5.dan upora v Luki Koper – Istra naj postane svoja regija (foto)

Današnji ljudski protestni shod okoli 2500 obiskovalcev pred Luko, je bil v bistvu tudi zaključek upora luških delavcev. Zaenkrat. Luški delavci se namreč delovno vračajo v ustaljene tirnice polnega delovnega ritma….

Zahteve luških delavcev, po odstavitvi Dragonje in Gašperšiča in še katerega skorumpiranega škodljivca naroda in države, pa nadaljuje civilna fronta Vstala Primorska !, ki bo v četrtek nastopala v Ljubljani.

Na današnjem protestnem shodu je sicer, vsaj mene, izmed vseh govorcev in glasbenih izvajalcev, najbolj iskreno prepričal Pero Lovšin s svojo, za to priložnost zelo posrečeno besedilno predelano, Greva punca v južne kraje.

Upor luških delavcev pa je prinesel s seboj tudi nekaj drugega, kar nikakor ne pojenja. Z uporom luških delavcev se je namreč okrepila tudi istrska civilna iniciativa z zahtevo oblikovanja istrske regije. Enostavno povedano – gremo mi po svoje.

Tudi v eni od zagovornikov samostojne slovenske Istre, stranki Oljka, poudarjajo, da bi nas samostojna Istra “zaščitila pred nasiljem in aroganco Ljubljane in njenih politikov ter nam zagotovila možnost, da sami odločamo o svojem življenju”. Kar je res….

Škotska, Wales, Katalonija, Korzika in številne manjše regije so namreč dokaz, da je to ne le možno, pač pa celo edina pot k uspešnemu razvoju za dobrobit njih prebivalcev. Prava pot za našo Istro. Ker s takšnimi premierji, predsednikom in 90imi levo desnimi parlamentarnimi bedaki pač ni možno normalno živeti.

Pred to istrsko osamosvojitveno bitko, pa se bo zgodila še Vstala Primorska ! tudi v Ljubljani…..

V četrtek bo namreč civilna fronta Vstala primorska ! premierno nastopila pred vladno palačo na Gregorčičevi ulici v Ljubljani. Cerar in parlamentarci, upam, da vam klime delajo…..

Don Marko M

Cincopa WordPress plugin

3 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “5.dan upora v Luki Koper – Istra naj postane svoja regija (foto)

  1. Vse svinjarije Vlade in kravaterjev se odkriva pravkar na rtv 3- duh tajkunskega prevzema Luke je ušel iz steklenice! Tisti ki obsoja delavce-ni vreden zemlje da hodi po njej !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *