Izšel je nov seznam blogerjev Slovenije

Dobro je vedeti…..Ljubitelji slovenskih blogerjev, tako bralci le teh, kot tudi blogerji sami, pa tudi vsi, ki razmišljate o začetkih blogerske poti, smo danes priče svečani otvoritvi novega seznama blogerjev Slovenije…..

Nov seznam slovenskih blogerjev dejansko pomeni, da boš lahko poslej na enem mestu imel na ogled povezave do 8181 naslovov slovenskih blogerjev in posledično boš lahko po skrajšanem postopku spoznaval/a pestrost in raznolikost slovenske blogosfere.

Seznam blogerjev Slovenije je mukotrpno, a z nasmehom na ustim, sestavljal blogerski kolega Peter Filec, za kar je našel motiv ter razlog in za kar mu gre izreči pohvalo, saj je žrtvoval svoj povsem privat čas, ure in dneve, da je le tega sestavil, v veselje vseh, ki bomo poslej srkali iz tega seznama.

In zdaj izvoli, brskaj in uživaj v spoznavanju ter prebiranju naše blogosfere, tukaj je nov – Seznam blogerjev Slovenije.

Don Marko M

7 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Izšel je nov seznam blogerjev Slovenije

 1. Fino si spisal. Ja, kar nekaj truda je bilo potrebnega.
  Na nas je, da odkrivamo neodkrito…

 2. Je bilo že skoraj videti, da slovenski blogi crkujejo, pa v bistvu ni tako; ljudje kar pridno pišejo o marsičem. Sicer je tistih zares vztrajnih manj (ki redno pišejo deset let ali več, tako kot Don Marko M), ampak itak je pri pisanju pomembna kvaliteta in NE kvantiteta oz. število zapisov ali količina teksta. Nekateri tudi zmotno mislijo, da se da od tega (kaj bistvenega) zaslužiti ali da bodo postali slovenske blogersko-medijske zvezde in senzacija. Nekaterim je to deloma upelo (npr. Napo ali Pižama), ampak so morali za to narediti veliko več kot samo pisati blog.

 3. aha Filmoljub, na prvi videz mogoče tako tudi izgleda, ampak število blogerjev dejansko ne pojenjuje, le izmenjujejo se, potem pa kakor pač kdo in koliko vztraja, eni bolj instant, drugi pa maratonsko, četudi s kakšno krajšo pavzo vmes, na določen način pa spoštujem prav vsakogar, ki se loti tega kreativnega izziva in deli svoja spoznanja, izkušnje, zato prav z zanimanjem pokukam na vsakega “novinca”, tudi zato, ker mi vedno vrnejo spomin nazaj na moje začetke……
  in potem, kot sam veš, ostanejo tisti najbolj vztrajni skozi leta, ki tvorijo ogrodje naše blogosfere, kamor se lahko človek redno obrne po drugo mnenje, kot se recimo jaz obrnem na tvoj blog, ko me zanima kakšna kakovostna filmska recenzija……
  pa moje mnenje je, da se da tudi pri nas z bloganjem primerno zaslužiti, s čimer ne mislim zgolj na tista gratis prejemanja nekih vzorcev izdelkov, da bi ravno hudo obogatel pač ne oz. je treba za kaj več, poleg vztrajnosti, kakovosti in ostalih kreativno tehničnih znanj, blogati tudi v tuji jezikih….
  Perotov seznam pa mi je všeč, ker prvenstveno in večinsko izpostavlja blogerje samorastnike, torej neodvisne na svojih domenah, kar sicer ne zmanjšuje pomena vsebin onih blogov v skupnostih, a na nek način poda odgovor, zakaj oni, ki morajo dejansko sami skrbeti za tehnično in finančno plat bloga, bolj maratonsko trajajo……uspešno in kakovostno bloganje še naprej ti privoščim…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *