Hekerji vdrli v bančni račun podjetja 2TDK d.o.o. (Drugi tir) in – bankrotirali za 2 milijardi

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) in ljubljanski kriminalisti so v Rožni dolini zaključili preiskavo s področja internetnega kriminala. Privedenih in v priporu je 5 kiberkriminalcev, vsem je očitano kaznivo dejanje spletnega vdora v bančni račun državnega podjetja…..

Vseh 5 hekerjev, ki so se gverilsko poimenovali “Pink bone”, so dijaki zadnjega letnika srednje frizerske šole Ljubljana in s prefinjeno akcijo jim je uspel spletni vdor v bančni račun državnega podjetja 2TDK d.o.o., uradnega podjetja za izgradnjo Drugega tira.

Policija sumi, da je prejšnji teden ista skupina hekerjev izvedla napad na DARS oz. na njih informacijske portale vzdolž celotne Primorske avtoceste, na katerih so obstoječa opozorilna tekstovna sporočila voznikom o splošni nevarnosti “Megla – Fog”, zamenjali z “Boruting puši Boratingu”, kar je povzročilo, da so se potem začeli nabijati odzadaj, razdalja verižno zlepljenih pa se je razvlekla na 8km.

Po doslej znanih podatkih se je hekerska skupina “Pink bone”, katero sta v to kriminalno dejanje pahnila recesija in visoka stopnja nezaposlenosti, zgledovala po resnični zgodbi “Brezdomni heker” in tako so se odločili vdreti v bančni račun kakšnega velikega podjetja, da bi si prenesli denar na svoje račune in si tako poskušali urediti življenje, preden bi pristali na zavodu zaposlovanja.

Čeprav z nezadostnim znanjem iz informatike, se je skupina odločila vdreti v državno podjetje za izdelavo drugega tira 2TDK d.o.o. zato, “ker smo iskali podjetje, ki ima najslabšo zaščito“, obenem pa so zasledili, da je država pred kratkim to svoje podjetje dokapitalizirala z 200 milijoni.

Prepričani smo bili, da je uporabniško ime 2TDK d.o.o.“, je v zagovoru kriminalistom pojasnjeval Vid O., najstarejši iz skupine, ki se trenutno dogovarja z banko o odplačilu 400 milijonov minusa na računu, “nakar se je Zlatko, najboljši dijak med nami, domislil, da bi lahko bilo geslo ‘zarkosajic’.

Vtipkali smo ga in zgodil se je čudež – uleteli smo v račun podjetja. Bili smo v deliriju. Prvi hekerski poskus in takoj uspeh. Takoj ko smo dobili pristop računu, smo izdali ukaz prenosa vsega denarja na naše osebne račune, ob čemer smo nehote pozabili preveriti stanje računa.”

V splošni euforiji se je hekerska peterica od računalnika odpravila direkt v šolo, kjer so se izpisali, nato pa krenili do bližnjega bankomata preveriti stanja na svojih računih. In takrat je sledil šok.

Svoje kartice nisem uspel niti do konca poriniti v bankomat, ko so me poklicali iz banke in vprašali, kdaj imam namen poravnati 400 milijonov minusa na svojem računu“, je tresočega glasu dodal Zdravko P.

Šele sodnik, pred katerega so jih pripeljali kriminalisti, je peterici pojasnil, da so iz 2TDK d.o.o. računa prenesli 2 milijardi minusa in so tako zdaj v dolgovih preko glave.

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, na predlog katerega je Cerarjeva vlada ustanovila državno podjetje 2TDK d.o.o za izdelavo drugega tira, je že izjavil, da je sodniku predlagal izpustitev peterice kiberkriminalcev, saj jih ne podjetje, ne država ne mislijo tožiti, ker so še mladi državljani in se še ne zavedajo storjenega, odplačevanje zahekanega minusa pa jim je že itak zadostna kazen.

Don Marko M

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Hekerji vdrli v bančni račun podjetja 2TDK d.o.o. (Drugi tir) in – bankrotirali za 2 milijardi

  1. Cool satir.Tko tud bo na koncu ko bo gašperšič s klapo shekal keš za drugi tir zihr več k dve milardi folk pa bomo plačeval kot za TEŠ6 pa še tir narjen ne bo do konca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *