Tito – vsako leto večji

ta zapis ni satira…..le spoznanja realnosti…..ker dejstva so kristalno jasna…..že 25 let je tako…..Hrvaška ima 130 strank – Hrvatski sabor pa vodi 160 poslancev, BiH ima 140 strank – Parlament Federacije pa vodi 220 poslancev, Makedonija ima 57 strank – Sobranje pa vodi 120 poslancev, Črna gora ima 29 strank – Skupštino Crne Gore pa vodi 85 poslancev, Slovenija ima 30 strank – državni zbor pa vodi 90 poslancev, Srbija ima 101 stranko – Narodno skupštino RS pa vodi 250 poslancev…..

925…..skupaj torej 925 poslancev, politikov, za vodenje praktično enako velikost površine in prebivalstva, kot ga je bilo še leta 1990 v SFR Jugoslaviji……
925, praviloma istih, jih vsako leto, že 25 let, skrbi za blaginjo naroda…..rušili so in še tovarne, delovna mesta, plače, 50 let svetovno znane blagovne znamke, socialo, medčloveške odnose, deložacije so postala stalnica…..

925 njih je v 25 letih, tudi izmenjaje vsaka 4 leta, na ozemlju skupne bivše države uspešno ustvarilo že skoraj 8 milijonov revnih državljanov, dobesedno revežev…..Slovenija 500.000, Hrvaška 1,5 milijona, Srbija 2,8 milijona, Makedonija 500.000, Črna gora 310.000, BiH 2,1 milijona……
da bo zadeva še bolj jasna – kar 70% ljudi v revščini tvorijo zaposleni, torej ljudje, ki hodijo dnevno na delo…..

a da se tudi drugače…..

v SFRJ je Tito vodil Zvezno skupščina SFRJ, sicer najvišje predstavniško telo federacije, sestavljeno iz enakovrednega števila delegatov vseh republik in pokrajin, skupaj je štela 308 delegatov…..308…..308 poslancev je skrbelo za blaginjo 21 milijonov ljudi….

s Titom na čelu so osvobodili, gradili tovarne, ceste, železnice, infrastrukture, delovna mesta, plače, 50 let svetovno znane blagovne znamke, socialo, medčloveške odnose, deložacije so bile popolna neznanka….

pod Titovim vodstvom so v 40 letih z 21 milijoni državljanov ustvarili vse, kar stoji še danes in sodobneži še vedno niso uspeli vsega razprodati in uničiti…..

pod Titovim vodstvom državljani revščine niso poznali, če odštejemo prvih 5 let po NOB, ko so morali ljudje vse na novo postavljati, od kmetijstva, nepremičnin, tovarn….predvsem pa se pod Titom ni dogajalo, da bi zaposleni delavec bil revež, sploh ne deložiran……

40 let Titovega vodenja teh sedanjih ločenih držav v eni skupni, je pomenilo iz povsem razsutega ustvariti celoto napredka….

da, spoštujem Tita….še vedno…..

ker spoštujem njegovo delo……ker je iz praktično nemogočega, ustvaril mogočno……ker je nacizmu in fašizmu Hitlerja rekel – NE…..ker je orto komunističnemu režimu Stalina rekel – NE…..ker je neoliberalnemu izkoriščevalskemu Zahodu rekel – NE….odločen NE…..samo vodja z inteligenco in jajci to zmore…..

ker je ustvaril svoj socializem, po meri človeka, za dostojno človeško življenje…..ker ni bil zgolj predsednik in poveljnik 4. največje vojaške armade sveta, Tito je bil – vodja……vodja ljudskih duš….vodja, ki je ljudstvu vcepljal samozavest in prepričanje, da je vse možno, če je složno…..

samo največji voditelji si upajo svoje ljudstvo združevati v enotnost…..zadovoljno celoto…..zato pa je Tito še vedno največji svetovni voditelj in bo ostal…..

ko vse seštejem pridem do zaključka, da sem lahko le zahvalen, da sem imel možnost in priložnost določeno število začetnih let življenja preživeti pod Titovim vodstvom…..bil sem eden izmed milijonov, ki sem imel ta privilegij…..tako vem, da je možno tudi drugače…..dosti drugače…..vse drugače….

dosti in vse drugače, kot mi poskušajo prikazovati s svojim (ne)delom naši levo-desni iztirjeni komunajzarji zadnjih 25 let……ki so, da je sramota še večja, vsi po vrsti svojčas prisegali zvestobo Titu…..

zgodovina pa piše svojo resnico……dejanja Tita so neizpodbitna dejstva….dejanja velikega človeka, svetovljana…..in vse to je tisto, kar sem in še bom razložil svojim potomcem…..

da bodo tudi oni vedeli, da je vedno možno drugače……da bodo vedeli in nikoli pozabili…..da je ta svet nekoč bil drugačen in ponosen, ker je imel Tita…..in še vedno ga ima…..ker ta 4.Maj bo itak trajal še naslednjih 100 let….najmanj…..

Don Marko M

Tito (blog Don Marko M)

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Tito – vsako leto večji

 1. Po Titu, Tito. Človek, ki je imel vizijo za narod in ne svoje lastne riti blagor, kot dozivljamo od novodobnih politikov. Ustvarjal je, medtem ko ti to razprodajajo. Njegovi potomci niso podedovali od njega nič, vse je dal drzavi. Poznal nas je cel svet. Danes… Danes je drugače…

 2. Tako je! Strinjam se z napisanim in podpišem takoj. Tito je bil velik človek in je iz nič ustvaril vse, pa naj to danes še tako zanikajo! Nekateri ljudje bi morali živeti večno!

 3. Dragica V says:
  5. maj 2016 at 09:49

  +5
  ————————————
  hoj
  Ja Tito je bil prostozidar 33+stopnje…
  čao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *