Mandarić z Olimpijo plačal Nintendu, da napolni Stožice s Pokemoni

Milan Mandarić, menedžer NK Bežigrad alias Olimpije, ki uspešno prazni klubsko blagajno, stopa v korak s časom. Lanski naslov prvaka je sicer njegovemu klubu prinesel instantno enkratno navijaško napolnjen stadion Stožice, a, kot pravi, je to premalo, dosti premalo…..

Problem praznih tribun Stožic, torej polnjenje le teh z navijači med tekmami Olimpije, je sicer Mandarić poskušal z velikim trudom rešiti s kar nekaj prijemi, od prodaje 2eh najboljših igralcev, do voleja najboljšemu trenerju, znižal je ceno vstopnic, uvedel družinske pakete za vse, razen Green Dragonse, delil vstopnice celo brezplačno, izpeljeval nagradno igro z žrebanjem vstopnic za milijon €, ampak nič od tega ni prineslo polnih tribun navijačev.

Kot vse kaže, pa bo Mandarić zdaj končno uspel redno zapolniti tribune Stožic z navijači na vsaki tekmi Olimpije, ne zgolj, ko gostuje Maribor.

Mandarić je namreč sklenil poslovni dogovor z japonsko multinacionalno korporacijo Nintendo Co., vesoljno znano po proizvodnji kultnih iger za otroke in odrasle, kot so recimo Super Mario in kakopak trenutni svetovni trend Pokemon Go.

Cena poslovnega sodelovanja ostaja poslovna skrivnost, ne pa tudi vsebina, po kateri sta se stranki dogovorili, da bo Nintendo na vsaki domači tekmi Olimpije poskrbel za nabito polne tribune stožiškega stadiona, kar bo dosegel s prisotnostjo njih Pokemonov na vsaki tekmi.

Kot zagotavljajo vodilni v tem poslu iz Nintenda, se bodo na tribunah stadiona Stožice pred in med vsako tekmo Olimpije pojavljali zelo redki in od oboževalcev najbolj iskani Pokemoni, kar bo na tribune pripeljalo vsako tekmo najmanj 15.000 ljudi, pa tudi več, tako iz Ljubljane, kot preostalih koncev Slovenije.

Obstajali bodo tudi bonus dodatki – v primerih, ko bo Olimpija zabila gol, po možnosti nasprotniku, se bo na stadionu naenkrat pojavilo 1000 izjemnno redkih Pokemonov, kar bo med prisotnimi aktiviralo vzhičeno veselje, nepopisno radost, euforijo, zelo podobno tisti, katero doživljajo pravi navijači ob zabitem golu svojega kluba.

Bo pa predstavljan tudi obratni efekt, ko bo Olimpija prejela gol, kar bo pomenilo izginjanja Pokemonov na stadionu, kar bo pri občinstvu aktiviralo žalostne vzdihe, prijemanja za glavo, ter ostale funkcije, ki bodo povsem skladne s tistimi, katere doživljajo pravi navijači, ko njih ekipa prejme gol.

Odločitev za ta revolucionaren marketinški pristop polnjenja tribun stadiona, še nevidenem v slovenskem prostoru, je na tiskovki za sedmo silo pojasnil sam Milan Mandarič :

Res je, smo lanski prvaki, ampak ne moremo se vedno zanašati samo na pomoč sodnikov. Rabimo tudi pomoč na tribunah za polnjenje moje, torej klubske blagajne. Samo v Ljubljani je možno, da naslov prvaka ne polni tribun z navijači. Če ne bi bilo Maribora, ki nam polni tribune, bi že bankrotirali.

Zato sem se odločil za ta sodoben pristop. To sezono bom zmanjšal sodnikom honorarje za polovico, drugo polovico pa sem vplačal Nintendu, da nam napolni tribune stadiona s Pokemoni. To je trenutno edino zagotovilo za polne tribune. Vsak obiskovalec stadiona Stožice, ki bo na vhodu pred tekmo Olimpije plačal vstopnico, bo potem lahko nemoteno 2 uri lovil Pokemone po tribunah. Da, pričakujem polne Stožice med vsako našo domačo tekmo.

Mandarić je Pokemon projekt polnjenja Stožic z Nintendom sklenil do zaključka letošnje sezone, z možnostjo podaljšanja, neuradno pa že kroži informacija, da namerava enak marketinški prijem polnjenja tribun, a stadiona Bonifika, izpeljati tudi koprski župan Boris Popović.

Don Marko M

Stadion Stožice (blog Don Marko M)1

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Mandarić z Olimpijo plačal Nintendu, da napolni Stožice s Pokemoni

  1. hoj
    Predlagam bolj drastične načine, ki bi zapolnili štadion.
    Med dežjem bi nogometaši igrali nogomet z dežniki. V lepem vremenu pa bi igrali popolnoma goli in brez zaščitne opreme.
    hoj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *