Relax – predsednika Donalda Trumpa so izvolili podporniki Hillary Clinton

Ne, ni presenečenje. Kdor je upal, in to je upal predvsem feministični zborček “Around the world”, da bo ženska kdaj postala predsednica ZDA, ta je živel v (po)polni zablodi…..

Ker nikoli, nikoli se ne bo zgodilo v ZDA, da bi ženska kdaj bila predsednica le te. Amerika je, tudi zaradi kar 70% katoliških vernikov, enostavno preveč konzervativna, da bi kdaj spustili žensko na predsedniški položaj svoje “God bless America” in dokler je stopnja teh vernikov takšna, toliko časa sprememb ne bo……

In s to patetično mantro, ki se širi tudi po naši mali podalpski, da mora pristati ženska na določenem položaju zgolj zato, ker je ženska, je treba enostavno (pre)nehati, ker zagovorniki te teze izkazujejo s tem početjem zgolj resne zdravstvene težave in obilje kompleksov.

Za voditelja naj bodo izvoljeni voditeljsko nadarjeni, svojemu narodu sposobni zagotoviti boljši vsakdan, ob čemer je povsem vseeno ali je ženska ali moški, ali gay ali hetero, ali vernik ali ateist. Pa četudi to pomeni, da bi naš parlament zasedlo 90 voditeljsko nadarjenih žensk, čeprav sta Bratuškova in Mrakova že poskrbeli, da teh sanj verjetno nikoli ne bomo doživeli……

Bralci tega bloga se verjetno še spomnijo, da sem 29. oktobra ob 18:12 na blogu zapisal tudi :
“imel sem jasnoviden preblisk…..v kozarcu vode s sodo bikarbono sem videl – nov ameriški predsednik ne bo ženska”…..

Priznam pa, da sem (bil) izjemno presenečen, da je večinski del oseb naše male podalpske, ki se sicer deklarirajo za levičarje, tako vneto zagovarjal Trumpa, istočasno pa je enak del slovenskih desničarjev z enako vnemo zagovarjal Clintonovo. Vem ja, v naši mali podalpski logika večinsko nima vpliva……

Bom pa na tem mesto udaril brez vsake milosti in z vsemi topovi po naši nacionalni RTV SLO medijski hiši, ki je v zadnjem letu s patetičnimi poneumljanji okoli ameriških volitev razkazala vso novinarsko nesposobnost, amaterizem, neprofesionalnost in šalabajzerstvo, za kar jih državljani celo plačujemo.

Naša RTV SLO je bila namreč v zadnjem letu opevanj ameriških volitev vse prej kot neodvisen, profesionalen nacionalni medij, ki bi moral korektno širiti obzorja občinstvu in prikazovati vse predsedniške kandidate in opcije, če so se že lotili te tematike.

Namesto tega so novinarji naše nacionalke kar odkrito izražali podporo Clintonovi, celo v osebnem imenu na službenem mestu in, sploh ženski voditeljski del, prav pljuvali po Trumpu z vsemi feministični topovi. Jebi ga, kar je preveč je preveč…..

Za vse abotne katastrofe, katera je spočela naša javna RTV SLO v zadnjem letu opevanjem kavbojskih volitev, bi dejansko morala RTV SLO plačati naročnino državljanom, ne pa obratno…….

Donald Trump – prvi ameriški predsednik, ki si je iz svojega žepa plačal (pred)volilno kampanjo

Donald Trump je nevaren. Tudi ekonomske “elite”, ali predvsem te, se tega še kako zavedajo. Donald Trump ne rabi denarja od nikogar, ima dovolj svojega. Zato si je mirno plačeval vse stroške pohoda na predsedniški stol iz svojega žepa. Nikomur nič dolžan, nikomur mu ni treba vračati uslug zaradi sponzoriranj kampanj, nobenim lobijem, nobenim multinacionallkam. Takšni ljudje, ki nimajo kaj izgubiti, so vedno nevarni, predvsem tistim, ki zaradi njega lahko izgubijo dosti, tudi vse.

Hillary Clinton je (bila) zgolj pudeljček v rokah multinacionalk in raznih ekonomskih lobijev, kateri so sponzorirali vsak njen korak. A vsak sponzoriran korak je pomenil tudi, da bi v primeru izvolitve morala tem sponzorjem ne le povrniti vse sponzorske vložke, pač pa jih še dodatno oplemenititi. Kar pomeni, da tudi če bi bila izvoljena za predsednico, to dejansko nikoli ne bi bila.

Donald Trump je že stopil pred svoje podpornike in medije. Svojim podpornikom se je zahvalil za podporo, zagotovil boljšo prihodnost, obenem pa se je zelo spoštljivo zahvalil Hillary Clinton z : “Poklicala me je Hillary Clinton in čestitala za zmago. Delala je trdo, borila se je v tej kampanji. Spoštujem to. Zdaj je čas, da zacelimo rane razdeljenosti. Zdaj lahko začnemo oblikovati Ameriko, na katero bomo ponosni……”.

Hillary Clinton je še vedno v šoku in se širši javnosti, ne svojim zagovornikom, še vedno ni oglasila z nagovorom. Sicer pa, kaj ima sploh še za povedati po razkazovanjih dejanj…..

Sam sem sicer upal do zadnjega, da bodo mediji, tudi naši, začeli enakopravno izpostavljati vse predsedniške kandidate.

Med številnimi preostalimi neodvisnimi, pretežno liberalnimi predsedniškimi kandidati, je bilo namreč dovolj boljšega materiala, kot sta Trump in Clintonova skupaj in edina “napaka”, katero so imeli je bila, da pač niso imeli niti približno toliko denarja za plačevanje medijskega prostora, kot onadva kandidata.

Žal se z neodvisnimi kandidati ni izšlo. Američani še niso pripravljeni na takšen demokratičen preboj. Zato pa so tudi te ameriške volitve še 1x več pokazale, zakaj ima ameriška verzija igre Monopoly v kartah “dogodek” tudi karto “Izvoljen si bil za predsednika odbora, vsakemu igralcu plačaj 50$”. Čeprav je bil v bistvu tudi Trump na nek način neodvisen kandidat…..

Kdor podcenjuje spodrsuje….

Podcenjevanje Trumpa je bil v bistvu tisti ključen moment, ki je Trumpa popeljal na predsedniški stol.

In da, podcenjevanje je tudi tipičen slovenski sindrom, kar se je lepo razbralo iz izjav podpornikov Clintonove in nasprotnikov Trumpa. Kar pa je vsekakor dobro za tistega, ki se ga podcenjuje, saj lahko tako mirno izvaja svojo pot proti zastavljenemu cilju.

Ampak podcenjevati nekoga, ki je v življenju 4x bankrotiral, a se vsakič znova vstal in začel ustvarjati na novo in postajal še močnejši, je vsekako velika neumnost, obenem tudi klasika večinske slovenske družbe, ko se človeka, ki v trenutku življenja potone povsem odpiše, njegov poskus ponovnega vzpona pa že vnaprej označuje za polom.

Ja, obstaja rdeča nit, zakaj je Trump zmagal – dejansko je vzorčen primer modela “ameriških sanj”. Dejansko je s svojo osebnostjo in načinom dela, z vzponi in padci skozi leta, ljudi prepričal, da je vse možno, če imaš vizijo in jajca. To je to, kar je prepričalo Američane. Točno vse to, česar Clintonova nima in nikoli ni imela…..

Obenem pa je Trump politično še nepopisan list, medtem ko je Clintonova na drugi strani prelila že tone krvi nedolžnih odraslih in otrok po svetu, dobesedno. Še zdaj ne razumem, kako lahko sploh kdo obsoja nekoga, ki ni preživel še niti sekunde na določenem položaju in ima točno toliko rezultatov, obenem pa se ne obtoži nekoga, ki ima za seboj kilometrino odgovornosti za umore nedolžnih po svetu, doma pa uničuje družbo.

In ne, Trump dokazano ni sovražil žensk, ravno nasprotno, zanje je lepo (po)skrbel, svoje sploh, kar dokazuje tudi, da so bile ženske tiste, ki so večinsko izvolile Trumpa, medtem ko je Clintonova dokazano feministično velika nasprotnica in sovražnica žensk, katerim ni privoščila niti pravice do splava, kaj šele, da bi naredila karkoli za reševanje svojih milijonov sodržavljank, ki živijo v revščini.

In da, Donald Trump ni neumen, ni janša, bratušek, Pahor ali Cerar. Neumni niso sposobni si ustvarjati imperijev z lastnim delom, sposobnostmi. Vsa podcenjevanja in obsojanja so se Trumpu, ki se je modro obdal z zelo sposobnimi PRovci za kampanjo, zelo obrestovala.

Predvolilna retorika tako Trumpa kot Clintonove, je bila vsaj pri Trumpu seveda zaigrana. Dejansko je v večini svojih govorov zgolj nastavljal ogledalo ameriški družbi, razgaljal že leta znana dejstva in zanimivo, da so to obsojali ravno tisti (Clintonovi), ki so več kot pripomogli k takšnemu stanju ameriške družbe.

Ni panike, zdaj po izvolitvi bomo od Trumpa slišali povsem drugo, drugačno retoriko, v vsaj 90% nasprotno od te, katero je uporabljal v kampanji, Clintonove pa na srečo ne bo treba več poslušati……

In ne, ni presenečenje, da je postal Trump predsednik. To se je dalo razbrati že vsaj dva meseca nazaj, ko so podporniki Clintonove in Clintonova sama začenjali izgubljati kompas s pljuvanji, diskreditacijami, žalitvami Trumpa na vsakem koraku, v vsaki medijski sekundi.

S takšnimi odzivanji podpornikov Clintonove se je začelo priznavanje Trumpove moči. Strah, da je Trump dejansko sposoben jih povoziti se je stopnjeval, temu primerno so ga še bolj obsojali. In med ljudmi, sploh še neopredeljenimi volilci, dosegli kontra šok efekt.

Ja, bolj kot samemu sebi je lahko Trump za izvolitev zahvalen ravno podpornikom Clintonove, ki so se v svojih obsojanjih na njegov račun prikazovali za večvredne, pametnejše, naprednejše, izpadli pa so…..hja, izpadli so dobeseno.

Mnenja pa sem, da bodo ameriški državljani v ZDA imeli neprimerno več koristnega v vsakdanjiku od Trumpa, kot bi imeli od Clintonove, ki je že skozi leta, tudi kot državna sekretarka dokazala, da ji za svoje državljane, sploh za ženske, prav dol visi in je raje kot urejati blaginjo svojega naroda povzročala vojne po svetu, od Libije dalje. In če bi bila slučajno izvoljena, bi se res lahko vsi tresli v štetju dnevov, ko bi povzročila 3. svetovno vojno……

Trump vseh svojih predvolilnih obljub zelo verjetno ne bo mogel izpolniti, tudi zato, ker mu bo nasprotni tabor prej kaj spotikal, kot pomagal, a mene bolj kot to, kaj bo boljšega naredil američanom v državi zanima, kaj bo naredil v mednarodnih odnosih, od česar se bo imel cel svet bolje.

In glede tega si upam trditi, da bo Trump stopil na žogo in uredil odnose z Rusijo, katere je Clintonova povsem zavozila, ukinil sankcije, s tem pa bo sankcije ukinila tudi EU, predvsem pa se bo, za razliko od Obame, resno lotil uničenja sicer ameriškega produkta ISIS in okončal vojno v Siriji. Če bo zraven še spokal ameriško vojsko iz Afganistana in dosegel izstop ZDA iz NATO, pa bo itak že presežek in zagotovilo za še drugi mandat.

Slovenija ima končno prvo damo……

Zdaj bom seveda z veseljem spremljal, kako se bodo v naši mali podalpski podporniki Clintonove kameleonsko spreminjali in začeli navijati, da kako ponosni so, ker je zdaj končno prva Slovenka prva dama ZDA, v medijih pa si bodo sledile reportaže, kaj vse ima Melanija v Beli hiši, kateri make up uporablja, kako visoke pete zanaša, kako grize nohte….

Pa kako so feministke ponosne kaj je uspelo (naši) ženski in pač vse kar sodi k profesionalnemu visokemu novinarstvu, katerega so uporabljali zadnje leto. Pa kako Cerar, da ta isti Cerar ki je postavil žiletkaste ograje, pametuje Trumpu, da mora vzdigniti stopnjo demokratičnosti……

Sevnica pa bo itak razvila bogate odnose z Belo hišo, z donacijami prve ameriške dame se bo vsem občanom dvignil standard na ameriško raven, kar bo pripeljalo do preimenovanja Sevnice v “First lady cradle” in pridobivanje statusa 51 zvezne države ZDA, ki se bo odcepila od Slovenije…..

In ja, že štejem dni, ko bo kateri gostinec v naši mali podalpski začel v ulični “Lačni kuhni” ponujati gurmanskim gostom “Trump tower burger”……

Medtem pa Trumpovi in Clintonovi ostajajo še naprej dobri družinski prijatelji, ki bodo skupaj nazdravili hepi endu…..biznis je pač biznis…….

Don Marko M

donald-trump-blog-don-marko-m

1 pred teboj je povedal za zapis “Relax – predsednika Donalda Trumpa so izvolili podporniki Hillary Clinton

  1. Upam, da nismo bili priča še enemu dobro orkestriranem scenariju, kako spravit celotni svet še bliže zastavljeni agendi .. Zelo kmalu se utegne v dobrem smislu premakniti kaj tudi pri nas, če se bo Trump res osredotočil na odstranjevanje neoliberalnih glav na svojem ozemlju.
    Že to, da vsaj ne bo tolko zmešan kot je bila protikandidatka, ki bi najraje pritiskala na “nuklearne” knofe, bo velika stvar.
    ( http://thesaker.is/trump-elected-as-president-risks-and-opportunities/ )
    Mediji pri nas so itak tam, kjer je naša politika .. nimamo ne enega ne drugega svojega, ker se dela kot se na “remote” kontrolniku zaukaže.
    Današnji jutranji prenos in komentarji iz raznoraznih TV slo štabov .. ni da bi komentiral, je bilo za bruhat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *