2.dan upora v Luki Koper – Cerar sramotno : “Delavci ne boste odločali o usodi države !” Ja Cerar, kdo pa bo drugi….

Cerar je zaključil kariero. Delavci Luke Koper so tudi drugi dan na uporniški barikadi vhoda v luko. Od včeraj sicer spuščajo v luko zgolj tovornjake s hitro pokvarljivo robo. In vztrajajo pri svojih zahtevah. Pozivajo Cerarja, da preneha razprodajati državno premoženje in uničevati dobro stoječa državna podjetja….

In seveda zahtevajo odstavitev generalnega sekretarja vlade Metoda Dragonje in ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča. In vseh parlamentarcev, ki zavestno in namerno uničujejo še dobro stoječa državna podjetja.

Prav nobene potrebe vlade in parlamentarcev ni, preko določenih medijev, pumpati javnost, da kakšno milijonsko škodo povzroča delavska stavka v Luki. Škoda, katero utegnejo povzročiti uporniški delavci v Luki je pravi vaginin dim proti milijardnim povzročenim škodam z državnim premoženjem vseh parlamentarcev do zdaj, vključno s Cerarjem.

In ta delavski upor je namenjena preprečitvi novih milijardnih škod Cerarja in parlamentarcev, če še kdo ni razumel.

Nobena skrivnost ni, da so parlamentarci v Ljubljani v 25 letih praktično uničili primorsko gospodarstvo s polno nesposobnostjo in namerno razprodajo naših svetovno znanih podjetij, česar si ne bi dovolila niti kapitalistična Nemčija.

A Cerar je, z vso svojo etičnostjo in moralnostjo sprožil tisto kapljo čez rob. Nasploh cela SMC se je končno razkrila, na kar smo sicer eni opozarjali že pred volitvami, kot stranka, ki deluje izključno v hlapčevskem interesu tujega, predvsem nemškega kapitala in za to so pripravljeni razprodati še gate državljanov.

In če zdaj kdo povzroča škodo je to Cerar s SMC in 90 parlamentarcev, ki ga podpirajo. Ker, kdor je v tem trenutku proti povsem normalnim zahtevam luških delavcev, je proti odstavitvam jazbeca, dragonje, mramorja, gašperšiča, janše, bratuškove, židana in še koga, in tako zahteva in podpira nadaljno uničevanje te države in državnega premoženja.

Da je Cerar in komplet SMC navadno leglo uničevalcev države, primerljivo tako s SDS kot SD, zdaj ni več dvoma. Cerar ni človek za ljudi, ni človek za državljana, za boljši jutri državljana.

Cerar je v primeru delavcev Luke Koper naletel na mino, ko bi moral dokazati, koliko ljudski premier dejansko je. Dokazal je – da nič od ljudskega premierja. Zgolj puhel birokratek, brez jajc, ki bi, kot “šef” države upal stopiti v luški kotel pred delavce in se z njimi pogovoriti, urediti razmere.

Namesto tega je najprej SMCjev Brglez popljuval delavce in zahteva diktaturo, danes pa za njim še njegov šef Cerar, ki je na povabilo in zahteve luških delavcev, iz zelo varne razdalje v Lublani, povedal dovolj jasno, čeprav “intelektualcu” izpod vsakega nivoja izjavo :

Ultimati delavcev vladi in drugim so nesprejemljivi, ne bom pristal, da bi delavci vodili državna podjetja, še manj pa državo“.

Česar si ni dovolil izjaviti še noben premier pred njim, pa čeprav so bili istih misli, je zdaj končno na glas povedal Cerar. Povedal je, da je zelo omejen v razmišljanju, predvsem pa ni poudaril, da se njegova izjava nanaša zgolj na luške delavce, kar pomeni, da je to izjavo namenil prav slehernemu delavcu v državi.

Povedal je, da ni – vodja. Obenem pa je povozil celo svojo famozno izjavo “ne jamram, iščem rešitve”, kar so recimo delavci Luke razumeli dobesedno in točno to počnejo. Cerar, zakaj te zdaj moti, če ljudje delajo, kot si naročil, torej ne jamrajo in  iščejo rešitve ?

Cerar je očitno gladko pozabil, ali pa sploh nikoli ni hotel vedeti, da so ravno delavci naše male podalpske tisti, ki s svojim delom omogočajo funkcioniranje te države, tudi državnih podjetij.

Cerar je pozabil, da so ga v bistvu delavci (iz)volili, mu ponudili zaupanje, tudi tisti delavci, ki to danes zaradi Cerarjeve politike to več niso in celo Mrak izbrisani iz zavoda zaposlovanja za izboljšanje statistike,  da etično in moralno uredi to državo.

Cerar je pozabil, da je bil, kot ostalih 90, izvoljen, da upravlja to državo v maniri odgovornega, dobrega gospodarja, ne pa da prevzame štafeto predhodnikov v nadaljevanju uničevanja države in državljanov.

Cerar je pozabil na delavce…..Cerar noče in noče dovoliti, da bi delavci oblikovali to državo v neko drugo, zdravo sredino…..Cerar noče delavcev, samo skorumpirane lopovske kolege…..
Cerar je pozabil na delavce…..a volitve prihajajo, in če ne prej, verjamem, da ne bo noben korekten delavec, ki hoče dobro naši mali podalpski, pozabil na Cerarja…..

Don Marko M

Luka Koper protest 2016 (blog Don Marko M)2dan

17 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “2.dan upora v Luki Koper – Cerar sramotno : “Delavci ne boste odločali o usodi države !” Ja Cerar, kdo pa bo drugi….

 1. dragi moji sodelavci podpiram vsaki zahteu dosti je prčkanja po našem premoženju ne dopustimo da nam filozofi uničujejo primirsko in še enkrat država smo mi delavci ne pa cerar in njegovi pajdaši zato podpiram vaše zahteve treba takim čobanom dati en velik stop tega na primorskem nečemo

 2. Cerar podaljsek lopovske Lds, sramota za vse postene delavce, javna smrt je premila kazen zanj in tiste lopove, ki ga placujejo.

 3. Ma pravim jaz..samo še zelene bom volil…In upam da najdejo karizmatika kot je bil Dr.Plut in se posvetijo ekologiji in državljanom SLO prijazni in pošteni zakonodaji

 4. Ko bo kdo čez nekaj let omenil Mira Cerarja, bo velika večina ljudi takoj pomislila na velikega telovadca, ki je vedno znova zmagoval. Njegov sin, ki se je imel za velikega, pa bo utonil v pozabo

 5. Me je pa razveselila njegova izjava, da naj škodo (v Luki Koper) poravna tisti, ki jo je povzročil. Ko bo treba spet dokapitalizirati banke, ga bo treba nujno spomniti na to.

 6. No delavci delajo,država in politiki pobirajo denar,koliko je vreden delavec se vidi pri štrajkih,pri izgubah,a to vlada mora predvidevati vnaprej,tudi spoštovati delavce vseh vrst,ne jih sužnjit.

 7. Vse bi rasprodali ce bi bilo mogoce tudi drzavljane bi prodali to je latastrofa naj prodajo svoje imetje in glave ker imajo itak prazne.

 8. Pozabljajo da brez tamalih nebi obstajali niti oni ker bi pocrkali ker ne znajo delati nič razen škode.

 9. Bolj se bo “vlada” repenčila, bolj bo podžigala ljudi. Nesposobnežev in njihovih odločitev imamo vsi dovolj, kar tudi Luka Koper dobro čuti.

 10. Cerar nas vidi, hrabre, poštene Primorce vidi kot ulico… ne ve, kako mi njih vidimo, ..

 11. Do zdaj po letu 1991 niso nikoli odločali delavci. Pa vidimo kje smo … Očitno je skrajni čas, da začno spet odločati delavci.

 12. prav delavci bodo odločali, saj vlada pojma GOSPODARJENJE ne pozna. Pozna ga v smislu kraje premoženja in polnjenja žepov !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *