Papež Frančišek priznal 1000letna grozodejstva in zlorabe RKC, prosi odpuščanja

Nekoč se je to moralo zgoditi, četudi po 2016 letih. Včeraj je papež Frančišek pozval svoje katoliške ovčice, da začnejo resno in nepretrgoma z izrekanji opravičil in prošnjami za odpuščanje vsem, katerim so 1000letna grozodejstva in zlorabe RKC povzročile škodo in trpljenja……

Frančišek je pozval svoje vernike RKC da, zaradi načina, kako z njimi ravnajo, izrečejo opravičila in prosijo za odpuščanja še posebej vsem, katere so s svojimi dejanji porinili v socialno izključenost, izkoriščanost žensk in otrok, vključno s homoseksualno populacijo.

Mi katoliki se moram opravičiti za mnogo tega in ne le opravičiti, pač pa moramo prositi za odpuščanje. Opravičila in prošnje za odpuščanje za dejanja naše RKC si ne zaslužijo le homoseksualne skupnosti, pač pa predvsem socialno izključeni, reveži, izkoriščane ženske in otroci, ki so prisiljeni delati“, je, dovolj kratko a jedrnato, poudaril Frančišek.

E Frančišek, saj si še kar ok in res škoda, da slovenski katoliki nočejo slediti tvojim besedam in dejanjem. Še opravičiti se ne znajo za (zgodovinske in sedanje) povzročene škode, kaj šele ponižno prositi za odpuščanje spočetih grehov do vseh, ki nismo člani RKC……dejansko tega ne zmorejo niti med seboj.

In Frančišek – veš, ni problem sprejeti opravičilo in ni problem odpustiti. Problem (lahko) nastane, ko tisti, ki se opraviči in prosi odpuščanja, že v naslednjem koraku po prejetju odpuščanja, nadaljuje s tem istim početjem.

Ker noče(jo) razumeti, da oprostitev in odpuščanje njemu za storjena dejanja pomeni le, da le teh potem ne sme nikakor več ponoviti……In da Frančišek, med slovenskimi katoliki, svojimi ovčicami, imaš obupno preveč Judežev……ki niso niti blizu krščanstvu…..ampak to itak že veš……

Frančišek papež

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Papež Frančišek priznal 1000letna grozodejstva in zlorabe RKC, prosi odpuščanja

  1. Največja grozodejstva je RKC počela v inkviziciji in ne pred 2016 leti, ko se je rodil Kristus.

  2. Ta Frančišek, mi ni jasen, pravzaprav me bega ta njegova retorika, ki ni nič kaj v duhu jezuitov.

  3. Draga Dragica,

    prav to je smisel njegovega nastopa, da izgleda, kot da ni v duhu jezuitov. Pa je. Vsakemu bralcu priporocam, da se izobrazi glede Loyolove druzbe jezuitov in njihovih podtalnih dejanj v zgodovini (Fawkes, Lincoln, Kennedy, …) in dandanes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *