Odvečno rogoviljenje skvoterjev Roga

Na Valu 202 sem prisluhnil opoldanskemu odprtemu mikrofonu, kjer so izganjani skvoterji Roga razlagali svoja prepričanja o vročinski situaciji v Ljubljani. In bil krepko razočaran. Nobenega argumenta, sploh ne podkrepljenega s kakšnim dokazom, samo neko samosmiljenje in poskusi prikazovanja statusa žrtve……

Moje razočaranje je bilo tolikanj globje, ker so se tej govorci predstavljali kot intelektualna sila, sila kulture, vsi po vrsti z nekimi težkimi dipl.dr.mg strokovnimi nazivi, dejansko pa niso uspeli vsi trije skupaj zložiti enega samega poštenega smiselnega stavka, sploh dostojnega intelektualni eliti kulture, za kar se imajo. Če je to prihodnost slovenske kulture, smo ga nekulturno najebali…..

Ne, prav nobenega revolucionarstva ne vidim v tem skvoterskem zasedanju Roga in provociranjih, ter dobesedno izzivanji spopadov z varnostniki, s policijo očitno še prihaja, pač pa le klasičen neoliberalni poskus plenjenja lastnine, ki dejansko ni njihova in jim niti ne pripada……

Nič od kulture, celo nič od spoštovanja zakonodaje, nič od spoštovanja lastne zastavljene besede…..

Zgodba Roga, pa ne mislim kolesarskega, katerega blagovno znamko je uspešno odkupilo Gorenje in bodo nadaljevali z izdelovanji nekdaj Jugo kultnih in po svetu priznanih kakovostnih koles, sega ravno dovolj nazaj, da bi se vsak, ki ni obremenjen s spominom zlate ribice, moral spomniti…..

Tovarna Rog je bila najprej, kot večina nekoč uspešnih tovarn, uničena, ostale so le samevajoče in propadajoče stavbe, in vse do 2002, ko se je občina le odločila odkupiti vse prostore z zemljiščem, so se vsi svetniki in župani izogibali ureditve tega območja.

In medtem, ko so se mestni svetniki driblali, ali bo v Rogu oz. namesto njega tam stal nov stanovanjsko-poslovni kompleks, ali kaj drugega, so se leta 2006 v Rogov kompleks nenapovedano naselili skvoterji in ga zasedli. Povsem nelegalno, povsem proti zakonito.

A z vednostjo občinskih svetnikov in župana, ki načeloma tej zasedbi niso nasprotovali, kar potrjuje tudi izjava MOLa istega leta : “Že od začetka velja dogovor, da MOL tolerira dejavnosti, ki potekajo v Rogu, seveda v obsegu in na način, da pri tem ne ogrožajo sebe in okolice.”

Občina je obenem skvoterjem Roga pojasnila, da bo ta raba veljala le do odločitve mestnega sveta, kaj in kako bodo s temi prostori, ter da bodo morali z dnevom začetka del zapustiti prostore, obenem pa jim je dovolila rabo vseh prostorov povsem brezplačno.

Potem je prišlo leto kasneje, 25.09. 2007, ko so skvoterji Roga na svoji spletni strani med ostalim zapisali :

Zaradi nujnosti obstoja takšnega prostora se je pred dobrim letom preko civilne iniciative izvedla začasna zasedba bivših poslopij tovarne ROG, ki so bili več kot deset let zapuščeni. Pri tem pa se vsi zavedamo in tudi sprejemamo dejstvo, da ko bo mestna občina Ljubljana imela konkreten načrt za ureditev ROG-a in bo začela s prenovo, bomo ta prostor povsem mirno in prostovoljno zapustili.

V 10ih letih so, med ostalim, iz MOLa večkrat povabili skvoterje Rog, da se prijavijo na javne razpise za dodelitev primernih prostorov, kot to pač gre za vsa društva in sorodne organizacije, a se skvoterji Roga niso odz(i)vali, ne prijavili, niti na en občinski razpis. Logično, za nove prostore bi morali plačevati najemnine, četudi simbolične.

In tako je stvar tekla 10 let. Na občini so vedeli, da so skvoterji v prostorih Roga nezakonito, čeprav z njih dovoljenjem in isto so vedeli tudi skvoterji.

Vmes se je mestni svet MOL nekako le odločil, kaj in kako bi s prostori bivše tovarne Rog – spremenjen bo v Center sodobnih umetnosti Rog – in to odločitev mestnega sveta, da se bo Rog začel rušiti junija, je župan osebno predstavil skvoterjem Roga februarja letos v prostorih Roga, ter jim obenem ponovno ponudil možnost, da se prijavijo na javne razpise in jim lahko tako dodelijo druge prostore.

Za moj okus je bila dobra volja mestnih svetnikov in župana s ponujanjem novih prostorov v zameno nekomu, ki je povsem nezakonito zasedal njih prostore, več kot širokogrudna in je v bistvu sploh ne bi smelo biti.

A skvoterski Rogovci ne le, da se niso držali svoje javno dane besede iz 2007, na zadnji predlog župana in mestnega sveta so se odzvali nič moško, nič korektno, nič kulturno in nič profesionalno…..še več……

Po tem februarskem 2016 obisku župana, je njih skvoter Irfan Beširević izjavil :
Ko bo prišel čas, bomo ali našli druge prostore ali pa branili te. Verjetno bo to drugo.”

Tako torej…..10 let občina in občani vas s kruhom, vi nazaj s kamnom…..kultura in to….

Ne glede na to očitno napoved vojne Rogovcev MOLu, jim je župan Janković dostavil še dve možnosti – “Pomagajte zrušiti prvih pet stavb in svoje vsebine predstavite v obnovljenemu Rogu – če boste skušali preprečiti rušenje, pa dialoga ne bo več.“…..za moj okus več kot poštena ponudba mestnega sveta in župana…..

A ne, tudi to skvoterjem Roga ni bilo ne všeč, ne dovolj…..človeku daš prst, trga roko…..

Kaj torej skvoterjem Roga še ni jasno ?

Nahajajo in zadržujejo se na lastniškem zemljišču, brez dovoljenja za to, oni in ne varnostniki izvajajo nasilje nad družbeno in tudi zasebno imovino, nad kulturo, vandalizem, milo rečeno izsiljujejo vse po vrsti in zahtevajo, da se jim dodeli občinska lastnina kar tako, čez palec, brez vsakih razpisov, mimo vseh zakonov……

Ne, skvoterji Roga niso v tem primeru prav nobene žrtve, prej generalni krivci. Ki za nameček nimajo niti toliko jajc, da bi se držali besed in zavez, katere so sami izjavili javnosti. In potem še pridigajo o kulturi….O kakšni kulturi neki, če ni niti osnove kulture obnašanja…..

Ker če je to, kar počnejo skvoterji Roga način lastninjenja občinskega, družbenega, lastniškega premoženja, potem dajmo – začnimo vsi po vrsti. V naši mali podalpski je, žal, ogromno zapuščenih “Rogov”, ajde sodržavljani, sploh socialno ogroženi, vsi pokonci, pa zasedati vse objekte po vrsti in potem fajt z oblastjo…..Če lahko Rogovci, potem lahko vsi in vsak, anje…….

Aja, pa najprej dajmo poseliti prazna stanovanja, hiše, da rešimo ljudi pred socialno ogroženostjo in brezdomstvom, potem pa še vse ostalo. Vse v imenu kulture in kakopak kulturno. Naseliti in se sklicevati, da je naseljeno zaradi izvajanja kulture. In katera država, katera oblast bi izganjala kulturnike iz nezakonito okupiranih nepremičnin ?

Bit vsega v tej zgodbi pa je bizarno enostaven – skvoterji Roga so, kot odločni nasprotniki kapitala, za kar se predstavljajo, ironično in parodično, s tem dejanjem okupacije in nezapustitve Roga postali povsem izenačeni s slovenskimi tajkuni in v ničemer različni.

Tudi skvotovci Roga si namreč v tem primeru protizakonito lastijo oz. želijo prevzeti – kapital. Kapital, ki jim ne pripada. Kapital, ki ni njihov. A si ga vseeno lastijo…..

Ne, skvoterji Roga se prav v ničemer ne razlikujejo od neoliberalnih komunajzarskih tajkunov, proti katerim imajo sicer vse proti za povedati. Kapital……

Don Marko M

Bager ROG (blog Don Marko M)

26 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Odvečno rogoviljenje skvoterjev Roga

 1. Samo, imaš pravico se ne strinjati, kot se jaz ne s tem kar počnejo…..

  razlika med tabo in mano je le, da sem jaz postregel z neizpodbitnimi argumenti poteka 10ih let, ti pa z ničemer oz. si prilepil zapis Sanjina, ki se ravno tako namensko izogiba prevzemanja vsake odgovornosti skvoterjev in poskuša populistično prevaliti krivdo na vse ostale državljane…….in to državljane, ki so jim omogočili, da lahko že 10 let brezplačno guncajo afne tam, zelo zanimivo……

  zame so tej skvoterji povsem ekvivalentni naši tajkunom, oboji se grebejo za kapital…..in to tisti kapital, ki ni njihov in jim ne pripada…..

 2. Še en, ki ima pravico nestrinjati se 🙂 MOL ni “10 let občina in občani vas s kruhom”, kot praviš, skvoterji so samo zasedli prazne, propadajoče prostore tovarne. In prav lahko bi policijo in varnostnike poslali nad MOL, ker kot slab gospodar ni preprečila razpadanja ROGa in s tem bistveno bolj oškodovala (vsaj skozi oči Kapitala) Ljubljančane in Slovenijo, kot pa skvoterji. Kakorkoli mi gre v nos, da so požrli lastno besedo in se malce preveč tolkli po prsih, pa mi je jasno zakaj se niso prijavljali na (ponujene) razpise, le-ti praviloma služijo selekcioniranju umetnosti namesto urejanju in financiranju te. Občuteno na lastni koži. In vsaj del umetnosti, bolj umaknjene od mainstreama, je vedno bil v ilegali. To je naravno okolje subkulture, ki je tako zelo primankuje, ne samo v LJ in ne samo v SLO. Ne pozabi na vse, danes tako slavljene, kulturnike, ki so umrli v Cukrarni ali pa na punk in Laibach. Vem da gredo birokratom kocine pokonci, ko samo pomislijo, da bi lahko ostalo kaj nesprocesiranega, neurejenega in izven “dovoljenih družbenih normativov”, a iz pogleda v preteklost bi lahko razbrali, da se Življenja ne da popolnoma popredalčkat 🙂 LP Matjaž

 3. Don Marko M, zelo dober in argumentiran zapis, s katerim se popolnoma strinjam. Tudi mene je zelo zmotilo vandalsko obnašanje skvoterjev, ki sem ga gledala po TV in to je vse kaj drugega kot kulturni način komunikacije. Očitno so ti ljudje res bolj “kulturniki” in tudi mene je npr.zmotilo njihovo izražanje, ki kaže na njihovo jezikovno revščino, da ne govorim o vsebini.

 4. Matjaž, strinjava se, da se ne strinjava, kar je obetavno…. 🙂 …..torej tudi po tvojem, kot po skvoterskem, je zdaj kriva MOL, ker je odstopila prostore na uporabo, brezplačno, 10 let…..pa kriva je, ker so skvoterji vsa ta leta noter mirno celo živeli, prodajali hrano in pijačo brez vsakih računov in seveda brez plačil davkov…….

  pa si pomislil, da bi lahko ta ista občina serijsko pošiljala inšpekcije, ki bi nabijali globe skvoterjem…..potem bi bilo spet vse narobe…..možnosti za pridobitve drugih lokacij za programske predstavitve pa jim je MOL ponudil toliko in tolikokrat, da večina društev v naši mali podalpski lahko samo sanja o tako ponujenih možnostih in bi “ubijali” za takšne ponudbe, tej pa so vse zavračali…..

  glej, zame je tukaj zadeva enostavna in v tem delu, ki je edini pomemben, se oba strinjava – skvoterji so zastavili svojo besedo, celo večkrat in javno, da se bodo izselili, ko bo občina začela z deli svojih projektov…..in jo povozili…..

  skvoterji so se tako izkazali zgolj kot navadni lažnjivci, nevredni zaupanja in vsake nadaljne komunikacije, predvsem pa kot lakomniki, katere zanima zgolj in edino zasedanje in prilaščanje kapitala, ki ni njihov…..

  in če kdo to odobrava, potem to pomeni le, da se lahko začnejo tovrstna skvotarska zasedanja po celi državi v stilu “boli nas kurac, ko nam što može”……ena Metelkova je za Ljubljano čisto dovolj, pa naj se skvotovci Roga tja preselijo……….

 5. Blog Don Marko M, aja, razumem. 🙂 Če nepriviligirani državljani zaskvotajo, je to narobe. Smejo le tisti, ki so pri koritu.

 6. Samo, razumeš za svoje potrebe…. 🙂 ….sklepam, da bi razumel drugače, če bi recimo jaz prišel z nekaj somišljeniki in bi zaskvotali tvojo nepremičnino in/ali zemljišče…..in se tam šli kulturo…..ker bi nam pač bila všeč in ker nam seveda pripada….. 😎

 7. veš don Marko. jaz sem še iz časov družbene lastnine, ki so jo tajkuni po “osvoboditvi” ukradli in popolnoma izropali in se danes do nje obnašajo kot absolutni lastniki, posredniki med Bogom in nami, če me razumeš.

 8. Samo, jaz sem tudi začel v tistih časih…..vzgojen sem bil, da spoštujem družbeno…..in še danes spoštujem družbeno lastnino in odločno nasprotujem vsaki zlorabi le te……in ker se lastniški protizakoniti prevzemi skvoterjev Roga v prav ničemer ne razlikujejo od tistih tajkunskih, nasprotujem obojim….torej nasprotujem dejanju kot takšnemu, pa mi je vseeno, kdo ga izvaja…..

 9. Bistvena je čista osnova. Kdo je bil prvotni lastnik Roga ? MI vsi. Potem so si ga prilastili…(.O tem ne mislim komentirati). Rogovci so prostor zasedli. Bil je prazen, oni izrinjeni in so se zatekli vanj, ter naredili veliko dobrega in pozitivnega.Elitam ne ustreza, če se ljudje družijo in mislijo in delajo za skupno dobro. V Mariboru smo pred 2 letoma sedeli na sestanku Iniciative mestni zbor pred stavbo, zgrajeno v Jugoslaviji s samoprispevkom. Zato, ker se je lokalni šerif odločil, da ne dobimo ključa kljub temu, da je stavba namenjena potrebam mestne četrti in je bila v tistem času prazna. Potem smo ta problem rešili. Podpiram Rogovce in pika !

 10. Samo…no, če že hočemo o čisti osnovi…..čista osnova je, da je bil 1871 prvotni lastnik Roga podjetnik Karel Pollak, slovenski poslovnež in industrialec, ki je tam sezidal stanovanjsko vilo in vrsto pomožnih objektov za zelo uspešno usnjarsko proizvodnjo……

  leta 1951 je bila v Jugi tovarna nacionalizirana, torej je postala družbeno premoženje, usnjarstvo pa je nadomestila proizvodnja koles, vse do leta 1991….. leta 1998 je bila tovarna tudi delno, kot del slovenske industrijske dediščine, spomeniško zaščitena……
  leta 2002 je tovarno in zemljišče odkupil MOL…..torej tovarna od takrat ni več družbeno premoženje, saj ima lastnika……lastnik pa ima pravico početi s svojo lastnino kar in kakor hoče, seveda v okviru zakonodaje…..

  temu primerno je bilo dovoljeno skvoterjem, da uporabljajo površine, vse dokler MOL ne začne z deli predvidenega projekta – Center sodobnih umetnosti Rog……skvoterji pa so se, večkrat, javno zavezali, da bodo prostore zapustili, ko se bodo dela novega centra začela…..

  lastnik je torej znan, nasilni skvoterski prevzem kapitala, ki ni njihov, tudi, in edini način, da bi skvoterji ostali tam je – občinski referendum……kjer bi prebivalci MOLa odločili ali hočejo ali ne te skvoterje v Rogu…..jaz jih recimo, zaradi vseh nasilnih dejanj in popolne ignorance neizpolnjevanja svojih danih besed o mirni zapustitivi Roga, ne bi hotel tam…..

  in zdaj po vseh teh kalvarijah jim tudi nič drugega v zameno ne bi ponudil, ker so imeli že več kot preveč odličnih ponudb, pa niso nobene sprejeli…….

  torej ti počneš natanko to, kar počnejo naši levo-desni komunajazrski parlamenatrci – hočeš privilegije in zahtevaš privilegije za izbrance…..v tem primeru za skvoterje Roga…..v isti sapi pa nasprotuješ in se zgražaš tajkunskemu grabljenju družbene lastnine, a za isto početje opravičuješ te skvoterje……

  in sklepam, da ob takšnem selektivnem podeljevanju in zagovarjanju privilegijev izven družbenih in zakonskih standardov, pričakuješ pravičnost, red in napredek v tej naši mali podalpski…..zelo zanimivo…..

 11. Don Marko M brez skrbi, še vedno se ne strinjava 😛 MOL ni kriva, ker naj bi po tvojem “odstopila prostore na uporabo, brezplačno, 10 let…..” Ni jim odstopila prostorov, skvoterji so jih zasedli (ves point skvotanja!), MOL jih samo ni preganjala. Se pravi, MOLu lahko pripišemo neaktivnost, nikakor pa ne dobrodelnosti v smislu zastonjskega oddajanja prostorov. Prav tako bi lahko Jankovičevo logiko o neustreznih in nevarnih prostorih lahko uporabili že pred zasedbo, se pravi pred letom 2006, ker je bil ROG že takrat v slabem stanju. Število ponujenih lokacij je morda res impresivno, a kot so sami skvoterji že nekajkrat povedali, niso bili primerni za njihove dejavnosti. Povedano bolj po domače, če hočem jest klobaso, me tvoji ponujeni knedli, šmorn, jajca na oko in podobno ne bodo premamili. Ker jaz hočem klobaso. Okoli snedenja lastne besede nimava problemov, to je točka kjer tudi moja gorečnost začne ugašati, katastrofalna napaka z njihove strani, je pa vprašanje koliko je za uporabnike ROGa ta dana beseda nekoga, ki morda sploh nima podpore večine, sploh kompetentna, glede na ne ravno visoko raven organizacije.

 12. Matjaž, kako zdaj to – a zdaj se ne strinjaš niti, da se strinjava, da se ne strinjava ?….itak sem navedel le eno točko strinjanja – da so skvoterji nekulturno in brezobzirno povozili svoje izjave o mirnem in brez problemov umiku, ko bo napočil čas obnove Roga….. 🙂

  torej MOL obsojaš neaktivnosti, ker so vljudno odstopili skvoterjem možnost delovanja 10 let, zdaj pa, ko se je MOL odločil aktvino ukrepati, pa jih spet obsojaš, ker ukrepajo……kateri del od obeh te torej v resnici muči ?……odločit se bo treba…..

  in če hočeš ti klobaso, kljub moji zastonj dobrodušni in dobrodelni ponudbi knedlov, šmorna, jajc na oko in podobno, potem to mene nič ne moti…..pojdi in jej klobaso…..a na striktno svoje stroške in na drugi lokaciji….. 😎

 13. Zdaj pa razumem tvoje ogorčenje Marko. Čisto drugačna pričakovanja imaš.
  Od skvoterjev pričakuješ racionalna ravnanja. Naj vzamejo Jankovičevo ponudbo in kandidirajo za mesta v prenovljenem Rogu.

  Ti in mnogi ne razumete bistva.
  Bistvo skvoterstva je neracionalnost. Je neomejenost. Janković jim pomuja okvirje. Hoče jim nadeti uzde.
  Kot sem ti že omenil na svojem blogu. Ekonomska logika ni vse.

  Želel bi si, da si vsi ogledate Roraimo, in džunglo, ki je pravir življenja. Gospodarska miselnost ujeta v prepričanje nujni nekajodstotni gospodarski rasti, je nekaj kar eksistira šele ubogih 200 let. Zemlja pa je brez tega zmogla uspešne, skoraj 4 milijarde let.

 14. moje je moje.
  ne dam , ker je moje.
  briga me če zgnije.
  moje je.
  ne delim, ker je moje.

  sem skrbnik.
  čuvam svojega zajčka.
  hranim ga.
  prinesem mu vode.
  zmorem skrbeti zanj.
  skrbim za tega zajčka.
  moj je
  in jaz sem njegov.

  in ko ne zmorem skrbeti več zanj,
  poiščem nekoga ki lahko skrbi zanj
  vsaj tako dobro kot sem jaz.

  nisem več skrbnik zajčka.

  dej nazaj mojga zajca ker je moj.
  mam paper na katermu piše da je moj.
  pa tud če ga zakoljem in pojem.
  moj je.

 15. Sem lastnik dela Roga. V rogu sem toliko let ustvarjau DP. Kot rojen podjetnik-inovator bi Rog, UPORABNA delovna mesta in naso lastnino resiu in utrdiu, ce bi biu jaz tisti, za kar so postavili Mg. Jurija Baudaza, ki je danes je VD KOOPERATIVE.
  Zelo dobro sem seznanjen z Rogovo “kulturo”. “brezposelni” dobivajo dodatek, ker v Rogu dezurajo, popivajo, se drogirajo, to pa imenujejo KULTURA. Vse na stroske….
  V Nemciji, bi dobili dve moznosti: ” na zdrauljenje ali pa v zapor”.

 16. Rado, nobenega ogorčenja pri meni, le situacijo komentiram…..
  ja, moja pričakovanja so enostavna – nobenih priviligirancev več…..glede tega sva si itak nasproti, ker ti zagovarjaš prvilegirance in podeljevanje privilegijev…..

  in še kako razumem bistvo skvoterstva – skvoterstvo v svojih koreninah izvira iz Južne Amerike, njeg aposlanstvo pa je kristalno jasno – namenjeno je siromašnemu sloju prebivalstva, ki v obliki skvoterstva zaseda neobdelovalne kmetijske površine, da si ljudje lahko pridelajo hrano za preživetje…..hrano za preživetje Rado, razumeš to razliko…..ne lastniške stavbe, ampak obdelovalna zemljišča za golo preživetje so bit skvoterstva….

  v poznih 80ih so to latinsko skvoterstvo začeli uporabljati na severu Evrope, a so ga predelali v zasedanje stavb brez definiranih lastnikov….zasedali so kakopak nezakonito, saj “squat” pomeni dobesedno naselitev brez dovoljenja……in temu primerno so podrejeni (kazenskemu) zakoniku…..
  ki pa je v vsaki državi drugače prilagojen…..na Nizozemskem je recimo skvotanje legalno, v kolikor je določen prostor zapuščen več kot leto dni…..kdor to zlorabi, ga prav fino zakonsko najebe….

  na Škotskem je kaznivo dejanje, v texasu recimo skvoterje lahko po zakonu mirno ustrelijo lastniki, če jih zalotijo na svojem zemljišču/objektu, večuna Evropskih držav, pa skvoterstvo jemlje kot prekršek, za kar seveda obstajajo globe, pri nas pa tega zakona še nimamo, je pa dovolj drugih, ki lahko ukrepajo po tej črti….

  in ne, nihče skvoterjem Roga noče nadevati nobenih uzd, to je samo nakladaški bulshit…..MOL jim je večkrat ponudil druge prostore, da lahko naprej nemoteno izvajajo svoje kulturne umetniške ali kaj že predstave…..a so vse zavrnili…..številna društva bi “ubijala”, pa se redno prijavljajo na razpise, da bi bili deležni takšnih ponudb občin in bi jih takoj pograbili za izvajanje svojih programov….
  in če bi res bilo kaj v tem, da si želijo neomejeno izvajati svoje dejavnosti, potem to lahko počnejo kjerkoli….v Rogu, Rožni dolini, na Šmarni gori, na travniku ali v goszdu kjer si lahko uredijo svoje naselje, nas svoje stroške, kjerkoli……dejansko se oni sami omejujejo, ker nočejo zapustiti prostorov, torej hočejo biti omejeni v določenem prostoru, sami si nadevajo uzde, kot praviš……

  bit zgodbe pa je itak v tem, da so sami večkrat javno potrdili, da bodo prostore Roga mirno zapustili takoj, ko se bodo začeli preureditveni posegi…..in zdaj naj se svoje besede držijo…..ker v nasprotnem se v ničemer ne razlikujejo od kapitalsko lakomnih tajkunov, v prav ničemer….samo tajkunsko zahtevajo kapital, ki jim ne pripada….ostalo pa sem dovolj podrobno v zapisu predstavil…..

 17. Lahko bi podal daljšo utemeljitev,
  a sta to storila bolje od mene Žerdin in Markeš
  https: //www.youtube.com/watch?v=hbipV19TkhM
  Od srede do srede!

 18. čestitam Rado,

  uspelo ti je na najbolj glup način mi zagoniti 21 minut življenja, kriv sem kakopak sam, ker sem nasedel….Žerdin in Markeš sta v 21 minutah porabila 1 minuto in pol, da sta omenjala skvoterje, potem še 1 minuto in pol, da sta krizirala župana, vmes sta v eni minuti potrdila vse, kar sem v zapisu predstavil, preostalih 18 minut pa sta itak namenjena sama sebi…..če je to tisto, kar si želel povedati, potem je res bolje, da molčiš…..

 19. Povej Marko, koliko je tvoja urna postavka. Ti bom refundiral tretjino ure. /za tvoje zagonjeno življenje res ne bi rad bil kriv/.
  Od tu dalje molčim.

 20. Rado, 250 kg krompirja je moja urna postavka…..slovenskega krompirja kakopak…..pa samo 18minut bo za refundirati, tako da odšteješ od 250 kg….. 😎

 21. Če ima fabrika lastnika potem nimajo ti tipi kaj delat not. Skvoterstvo gor ali dol. Ne vem kaj je tak problem v tej Sloveniji. Policijo not poslat pa vse ven nagnat. No saj bi par granat z solzilcem samo naredilo red. Ampak očitno se bojijo na MOL-u stricev skrajne levice kateri podpirajo te vsiljevalce.

 22. Okrog lastnistva pa stvai niso tako ciste, kot se zdi. Meni in mojim sodelaccem se ni nihce nic ponudil, nit vprasau??????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *