši z dogodkom Teci z(a) Mišo, ter podpisovanju moje prve ustvarjene peticije Slovenija proti Big brotherju, Kmetiji, TOP 4, Baru, proti “resničnostnim” šovom !, katera se še vedno podpisuje do zadanega cilja. Ampak jaz verjamem, da ste bili bralci tega bloga dobrodelni skozi leto do znanih in neznanih tudi drugače, ker takšni pač ste in ker je tako prav.

Tudi letos se je zgodilo, ker mi je to očitno že pisano na kožo, da je kateri izmed zapisov koga vznemiril bolj, kot običajno, kar je botrovalo, da sem letos prejel “samo” tri grožnje s tožbo blogu – politične stranke v ustanavljanju, druge parlamentarne in cerkvenih bratov, ki so dodatno zahtevali tudi odstranitev njim nevšečnih zapisov, česar kakopak nisem storil, od napovedanih tožb pa (še) nič. Ja, niso lahke blogerske…..

Ekola, tako na oko, je blogersko to za 2015. Pred zadnjim letošnjim zapisom še moj poklon tebi, ki si si vzel/a od svojega dragocenega časa za branje, deljenje in sooblikovanje bloga Don Marko M.

Zdaj pa, drage moje in dragi vaši, juriš na nove zmage in, saj veš…..Hvala ti, da si…..

Don Marko M

Blog 2015 (blog Don Marko M)

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Tako smo se blogersko peljali skozi 2015……

  1. Ma ne ga srat, sploh nisem vedel, da sem med najbolj aktivnimi komentatorji. Sem mislil, da samo tu pa tam spustim kakšno neumnost. 😆
    Kakorkoli: mirnega in zdravega in gas do daske tudi v prihodnje.

  2. ČESTITKE TVOJEMU USTVARJALNEMU UMU IN VELIKO USPEHA TUDI NADALJE PRI ODPIRANJU NAŠIH OČI IN SRC,ZA TVOJ “USODNI” D A , PA VAMA OBEMA VELIKO, VELIKO SREČE.. 🙂

  3. Mucek,kombinatke in jaz ti rečemo hvala,da si nam tudi letos dosti dni olepšal nasmejano s svojimi blogi.Ostani še naprej takšen ker te imamo takšnega najraje. 😉 🙂 😀

  4. Don,čestitke za vložen trud v moje veselje.Še naprej se drži tiste tvoje misli ‘ne misli,da si dober,če si najboljši med najboljšimi’.Pozdrav še tvojim od vseh nas.Se vidimo v kratkem,da nazdravimo.;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *