Ven iz parlamenta – Möderndorfer, Dobovšek, Bratušek, Laj, Klanjšček

Ajde dovolj je te zajebancije. Kot državljan naše male podalpske zahtevam, da parlament takoj zapustijo poslanci Jani Möderndorfer, Bojan Dobovšek, Alenka Bratušek, Mirjam Bon Klanjšček in Franc Laj…..

Roko na srce, še dosti bolj miren, varen in srečen bi bil, in upam nekoč bom, če bi iz parlamenta zgasnilo vseh trenutnih 90, namesto njih pa bi tam sedeli in odločali čistilka Mica, vodovodar Miha, taxist Bine, eskortka Marija, cvetličarka Tina, mesar Franc, pek Sulejmani, branjevka Ines, kmet Janez in v tem stilu vse do 90, ali še raje 45, kar bi bilo sicer še vedno preveč, ampak bi pogoltnil, ker vem, da bi bili dosti koristnejši, kot teh 90 levo-desnih nekoristnih.

Do takrat pa zahtevam, da parlament zapustijo uvodoma omenjeni in to zaradi čisto enostavnega razloga, če odmislim tistega, da so že naredili več kot preveč škode vsaj trije od njih.

Omenjenih 5 naj zapusti parlament zato, ker so – nepovezani poslanci.

Pa ne zaradi tega statusa, temveč zaradi tega, kako so do njega prišli in kateri jim ne pripada. Dejstvo je namreč, da jih kot nepovezane poslance ni na volitvah (iz)volil nihče v naši mali podalpski. Nihče, niko, nessuno, nobody, niemand, senki…..

In ker jih nihče ni volil kot in za nepovezane poslance, nenazadnje sploh niso v tej formi niti kandidirali na volitvah, po mojem neupravičeno zasedajo stolček v parlamentu in ga morajo zapustiti, mandate pa vrniti. Že včeraj.

Prvi se je v nepovezane poslance prekvalificiral Jani Möderndorfer, na volitvah kandidat ZaAB, ki je tako tudi prišel v parlament, kjer je potem najprej izigral svoje volilce, a tudi vse državljane s prestopom med nepovezane poslance.

Möderndorfer je v dobrem letu preskakoval od PS-je, preko ZaAB, do nepovezanega poslanca, da je lahko danes pristal v poslanski skupini SMC. Pa kdo pri zdravi pameti voli takšne(ga) ? Sigurno pa ga nihče ni volil za nepovezanega poslanca.

Isto sranje sta si omislili Alenka Bratušek in Mirjam Bon Klanjšček, iz PS v ZaAB, iz tega pa v nepovezane poslanke in celo nepovezano poslansko skupino. Pa kdo jih je za to izvolil ? Izvoljeni sta bili kot kandidatki ZaAB in ko je njih poslanska skupina razpadla bi enostavno morali vrniti mandat, pa gas iz parlamenta.

Nič drugače si sredinca državljanom ni privoščil Bojan Dobovšek, ki je na volitvah kandidiral kot član SMC in bil kot takšen izvoljen, da ga je lahko le kak mesec kasneje, že udobno nameščenega v parlamentu, srečala stena in ga osvestila, da nima nič s SMC, sam s seboj pač vse.

In tako je preskočil med nepovezane poslance, za nameček se je celo povezal z Bratuškovo in Klanjškovo v nepovezano poslansko skupino, kar je sploh posmehovanje ne le volilcem, ampak vsem državljanom, nenazadnje je Dobovšek kot razlog zapustitve SMC navedel nestrinjanje z načinom boja proti korupciji in nepravni državi le te, s to potezo pa pokazal kako to on rešuje.

Obenem pa je Dobovškovo modrovanje, da pa zdaj ustanavlja stranko skrajno izprijeno in najmanj nepošteno do bodočih kandidatov na volitvah, saj Dobovšek zlorablja svoj položaj v parlamentu za prepoznavnost, katero namerava vnovčiti z ustanavljanjem stranke in nastopom na naslednjih volitvah. Dobovšek, vrni mandat, zapusti parlament, pa si ustanovi stranko in jurišaj, ampak s svojim denarjem in časom, ne pa kot zdaj, ko ti vsi državljani plačujejo to afnarijo.

In kot zaenkrat zadnji si je norčevanje iz volilcev in državljanov, s prestopom med nepovezane poslance, privoščil še Franc Laj, nekoč tudi član stranke SDS, ki pa je na zadnjih volitvah kandidiral in bil izvoljen kot član in kandidat SMC.

S svojim izstopom iz članstva SMC in par dni kasneje še iz poslanske skupine SMC je na enak način izigral, prevaral volilce in državljane, in ker ga kot nepovezanega poslanca ni prav nihče (iz)volil bi moral tudi Laj mandat vrniti in zapustiti parlament.

Dovolj je bilo namreč teh paradiranj po parlamentu, ko si eni kar omišljajo izstope in prestope iz ene stranke v drugo, ali kar med nepovezane poslance potem, ko so bili na volitvah že izvoljeni za določeno opcijo.

In ne mi prosim, da status nepovezanega poslanca dopušča poslovnik Državnega zbora. Koji bre poslovnik ? Ne more nek poslovnik preglasiti volje ljudstva in prekladati klovne, da se preoblačijo po vremenu po parlamentu, da odločajo o usodi države in državljanov.

Z zakonom prepovedati takšen in vsak podoben poslovnik, ki to dopušča, ker je očitno, da nekateri ne premorejo sami niti minimuma dostojanstva, načelnosti in morale, torej točno tistega, kar bi poslanci morali najprej imeti in česar tudi omenjena peterica očitno nima.

Dejansko so omenjena peterica zlorabili tako stranko, kot volilce in državljane, za izključno svoj osebni interes, ker je jasno, da so pristali v parlamentu izključno zato, ker so jih volilci volili v okviru določene stranke in jim, upam si trditi, kot samostojnim kandidatom ne bi nikoli uspelo priti v parlament.

Dejstvo je, da se tega omenjeni še kako zavedajo, a jim v sprenevedanju, ignoriranju in posmehovanju volilcem ter državljanom kakopak ne pada na pamet, da bi enostavno korektno vrnili mandat in zapustili parlament. Za nameček si še dovolijo pridigati o načelnosti, korektnosti, ter kako reševati korupcijo.

Povsem druga zgodba bi seveda bila, kar bi popolnoma dopuščal, če bi tej poslanci poprej kandidirali in bili izvoljeni na volitvah kot neodvisni, samostojni kandidati in bi tako in kot takšni tudi prišli v parlament.

V tem primeru ne bi bilo nič narobe, če bi jim pripadal status nepovezanega poslanca, niti če bi se povezali v poslansko skupino, čeprav ne vidim nobene potrebe po takšnem združevanju.

A ker tako ni bilo, pozivam in zahtevam od Janija Möderndorfer, Bojana Dobovška, Alenko Bratušek, Mirjam Bon Klanjšček in Franca Laj, da mandate vrnejo in to takoj, ter zapustijo parlament v katerem neupravičeno zasedajo sedež in molzejo plačo za nič.

Naslednjič pa začnite na volitvah kot neodvisni kandidati, če hočete biti nepovezani poslanci……

Don Marko M

11 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ven iz parlamenta – Möderndorfer, Dobovšek, Bratušek, Laj, Klanjšček

  1. Nekaj gnilega je v deželi tej…..Dobovšek slovi kot sinonim za poštenost in veliko jih temu naseda, po njegovem ravnanju in izkazovanju poštenosti se pa sprašujem, kako Slovenci sploh definiramo poštenost. Namreč, že dolgoimam na sumu, da pojem poštenost , izkrivljeno, iz preteklosti odmeva v glavah Slovencev in si ga ne znamo več pravilno razložiti.

  2. Hvala,ker si obrazložil moje kratko prepričanje: stranke NE obstajajo (razen na plakatih,v medijih), VSI tam imajo enega skupnega delodajalca (EU), plačujemo jih državljani, Torej: parlament je nek kvazisektor javne uprave in največji teater za rajo (spadati bi morali kar pod Ministrstvo za Kulturo).Njihovo poslanstvo: vzdrževati ”mir” med rajo (z medijskimi motilci) IN ustvarjanje novih virov za davke,višanje njih-pritok za samovzdrževanje.Z demokracijo vse to nima NIČ skupnega! Izraz ljudstvo lahko mirne duše pretvorimo v TLAČANI.

  3. Naši ” predstavniki ljudstva” ne razmišljajo o ničemer drugem ,kot o načinih, kako čim dlje ostati pri koritu.Že itak jih preveč pristane v parlamentu kot člani stranke katere program bi naj volilci volili, njih kot posameznika najbrž ne, poslanska skupina nepovezanih poslancev je lep nateg volilcev.Če zapustijo stranko in njen program, morajo zapustiti tudi poslanski stolček, pa seveda tudi poslansko plačo, pa da vidimo, koliko bi ji menjalo stranko med mandatom.Koritarji…..

  4. Zakaj že lahko tako delajo?! Ker jim nihče nič ne naredi in reče, ker si narod ne upa zmetati vseh 90 kvazi poslancev v kesone za smeti. Ker si ne upamo na cesti reči dovolj je saj se bojimo kako bo v prihodnje,ker je lahko tudi slabše,ker so/smo ovce…

  5. Se zelo strinjam!!! A le kako to rešiti, da ne bo kuhinje? Koalicije in prestopov po volitvah? Tudi nekatere stranke “same” nismo volili..pa so vseeno s koalicijsko povezavo prišle v vlado?!

  6. DON MARKO , je preveč napisanega ,- samo vprašam , SDS.-sovce in NSI.-jovce , pa bi OBDRŽAL

  7. Jernej, v zapisu sem dovolj jasno pojasnil, da je to moje stališče ne glede na obliko strankarske pripadnosti posameznika…..torej velja za vse enako…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *