Zmago Jelinčič plemeniti in vojvoda Vojislav Šešelj podpisala zavezništvo v Beogradu

“Morda bi lahko dobil vsaj nekaj let, da se moji sovražniki v Srbiji in zunaj nje, ne bi toliko vznemirjali”, je bil prvi komentar Vojislava Šešlja potem, ko je predsedujoči Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Jean Claua Antonetti prebral “Vojislav Šešelj je svoboden človek !“…..

Čeprav jo je na haaškem sodišču Radovan Karadžić, obsojen za genocid v Srebrenici, odnesel s 40 leti zapora, pa jo je njegov zemljak “vojvoda”, kot se sam poimenuje, odnesel za še hujše obtožbe brez vsake praske in brez vsake kazni.

Zoper Šešlja, sicer tudi predsednik Srbske radikalne stranke, se je zgodba Haag začela v 2003 z obtožnico, na katero se je Šešelj odzval tako, da je nekaj mesecev kasneje povsem prostovoljno odšel v pripor mednarodnega sodišča.

Leta 2007 se je potem proti njemu začelo sojenje, za oktober 2013 je bila napovedana sodba, a preložena zaradi Šešljeve zahteve zamenjave sodnika, nakar so ga oktobra 2014 pogojno izpustili zaradi poslabšanega zdravstvenega stanja zaradi obolenja z rakom.

Glede na to, da se je na sodišču zastopal sam, si je lahko dovolil bistveno več, kot če bi imel odvetnike in žalitve sodnikov so bile na dnevnem redu vsakokratnega sojenja, kar 3x pa so mu bile, zaradi nespoštovanja sodišča, izrečene kazni za skupno 4 leta in 9 mesecev zapora.

Med ostalim je tako bil kaznovan tudi zaradi poziva sodnika, naj vstane, na kar mu je Šešelj odvrnil : “Jaz da vam vstanem ? Pa vi niste normalni. Vi ste golazen. Kako naj jaz vam vstanem ? Jaz sem četniški vojvoda“.

Ves čas obravnav pa je apeliral sodnikom, naj ga obsodijo na najstrožjo možno kazen, kar je pojasnil z “Moje življenje ni več važno. Živa je ideologija in živela bo stotine let po moji smrti. Žal mi je, da pisci Statuta niso pedvideli smrtne kazni, pa da umrem kot moj prijatelj Saddam Hussein in s takšno kaznijo in smrtjo zapečatim svojo ideologijo, ki bi tako postala nesmrtna”.

Sodišča EU vedno bolj naklonjena zločincem

Težko se je znebiti občutka, da evropska sodišča delujejo po principu namernega potvarjanja zgodovine, brisanj nespornih zgodovinskih dejstev zmagovalcev in spreobračanj nekdanjih poražencev in zločincev proti človeštvu v zmagovalce zgodovine.

To je pač EU. In tudi zakonodaja “o varstvu podatkov” na internetu, katero je pred leti sprejela EU, nesporno dokazuje, da morajo internetni brskalniki po nalogu brisati številna imen anekdanjih zločincev in z njimi povezanimi dejanji in če bo šlo tako naprej, bo čez 20 o Hitlerju možno na spletu izbrskati le še, da je bil slikar, ki jeza svoje freske prejel Nobelo nagrado za umetnost.

Tožilci skrajno neodgovorno opravili svoje delo

Sicer ni šans, da bi me kdo prepričal, da je bil Šešešlj v morji Balkanske vojne čist in nedolžen, ampak dejstvo je pač, da sodišče ne deluje na osnovi babjih čenč in kavarniških debat, pač odloča na osnovi dokazov in celo te lahko ne sprejme v obdelavo, kar je recimo pogosta praksa naših sodišč ko oproščajo tajkunske lopove.

Lahko bi sicer za oprostitev Šešlja vso krivdo zvalil na sodišče in sodnike, ampak, kolikor sem zadevo spremljal se mi zdi, da noben sodnik ne bi mogel drugače odločiti, saj so prav vso zadevo skrajno amatesko in neodgovorno izpeljali tožilci.

To isto tožilstvo, ki je sicer za Šešlja zahtevalo 28 let zaporne kazni in je leta peljalo 9 točk obtožnice, od zločina proti človečnosti zaradi pregona, deportacije, nehumanih dejanj, do vojnih zločinov za umor, mučenja, uničevanja vasi ter verskih in izobraževalnih ustanov, kakor tudi plenjenja zasebne lastnine, je prav sramotno za to profesijo pogrnilo po celi črti in le ugibam lahko koliko je bilo njih dejanske nesposobosti, koliko pa namerne.

Ja, tožilci v tem primeru so tisti, ki so zajebali po celi črti, kar se tudi našim pogosto dogaja, in predsedujočemu sodniku Jean Claudu Antonettiju ni preostalo drugega, da pred oprostitvijo Šešlja poda obrazložitev, da tožilstvo v primeru zločinov proti človečnosti nad muslimani in Hrvati pač ni podalo zadostnih oz. je podalo nezadostne ključne dokaze.

Izrek sodbe, kot je bil, je bil tako tudi edina možnost razsodbe, ob čemer mi nikakor ne pada na pamet trditi, da so haaški sodniki v vseh teh letih delovali pravično v svojih sodbah tudi ko je tožilstvo predstavilo boljše in več dokazov.

Napoved Šešlja, da bo zdaj tožil haaško sodišče oz. EU za 12 milijonov €, dobljeni denar pa bo vložil v njegovo Srbsko radikalno stranko, del pa v dobrodelne namene, ne bo pa tožil Srbije, je na žalost logična posledica te sodbe, saj Šešešlj navaja, da je “zbolel za raznimi boleznimi in celo doma ni mogel spati zaradi strahu pred izrekom te sodbe”, ob čemer je po moj oceni sicer pozabil omeniti nujno zdravljenje v zaprtem oddelku primerne hospitalne enote.

Ob vsem pa me je spreletela misel, da v bistvu tudi za Adolfa Hitlerja niso imeli prav nobenega dokaza, da je kdaj koga ubil in je ostal zločinec zato, ker je hujskal, nagovarjal in izdajal ukaze množicam, ki so potem brutalno pobijali. In da, Šešelj je redno hujskal in pozival javnost na izvajanje zločina…..

Zmago Jelinčić obožuje “vojvodo” Vojislava Šešlja toliko, da je z njim podpisal strateško sodelovanje

A dejstvo je, da so lahko tudi največji kreteni nekaterim vzor, celo tako močan, da bi zanje skakali iz Triglava brez padala. Imamo jih tudi pri nas, imajo jih v Srbiji.

In Zmago Jelinčič Plemeniti je brez vsakega zadržka lepo in na glas povedal, da je Vojislav Šešelj njegov idol. Velik. Tako velik, da je sklenil svojo SNS čvrsto povezati s Šešljevo radikalno stranko.

09.03.2016 je bila sreda in dan, ko sta Zmago Jelinčič plemeniti in Vojislav Šešelj vojvoda v Beogradu, vpričo srbskih medijev in za svoji stranki, podpisala sporazum o strateškem sodelovanju, političnem partnerstvu in čvrsti zavezanosti SNS in SRS.

Jelinčičev SNS tako poslej, skladno s tem “plemeniti-vojvoda” sporazumom, sprejema in podpira strateške interese srbske radikalne stranke, kakor tudi, da se vsa srbska ozemlja združijo v sestavo velike Srbije……

In še marsikaj imajo poslej skupnega SNS in SRS. Če te zanima, kaj vse še sta strankarska “veljaka” sklenila ob podpisu pogodbenega sodelovanja, kjer je Šešešlj govroil v srbščini, to isto pa Jelinčič v slovenščini, si lahko ogledaš posnetek tega dogodka v Beogradu s klikom na to povezavo.

Don Marko M

Zmago Jelinčič in Vojislav Šešelj sporazum Beograd (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *