Končno ! Obalna cesta Koper – Izola trajno zaprta za motorni promet

Vesela novica za večino prebivalcev naše Istre, pa verjetno še za koga iz kontinenta. Znamenita Obalna cesta Koper – Izola, leta 1837 zgrajena in znana tudi kot “Riva Lunga”, s številnimi poosodobitvami skozi čas, zaključuje svojo avto-moto poslanstvo…..

20. marca 2017, ob 11 uri, bo namreč na Obalni cesti med Žusterno in Izolo začel veljati nov prometni režim, ki predvideva popolno zaporo tega dela obalne ceste. To pomeni, da bo od te ure dalje ves motorni promet preusmerjen na druge lokalne ceste oziroma skozi predor Markovec.

Zaradi trajnega zaprtja Obalne ceste bo poslej mogoče voziti med priključkom Semedela in priključkom Izola (skozi predor Markovec) – brez vinjete.

Vozila, ki imajo sicer prepovedano vožnjo po AC in HC, morajo za promet na relaciji Žusterna – Izola uporabiti druge lokalne ceste, med njimi je tudi lokalna cesta mimo Splošne bolnišnice Izola.

Nova prometna ureditev pomeni tudi spremembe v javnem potniškem prometu na relaciji Koper – Izola – Piran, ki bo po novem preusmerjen na hitro cesto Koper – Izola, skozi predor Markovec.

Katere vse dejavnosti se bodo poslej izvajale na za motorni promet zaprti Obalni cesti Koper – Izola, bo znano na prihajajoči tiskovki obeh občin, že sedaj pa je znano, da se kolesarji in pešci ne bomo več na ozko srečevali, saj bomo imeli bistveno več prostora in praktično nič motorne ogroženosti tudi za družinske kolesarske ali peš izlete iz Kopra v Izolo ali obratno.

Don Marko M

Deli:

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Končno ! Obalna cesta Koper – Izola trajno zaprta za motorni promet

  1. Ker nisem z vašega konca, rad pa zaidem tja, reskiram in kresnem, zakaj ne bi sedaj uredili nasip z lepo plažo, sprehajalna in kolesarska pot je že. Vem (lahko je generala špilat), ni poceni, a na dolgi rok gledano …
    Kakor koli že, samo, da je in bo bolj prijazno 🙂
    lp,m.

  2. ma seveda se bo zadeva uredila v eno dolgo promenado s kopališčem od Kopra do Izole…..prve idejne zasnove so bile predstavljene že pred leti, zdaj se bodo dodale še nove, tako da v enih 20ih letih bo že kaj vidnega….nekaj predlogov v sliki imaš na tej po vezavi http://www.regionalobala.si/novica/anketa-kako-naj-se-uredi-priobalni-pas-med-izolo-in-koprom …..
    ocenjujem sicer, da bo v vsakem primeru okolju bolj prijazno, predvsem bodo krepko zmanjšani, če že ne izničeni, kamikazni poleti pešcev, kolesarjev, roleristov in skuteristov na bližnje skale….. 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *