Velika Britanija VEN iz EU ! Čas za Slovenijo…..

Zmaga brez izstreljenega naboja, a z jajci ali zgolj opletanje s tujim penisom po koprivah, a brez jajc ? Po mojem gre pri britanskem LEAVE EU prej za slednje in zelo nespretno lovljenje bumeranga ob vračanju, katerega je Cameron prej zalučal EUju….

Cameron je sicer bumerang proti EU zalučal že večkrat, vedno z namenom pridobivanja določenih privilegijev VB, ki so seveda pomenili odrekanje ostalih članic EU. In bumerang se mu nikoli ni vrnil, ker so ga v Bruslju vedno prestregli. A tokrat se mu ni vrnil bumerang zalučan Bruslju, pač pa tisti svojemu narodu.

Že tolikokrat je Cameron, kot njegovi predhodniki, pridobitveno žugal EU z izstopom VB, da se je to moralo zgoditi. Ker ljudstvo VB je tokrat, za razliko od prej, Camerona vzelo zelo resno in se tako tudi odzvalo.

Zgodba me prav neverjetno spominja na pred leti lokalni derbi Koper – Ankaran, ko se je župan Popović, kot Cameron, ravno tako širokoustil v stilu “to smo mi in kdo nam kaj more”, narod itak glup in spi, ter razpisal referendum za odcepitev Ankarana od MOKa.

Kakopak prepričan, da bodo njegovi volilci v Ankaranu zlahka pometli s preostalimi strankarsko nevtralnimi Ankarančani. A bumerang se je Popoviću vrnil direkt v čelo, posledično pa se je zgodila danes ena od dveh edinih rentabilnih občin v Sloveniji in zadovoljnih občanov na svojem, občina Ankaran.

Popović pa je ostal še daljšeg nosu kot običajno, predvsem pa je postal zgodovinsko prvi – prvi župan MOKa, kateremu je uspelo z enim samim kretenizmom, sicer enim od serijskih, zajetno nepovratno zmanjšati teritorialno in gospodarsko moč MOKa.

Različen je le epilog – Camerona je zadeti bumerang streznil v toliko, da je podal, za razliko tudi od naših premierjev in poslancev, nepreklicen odstop, čeprav je imel referendum zgolj posvetovalno vrednost, čeprav dvomim, da bo kdo upal proti tako izraženi volji ljudstva.

Jebat ga, niso Britanci naši parlamentarci, da najprej sprožijo referendum o zaprtju trgovin v nedeljah in potem, ko po ljudskem rezultatu popušijo, prijavijo, da je bil referendum le posvetovalne narave in nezavezujoč, kar so pred referendumom pač pozabili povedati.

Velika Britanija poslej praznuje Dan neodvisnosti

Tokrat so pač državljani VB manipulatorsko opletanje Camerona z Brexitom EU, kar je pomenilo le nova izsiljevanaj podeljevanj privilegijev VB in že zaradi teh izsiljevanj bi morala EU že zdavnaj zabrisati VB iz EU, preveč resno vzeli in že v referendumskih kampanjah se je vnela prava mala državljanska vojna should i STAY or should i LEAVE.

Argumenti enih in drugih v prepričevanju britanskih državljanov, katerih je sicer 65 milijonov oz. 13% od 508 milijonov državljanov EU, so se prepletali v stilu argumentov za in proti družinskemu zakoniku pri nas, tradicionalno angleško džentelmenstvo je zardevalo in upokojenci, najhitreje rastoča in najbolj številna sodobna populacija EU, so povozili mladež.

Končni rezultat…. 48,1% STAY proti 51.9% LEAVE….Ampak, ker so procenti praviloma varljiva zadeva, je treba spremeniti te 4% razlike v številke, kar prikaže 1,4 milijona živih ljudi z volilno pravico. Slednji so namreč prevagnili, da VB kot prva zapušča EU, a po mojem zagotovo ne zadnja.

Ni nezamarljivo dejstvo, da so na tem referendumu v VB, z zelo visoko 71,8% volilno udeležbo, popolni poraženci zgodovinskega referenduma mladi do 25 let. Med slednjimi jih je sicer kar 80% glasovalo za STAY.

A potem so na sceno stopili mladinci 25-49 let, že dovolj seznanjeni z realnostjo in zgodovinsko primerjalnostjo, ki so namenili LEAVE 52%, starejši mladinci 50-64 let so istemu namenili 62%, vse pa so dotolkli upokojenci 65+, ki so LEAVE dodali svojih 66%.

Britanci bodo kljub brexitu še par let koristili EU privilegije

Kakorkoli že, edini zmagovalci v brexitu so zgolj in edino Britanci. In to tako tisti za, kot proti. Vse skupaj namreč vidim kot zelo uspešno izpeljavo tradicionalne angleške dramatike oz. kot odličen manever politikov otoka.

Velika Britanija bo namreč še vsaj dve leti, toliko je namreč potrebno, da država tudi dejansko izstopi iz EU, koristila vse ugodnosti, katere ji EU prinaša, zadeva pa se zna, kakopak v interesu kapitala, zavleči še za kakšno dodatno leto tja do 2020, nenazadnje zna EU ugoditi prav vsem željam VB, nje politiki pa referendum ponoviti in s polnim plenom bi bili zelo verjetno tudi končni rezultati v prid ostanka v EU.

Naslednji teden bo tako Cameron, ki sicer trdi, da bo VB zmogla lepo tudi brez EU in bo na tem položaju ostal le še tri mesece, v Bruslju prenesel svojim kolegom evropskega parlamenta referendumsko odločitev svojega naroda in svoja pojasnila, a ne tudi aktiviral znamenitega 50. člena Lizbonske pogodbe.

Predsednik Evropskega parlamenta Martin Schulz je sicer že napovedal, da želi videti čimprejšnji začetek dogovorov o izstopu VB iz EU, čeprav bi kdo mislil, da se po volji britanskega ljudstva ni več kaj dogovarjati.

Boris Johnson, eden vodij kampanje za brexit in potencialni novi premier VB, je sicer takoj po objavi rezultatov referenduma izjavil, da ni razlogov za hitenje z uporabo 50.člena Lizbonske pogodbe, ki določa, da pogodba o EU in pogodba o delovanju EU v državi, ki se odloči za izstop, prenehata veljati z dnem, ko začne veljati sporazum o izstopu, ali dve leti po tistem, ko država izrazi namero o izstopu, a jasno je, da bo to moral narediti nov premier VB, predvidoma jeseni letos.

50.člen je sam po sebi sicer dovolj nejasen, da lahko pomeni tako 2 letni, kot tudi 4 letni potek izstopa članice iz EU, vse je stvar interpretacije in kakopak moči argumentov izstopne članice. A tudi s tem zadeve še ni konec, saj se morajo z izstopom članice iz EU strinjati vse preostale članice, po nekih parametrih vsaj večina le teh, kar v bistvu pomeni, da človek dosti lažje izstopi celo iz prave mafije, kot pa EU, ki očitno prekaša še mafijo samo.

Domino efekt – evropska desnica že zahteva po državah EU svoj Brexit, le slovenska desnica poziva k ostanku te države v EU

Povsem logično in normalno je, da je zgodovinski referendum v VB stimuliral tudi številna gibanja in politične stranke po EU, da tudi sami stopijo po tej brexit poti in najprej so se oglasile skandinavske države. No, desnice v teh državah, ki že zahtevajo od svojih vlad razpis referenduma izstopa iz EU.

Dejansko imajo najmanj razlogov za izstop ravno skandinavske države, saj so, predvsem Švedska in Danska, že sproti zavračali številne pogoje članstva v EU predvsem zaradi strahu izgube svoje suverenosti.

Ja, pogoje in zahteve EU lahko vsaka članica tudi zavrne, bodisi delno, bodisi v celoti, kakor pač ocenijo politiki članice, da je za njih suverenost najbolje. Slovenski politiki so recimo, kot še vedno, zgolj samo sprejemali prav vse pogoje, celo zgolj nezavezujoča priporočila so naši vrli parlamentarci uspeli in še vedno spravljajo kar v zakone, po čemer smo znani že kot poskusni zajci EU numero 1.

Evropska desnica misli zelo resno z zahtevami po brexit referendumih po članicah EU in svoj glas ter zahteve so začeli krepko povzdigovati še posebej v Franciji, Nizozemski, Avstriji, a popoln domino efekt utegnejo povzročiti države vzhodne Evrope, katere že itak zadnje čase bijejo krepke bitke z bruseljskimi komisarji.

Dejstvo je pač, da je prav vsaka članica EU posejana tudi s številnimi evroskeptiki in tudi euronasprotniki, kar več kot upravičeno naseljuje strah tistim, ki zagovarjajo EU, ker imajo pač od nje največ koristi, obenem pa je ta strah, upravičeno ali ne, v nadaljevanju lahko uporabljen za namene bruseljskih birokratov v zaostrovanjih postavljanj pogojev VB za izstop iz EU.

Ja, zdaj že dobro vemo, da je bruseljska klika, s ponižnimi političnimi hlapci nekaterih držav EU, tudi tega sposobna in tako zavlačevati izstop VB v nedogled. Kar po mojem sicer ne bi bila ravno modra odločitev, ker potem šele bi se začel pravi domino efekt.

Dvoma pa ni, da so številne EU članice zelo skeptične do delovanja EU in ravno te bodo še dosti bolj pozorno opazovale, kaj se bo zgodilo Veliki Britaniji v kolikor tudi dejansko izstopijo. Če bo šlo britancem brez članstva v EU bolje, kar itak da bo, potem domino efekta razpada EU nihče več ne ustavi.

Ta pojav, da si evropska desnica želi iz EU, me v bistvu malo preseneča. Namreč, vse do zdaj je bila evropska levica tista, ki je na vse možne načine evroskeptično udrihala po EU.

A evropska levica je zdaj tiho in se ne priključuje zahtevam po referendumih o izstopih v njih državah. V bistvu se tem zahtevam ne pridružuje niti slovenska desnica, ki pa je itak zgolj prebarvana levica, slovenska levica pa zgolj levica skrajnežev, oboji pa brezjajčni neomejeno omejeni narcisi.

Izstop Slovenije iz EU ? S tem nimam nobenih težav. Bil sem in sem še vedno za samostojnost Slovenije, a proti vstopu v EU in NATO, torej mi zahteva po izstopu naše male podalpske iz EU ne predstavlja nobenih težav. Pa četudi bi to pomenilo tri leta prežvekovanja zgolj trave in pitje same vode, dobesedno.

Jebi ga, tistega 91ega sem se boril za samostojno, ponosno in urejeno državo, ne pa da bi se kot kakšna kurasta kuzla brez trohice ponosa vsakič znova ženil in ločeval z vsakim, ki ima dinar več…..

A že zdaj vem, kdo bi nasprotoval izstopu Slovenije iz EU. Da, natanko oni – zgolj levo-desni komunajzarji, ki parazitsko samo molzejo to državo za ohranjanja svojih privilegijev, ki povzročajo razkol družbe in katerih je dosti več, kot si misliš ….

Proti bi bilo tudi vseh 90 istih parlamentarcev. Enostavno zato, ker potem se ne bi mogli več hlapčevsko skrivati pod gospodarjevo kiklo in lagodno živeti, ampak bi morali začeti delati, resno delati….na polno, odgovorno, z jajci in za polno skrb svojega naroda….vem ja, kdo poreče da so bili že do zdaj za to izvoljeni…..

Predsednik Pahor je recimo že pohitel nakladati, da je obstanek naše male podalpske v EU življenskega pomena in s to izjavo priznal vso svojo nesposobnost ter povzročeno škodo za nazaj in naprej…..

Ker predsednik države misli, da Slovenija ne rabi samostojnosti, ne rabi svoje ponosne, neodvisne države z jajci, ne rabi svoje svobode, svojega dostojanstva, svojega miru, svoje valute, svojih ponosnih srečnih družin in takšnih novih generacij……

In to Pahorjevo brezjajčno modrovanje bo flancal tudi Cerar in še kateri, ki nočejo, da bi res imeli kdaj povsem svojo samostojno Slovenijo…..in flancali bodo dokler jim bo narod, ki pa hoče svojo pravo, samostojno in urejeno državo, to dopustil……

Zagovorniki EU v naši mali podalpske pač nočejo razumeti ali pa se le parazitsko sprenevedajo, da obstaja enormna razlika med samostojno in urejeno Slovenijo, ki sodeluje z EU in komerkoli, ter med hlapčevsko, nesamostojno in neurejeno Slovenijo, kateri EU ali kdorkoli diktira celo, kdaj je treba odtočiti….
No, zdaj, ko je to naredila Velika Britanija vemo kako to gre, vsaj prvi del…..

Don Marko M

Velika Britanija OUT of EU (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *