Na maši za Sv. Valentina škof Peter Štumpf žegnal spolne igračke vernikom

Ura 18. Polno zasedena nadškofijska stolnica v Ljubljani je bila pripravljena na posebno Valentinovo sveto mašo. V zraku je bilo čutiti ljubezen, strpnost, toplino, pozitivne vibracije sočloveku. Pričakovanje gostujočega murskosoboškega škofa Petra Štumpfa se je čutilo povsod po prostoru, tudi v spovednici……

Škof Peter Štumpf je stopil na govorniško mesto ob točni uri in nagovoril prisotne vernike. Uvodoma je prisotnim zaželel ploden praznik Sv. Valentina, v nadaljevanju pa pojasnil, da je današnja, v zgodovini slovenske RKC, prva sveta maša posvečena Sv. Valentinu, zaščitniku neuravnovešenih dejanj in umazanih misli, dokaz, da se slovenska RKC sicer počasi, a zanesljivo modernizira.

Sprva sem bil deležen ostrih kritik konzervativnega dela klera, pa tudi laikov slovenske RKC, ko sem predlagal, da uvedemo posebno Valentinovo sveto mašo. Da sem preveč liberalen, strpen, milosten, so mi dejali. A bil sem vztrajen, da se mora naša slovenska RKC spet približati ljudem, predvsem pa, da je Valentinovo idealen praznik za dvigovanje sicer obče znane slovenske padajoče natalitete“, je med nagovorom poudaril škof Štumpf.

Medtem, ko sta se ministranta z nabirkama srčkaste oblike neslišno gibala med prisotnimi in ju zapolnjevala, je pastir Štumpf povabil svoje ovčice pred oltar k zaužitju svete srčkaste hostije, obred pa je spremljala čutno (za)peta pesem “Unus, sed leo!”, katero je posebej za to priložnost izvajal novoustanovljeni cerkveni mešani pevski zbor “Sv. Valentin”.

Dragi verniki“, je škof Štumpf nadaljeval Valentinovo sveto mašo, “do zdaj smo imeli do spolnosti konzervativno stališče, a moramo se spremeniti, če ne bomo kot narod izumrli. Zato se na današnji nov prazničen, Valentinov dan naše Cerkve brez zadržkov in slabe vesti spustite v neuravnovešena dejanja in uporabite vse možnosti, s katerimi si boste povečali libido in za katere vas bom žegnal s sveto vodico.

Plodite se in množite, rešite Slovenijo, vam naroča Bog in danes boste to počneli z mojim blagoslovom.

Ob tej praznični priložnosti obenem svečano oznanjam, da smo v naši RKC odkrili zdravilo za ženske bolečine v času menstruacije. Kot veste so tablete proti bolečinam, da sploh ne omenjam kontracepcijskih tablet, dokazano neučinkovite proti menstrualnim bolečinam.

Po zaključeni dvoletni raziskavi, v kateri je sodelovalo 500 naših duhovnikov in 5000 vernic prostovoljk, lahko svečano razglasim, da je edino učinkovito zdravilo proti menstrualnim krčem opevana – nosečnost.

Škof Štumpf je nato ponovno pozval prisotne vernike, naj pristopijo oltarju, da jim, po vzoru božične in velikonočne tradicije, s sveto vodico praznično blagoslovi hrano, kakor tudi spolne pripomočke, ki vzpodbujajo spolno slo največkrat uporabljeno na ta prazničen dan, da bi jim tako povečal možnosti za zaželjeno in nezaželjeno nosečnost, s tem pa povečanje natalitete v Sloveniji.

Verniki so se temu pozivu množično odzvali, praktično vsi razen Marije, in v dolgi vrsti stopali pred škofa Štumpfa, kateri je s sveto vodico požegnal njih številna usnjena, latex in vinil oblačila, vibracijske ščipalke, lubrikante, analne čepe, vibratorje, biče, mrežaste nogavice, a tudi prehranske afrodiziake, od avokada, ostrig, česna pa do hamburgerja.

Hip zatem je ponovno zapel pevski zbor “Sv. Valentin”, tokrat priredbo “Vade mecum”, nakar je škof Štumpf pohvalil prisotne za udeležbo v tem prvem, a zgodovinskem dogodku slovenske RKC, jih povabil k sveti Valentinovi maši in žegnanju ob letu osorej, ter zaključil mašo z “Bog z vami in vašim Valentinom“.

Don Marko M

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Na maši za Sv. Valentina škof Peter Štumpf žegnal spolne igračke vernikom

  1. Ha, ha, ha “v zgodovini slovenske RKC, prva sveta maša posvečena Sv. Valentinu, zaščitniku neuravnovešenih dejanj in umazanih misli”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *