Slovenski politiki na romanju k papežu Frančišku za odpust grehov

Čeprav papež RKC odpušča grehe v letu usmiljenja praviloma vsakih 50 let, je papež Frančišek to tradicijo prekinil in bo v 2016 odpuščal grehe izredno, le 15 let po prejšnjem odpuščanju. Kot pravi Frančišek izredno odpuščanje zato, ker bi imel papež čez 35 let preveč dela in le še 666 vernikov…..

Vse generacije slovenskih politikov od 1991 do današnjega dne, predvsem parlamentarcev, na čelu z janšo, jelinčičem, bratuškovo, golobičem, peterletom, pahorjem, novakovo, kučanom, cerarjem, erjavcem, mesecem, so končno izpeljale manever sloge in sprave.

Enotno so namreč sprejeli povabilo papeža Frančiška, da jih, v letu usmiljenja, z odpustkom odreši vseh grehov.

28. februarja se bodo tako vsi slovenski politiki, od 1991 do danes, okrepljeni z močno gospodarsko delegacijo in kadri, katere so strankarsko zaposlili, skupaj okoli 50.000 njih, odpravili na skupno pot – romanje proti svetim vratom, kjer jih bo papež Frančišek, na posebni skupinski maši, oprostil vseh dosedanjih grehov.

Kot navaja vodja poti janez peterle, bodo na pot odšli peš, ker le tako lahko okusijo trnovo pot vsakdana običajnega človeka, papež Frančišek pa jim bo odpustke, zaradi številčnosti, izrekel na 2,3 hektarjev veliki površini bazilike Svetega Petra.

Ob tej priložnosti je papež Frančišek pohvalil namero te slovenske delegacije po romanju in zagotovil, da bodo oproščeni vseh grehov.

Tako velike delegacije romarjev sicer še nisem imel, iz drugih evropskih držav recimo pride po odpustke povprečno po 10 politikov in gospodarstvenikov, tudi drugače odpustke delijo v letu usmiljenja predvsem lokalni župniki, a bom slovensko delegacijo sprejel tudi zaradi njih resne namere, da se pokesajo in jim podelim odpustek, da državljani Slovenije ne bodo več dvomili v njih čistost.

Odpustek v milostnem letu je najmočnejše katoliško orožje in garancija prihodnosti in zdravega duha. Slovenci so že dokazali, da so sposobni oprostiti tudi najhujše grehe in nastaviti drugo lice.

Ta slovenska romarska delegacija politikov ni le delegacija obsojenih premierjev, ministrov, državnih direktorjev in birokratov, odgovornih za kriminal in korupcijo v času osamosvojitve, zločinske privatizacije in korumpiranje vseh državnih ustanov v državi, v izvedbi največje organizirane in še vedno aktualne kraje države.

Ni le delegacija, ki je ustvarila neizobraženo, koruptivno, primitvno, plemensko državno birokracijo, pač pa delegacija, ki je ustvarila tudi virus podkupovanja, pohlepa in korupcije v vseh porah družbe, od sindikatov, medijev, izobraževanja, zdravstva in je tako zaslužna za globoko skorumpiranost Slovenije, mentalno zavrtost in družbeno nerazvito državo. Zato je njim odpustek tako pomemben, za čudež katerega so ustvarili.

Spotoma jih bom podučil, kako delujejo davčne blagajne pri nas v Vatikanu, da ne bodo v dvomih, ko se vrnejo v Slovenijo. Večji kot je greh, večja mora biti ljubezen Cerkve do tistih, ki s skesanim srcem prosijo odpuščanja in se spreobrnejo“, je dodal papež Frančišek.

Slovensko javnost je kakopak spet popadla panika in sveta jeza, “kdo bo to plačal” tem 50.000 romarjem, a bivše in aktualne strankarske vodje zatrjujejo, da bodo stroške romanja poravnali sami in državljani ne bodo, kot 25 let do sedaj, vedeli za noben strošek.

Prvak opozicije janez janša, v imenu celotne delegacije, pomirja javnost :
Prispevek, torej darilo, papežu za odpust grehov je simboličen, 10 tisočakov, in ga bo zame podarila moja sestrična v celjski župniji. Naše Ustavno sodišče je podelilo odpustke našim prednikom domobrancem, vzornim tajkunom, ter nam poštenim politikom, zdaj še papež vse to požegna in postali bomo najbolj pošteni državljani te države vseh časov.

Ta naša romarska gesta pomeni vzpodbujanje katoliških vrednot, trenutno je to odpustek, nastavljanje drugega lica, miloščina in upanje, a že po papeževem odpustku bomo prešli na trpljenje, bolečino in žrtvovanje.”

Sicer je bilo na papeževi posebni medijski predstavitvi razumeti, da se je RKC v milostnem letu, polnem odpustkov, odločila uvesti nekaj neizbežnih spremljajočih novosti med obredi.

Tako bodo vsem odpustka željnim na voljo tudi dva nova okusa hostij, čokolade in vanilije, s katerimi želi sveti sedež popraviti običajen nevtralni okus hostije in tako ponuditi skesancem dodatno možnost izbire, predvsem pa upajo, da bodo s to potezo privabili čim več mladih in zmanjšali njih grehe, predvsem masturbacij.

Za obrede spovedi in odpustkov pa bo RKC v milostnem letu rahlo podražila tudi ceno svete vodice, pomembnega orodja v številnih cerkvenih obredih, kar zasekirani predstavniki RKC opravičujejo z dejstvom povišanja cen svete vodice na mediteranskem tržišču, kjer je minuli teden cena skočila iz 60 na 85$ za sodček.

Poleg podražitve je to obenem tudi napoved varčevanja z vodo med obredi, tako da bodo duhovniki v milostnem letu pri blagoslovih hiš, konjev, bolnikov, ter na krstih, porokah in pogrebih, namesto dosedanjih 5 zamahov z “metalci svete vode”, torej škropilnicami, izvajali le po 3 zamahe.

Za potrebe obredov milostnega leta pa je bila izdelana tudi omejena serija “metalcev svete vode”, ki bodo naslednje leto prodani na javni dražbi in kateri premorejo namesto običajnih 12, natančno rapodeljenih 7 luknjic, kar bo znatno pripomoglo k zmanjšanju porabe, nenazadnje sta bila inovativnost in varčevanje vedno zaščitni znak RKC.

Po Frančiškovem odpustku grehov delegaciji slovenskih romarjev na površini bazilike Svetega Petra, sledi foto reportaža ob povratku vseh teh brez greha v našo malo podalpsko…..

Don Marko M

Bazilika vatikan (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Slovenski politiki na romanju k papežu Frančišku za odpust grehov

  1. male začetnice ‘nastopajočih’ osebkov so fajn pomenljive 🙂

    sicer pa imamo točno tako vlado, kot si jo slovenci zaslužimo… higienski minimum človeške etike je na sončni strani Alp žal pretty low :/

Leave a Reply

Your email address will not be published.