Pa skočimo v 2016…..

Paradoks tega časa je, da imamo večje zgradbe, a manjše živce, širše ceste, a manjši zorni kot. Zapravljamo več, a imamo manj, kupujemo več, a uživamo manj. Imamo večje hiše, a manjše družine, več ugodnosti, a “manj časa”…..

Imamo več diplom, a manj razuma, več znanja, a manj treznega razmišljanja, več strokovnjakov, a kljub temu več problemov, več medicine, a manj zdravja.

Pijemo preveč, kadimo preveč, bašemo se preveč, zapravljamo po nepotrebnem, smejimo se premalo, vozimo prehitro, premalo spimo, se preveč jezimo, ustajamo utrujeni, premalo beremo in preveč gledamo tv.

Govorimo preveč, ljubimo preredko in sovražimo prepogosto. Naučili smo se preživeti, a vse manj živeti. Dodali smo leta življenju, ne pa tudi življenje letom. Prišli smo do Marsa in nazaj, a imamo težavo priti do sosedovih vrat. Osvojili smo zunanji prostor, ne pa tudi notranjega.

Naredili smo velike stvari, a ne tudi bolje. Obvladali smo atom, ne pa tudi svojih predsodkov. Pišemo več, a se učimo manj. Planiramo več, a dosegamo manj. Naučili smo se hiteti, ne pa tudi (po)čakati.

Sestavljamo vedno več računalnikov, z vedno več vsebinami, informacijami kot kdajkoli prej, a med seboj komuniciramo vse manj in manj.

Ustvarili smo čas hitre prehrane, a počasne prebave, čas velikih ljudi in malih osebnosti, neuporabne morale, hitrih zaslužkov in plitkih odnosov. Ustvarili smo dneve za dve plači, a več ločitev, razkošnejših hiš, a uničenih domov. Čas, ko je enostavneje reči “jebi se”, kot pa “rad te imam”.

Seveda ti ne mislim modrovati, kaj je nauk tega navedenega, ker verjamem, da si ga že sam/a razbrala.

Ti pa zato z največjim veseljem privoščim plodno prihajajoče leto. Pokončne drže, pogumno, odločno, ne glede na čas in kraj. Ker, saj veš, če ne gre z glavo skozi vrata, se odpre okno, če ne gre skozi okno, potem skozi zid in če še ta kljubuje, potem se pač podre zid. Nenazadnje, tudi Berlinski je padel tako….

Predvsem pa – ne se pustit jebat, niti pod razno…..Rokenroll……Srečno 2016 !

Don Marko M

Happy New Year 2016 replace 2015 concept on the sea beach

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Pa skočimo v 2016…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *