Janez Janša 2016 toži lažnjivca Janeza Janšo 1992

Potem ko je Carlo Collodi iz italijanskega Montecatinija obvestili slovenske medije, da, sicer s kepo v grlu, priznava, da je Janez Janša odvzel primat do zdaj največjemu svetovnemu lažnjivcu, ter postal ponosen lastnik mednarodne nagrade Pinocchio in se tako vpisal tudi v Guinnessovo knjigo rekordov, se je v Sloveniji vnela prava verbalna vojna…..

Zabobneli so mediji, zabobnela je javnost, strele so švigale na vse strani in vsi se strinjajo, da je vse skupaj zakuhal ravno Collodi s svojo površnostjo, ko ni natančno navedel, ali je primat “naj svetovnega lažnjivca” podelil Janezu Janši 2016, ali pak Janezu Janši 1992.

Sklepam, da so Collodija svetovalci zavedli, da je tudi sam verjel, da je v Sloveniji zgolj eden in edini Janez Janša. A naša javnost že dolgo dobro ve, da sta dva, podobna kot jajce jajcu. Mislim, da tudi Janez Janša 2016 in Janez Janša 1992 ob osebnem srečanju ne bi vedela, kateri je pravi, zato je ta boj javnosti in medijev, kateremu dodeliti ta naziv, povsem normalen in običajen odziv“, je razložil profesor klinične psihiatrije Vinko Poligraf.

Da bi razblinila vse dvome, ter pomagala javnosti in medijem k lažji odločitvi podelitve priznanja “največji svetovni lažnjivec”, sta se JJ 2016 in JJ 1992 odločila sodelovati na okrogli mizi osamosvojitvene zgodovine s samo enim vprašanjem – “Koliko naših si sestrelil 1991 ?”

Prvi se je priglasil k besedi Janez Janša 1992 :
Mi nismo imeli helikopterjev, tankov, in topov večjih kalibrov, le nekaj raket, jaz sem kot minister za obrambo izdajal le ukaze … Šele potem ko so bile uporabljene rakete in je eden padel dol – na žalost je bil v helikopterju Slovenec, s katerim smo imeli prej kontakte in je bilo dogovorjeno, da bo prestopil, pa se takrat očitno ni mogel odločiti“.

Očitno vznemirjen vsled odgovora JJ 1992, je mikrofon prevzel Janez Janša 2016 in hitel pojasnjevati :
Že nekaj let se pojavljajo te nebuloze v zvezi s sestrelitvijo tega helikopterja. Jaz kot minister za obrambo do te akcije in še leto kasneje nisem nikoli slišal, da bi pilot nameraval prestopiti. O tem sem slišal šele leta 92. Nisem pa videl nobenega dokaza za to, razen helikopterja.”

Ovacije njegovih, na omizju prisotnih, navijačev se še niso polegle, ko je Janez Janša 2016, povsem nepričakovano, krenil v napad na Janeza Janšo 1992, očitajoč mu :

Vseh teh 25 let sem mirno in dostojanstveno prenašal vse laži Janeza Janše 1992, katere je trosil naokoli na moj račun. A zdaj je mojemu sodu izbilo dno…..On bo meni, da nisem zaslužen osamosvojitelj, da sem za nekaj vagonov orožja izdal domovino, pa da sem kriv sestrelitve helikopterja…On, lažnjivec na potenco. Tudi Krkovič je ekstra lažnjivec, ki laže, kot hrt teče, ko mu Janez Janša 1992 reče. Na sodišču, na sodišču se bo končalo tole“.

Kljub tesnemu boju javnosti, kateremu od obeh Janezov podeliti, sicer že prejeti, naziv “največji svetovni lažnjivec”, pa je Janez Janša 2016 že vložil kazensko ovadbo na tožilstvo, ter tožbo na sodišče, proti Janezu Janši 1992, zaradi velikih izrečenih laži, da nikoli ni bil in nikoli ne bo osamosvojitelj Slovenije, kaj šele zaslužen.

Don Marko M

Janez janša ostržek (blog Don Marko M)

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Janez Janša 2016 toži lažnjivca Janeza Janšo 1992

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *