Aleluja – katolikom RKC je, po božiču, uspelo materialistično uničiti še Veliko noč

Javna skrivnost je, da RKC v bistvu nima niti enega samega svojega izvirnega praznika. Prav vse, od božiča do velike noči in vse vmes, so katoliki, brez kančka sramu, dobesedno pokradli poganskim tisočletja starejšim civilizacijam, jih opremili s svojimi nazivi, izmišljenimi zgodbicami in vojaško, inkvizicijsko silo vsiljevali po svetu…..

Za finale pa so nekaj 1000letne poganske praznike, ki so temeljili na skromnosti in čaščenju Narave in naravnega, povsem uničili z – materializmom. Priznali ali ne, a dejstva so nesporna – nosilni temelj katoliških praznikov je pač materializem. Ne duhovnost, pač pa materializem.

Maša – plačaj, spoved – plačaj, zakrament – plačaj, poroka – plačaj, žegnanje – plačaj, želiš katero drugo storitev RKC – plačaj. In nenazadnje, želiš praznovati katerega praznikov RKC – plačaj. To je pač tisti temeljni duhovni domet RKC…..Manjka le še, da začnejo prodajati in kupovati Marijina padala…..Koliko že je Kristus zaračunaval svojim vernikom za vse pridige, maše ?…..

In če so do sedaj zelo izpostavljeno materialistično častili božič, valentinovo, izgubljene kralje, vsem dolžno devico, zadete martine, so zadnja leta prestopili materialistični rubikon, z letošnjim vrhuncem, tudi za Veliko noč. Saj veš, praznik poln – skromnosti. Tudi ta…..

Še več – posvečeni katoliki, zaposleni in verniki, ti bodo zlahka povedali, da je Velika noč lekcija v skromnosti, saj se je bog sam žrtvoval za njih, umrljive ljudi. Da, pravljični Jezus je zagovarjal skromnost, zmernost, ne pa razsipnost.

Takisto ti bodo znali povedati, da je Velika noč čas zavedanja žrtvovanja, žrtvovanja in odpuščanja, do vseh in bližnjega. Pa da je Velika noč obljuba, da bodo po smrti vsi vstali in se pridružili Kristusu v večnosti.

100letja, 1000letja, verniki RKC očitno niso izvajali nič od tega, kar je nenazadnje potrdil tudi poglavar Frančišek na svoji maši velikonočne nedelje na trgu pred baziliko svetega Petra, ko je svoje vernike nagovoril z vprašanji :

Kako se lahko te stvari dogajajo, če je Gospod vstal ? Kako so lahko dogajajo tolike nesreče, bolezni, trgovina z ljudmi, vojne, uničenje, pohabljenja, maščevanje, sovraštvo, kje je Gospod ?”.

Frančišek je moder človek in njegovi retorični vprašanji sta jasen odgovor na vsa dejanja katolikov skozi zgodovino do današnjega dne – Gospod se je vernikov RKC odrekel in noče imeti nič z njimi. Če bi imel to moč, bi jim celo prepovedal, da uporabljajo njega ime. Sramuje se njih dejanj. Sramuje se, da njega vernik, kateremu zapoveduje, da mora delati vse najboljše za sočloveka, dela vse najslabše. Sramuje se, da katolike žene pohlep, egoizem, materializem, namesto duhovnost, skromnost, poštenost, dobrota…..

Sodeč po Forbsovi objavi materialistične potrošniške mrzlice katolikov za Veliko noč letošnjega leta, pa je vedno bolj jasno, da katoliki nimajo niti najmanjše možnosti se kdaj priključiti Kristusu v večnosti. V bistvu jih še pekel ne bo hotel…..

Letošnjo Veliko noč so namreč katoliki v ZDA materialistično izpridili že do prav ogabnih razsežnosti. Za ta praznik so namreč brez vsake skromnosti zapravili 18,4 milijarde $. Da, milijard $….Za samo en dan, ob čemer se cifra porabljenega avto goriva sploh ni vštela.

5,8 milijarde $ so ameriški katoliki zapravili za hrano (šunke, jajca, pijače…), 1,1 milijarde za okraševanje, 2,6 milijarde za sladkarije (čokoladna jajca, itd..), 788 milijonov za velikonočne voščilnice, preostalih 8 milijard $ pa za – darila. Darila ?

Da, darila. In to kljub temu, da Velika noč v svoji izvirnosti sploh ne pozna obdarovanja, torej kupovanja daril, ne v poganski, ne v krščanski obliki…..saj veš, skromnost in to….

Nič manj hujši niso evropski katoliki, ki so porabili za praznovanje Velike noči 14,7 milijarde €, od tega 5,5 milijard za hrano, 2,5 milijarde za sladkarije, 420 milijonov za voščilnice in nekaj čez 6 milijard € za – darila. Ja, spet….

Kar 13% evropskih katolikov, sodelujočih v tej praznični materialistični šoping maniji, je za Veliko noč obdarovalo z darili vrednosti preko 200 €, dobrih 48 % z darili vrednosti od 25 – 100 €, 29% je za darila zapravilo med 5 – 20 € in le 10% evropskih katolikov se te šoping praznične norije ni udeležilo ter ostalo zvesti bistvu praznika.

Številni starši so svojim otrokom za ta praznik, kar počnejo že zadnjih nekaj let, kupovali celo zajčke, tiste čisto taprave, žive, na tisoče, v ZOO shopih, ker so si jih otroci pač zaželeli v stilu praznika, sklepajoč, da jim bodo valili (čokoladna) jajca, žal pa so večino teh zajcev morali starši vračati v trgovine že nekaj dni po koncu praznika, številni pa so in končajo zapuščeni spuščeni tavajoči po naseljih in mestih.

Družinska skupinska iskanja skritih pirhov po domačih vrtovih, grmovju in naravi so očitno pase za tudi evropske katolike, da pa bi za te svoje praznike kdaj podarili same sebe, tisto najboljše samih sebe, pa jim očitno niti blizu pameti ne kapne. Nikoli kristjanov od katoličanov, še posebej slovenskih…..

In potem še slišim tu pa tam zgražanja, da so trgovci, le, zgolj in edino trgovci, krivi za to velikonočno potrošništvo…..Ma seveda, ker trgovci grozijo posameznikom s kalašnikovom, da prav morajo (na)kupovati, če ne jih bodo pribili na križ…….

Razumi me kakor hočeš, le napak ne, a sam osebno nimam čisto nič proti veri posameznika, za kar sem sicer mnenja da je in mora biti povsem in zgolj osebna zadeva, celo zelo spoštujem posameznika, ki zmore vero vase in svoje najbližje, ker doseči to stopnjo je neprimerno težje, kot verovati v neko iluzijo neke materialistične Cerkve.

Imam pa zato vse argumente proti verskim organizacijam, ustanovam in posameznikom, ki vero zlorabljajo za materialistične namene in potrebe, kar pač nima več nobene, prav nobene veze z duhovnostjo, pač pa zgolj s šalabajzersko materialistično hinavščino.

Takšnih pač enostavno ne (z)morem spoštovati, tudi zato, ker celo sami ne spoštujejo ne sebe, ne verske pregovorne skromnosti, poštenosti, ljudskosti…..Kdor meri bogastvo zgolj skozi prizmo materialističnega, kot recimo RKC in nje verniki, ta je pač zgolj usmiljenja vreden revež……

Da, papež Frančišek je čisto prav povedal – “Bolje biti ateist, kot hinavski katolik !” In še dobro, da je po mednarodnih raziskavah od lanskega leta dalje v naši mali podalpski z naskokom več ateistov, nevernikov, kot pa vseh Cerkvenih vernikov skupaj. In to razmerje se bo iz leta v leto le še povečevalo v rast ateistov, nevernikov.

Zdaj nam preostane le še da, čeprav 26 let prepozno, tudi dokončno in povsem ločimo državo od Cerkve. Ločiti pomeni tudi niti državnega centa več Cerkvi, vzporedno pa zarubiti vse RKC premoženje, dokler ne poravnajo prav vseh spočetih dolgov državi in državljanom, pa Cerkveni davek opalit. Glede na skromnost, ki jo RKC kaže tudi ob svojih praznikih imajo materialističnega očitno dovolj in jim ne bo noben problem vse to plač(ev)ati.

Za kar bo treba kakopak zamenjati praktično vse (dosedanje) politike v parlamentu, pa nič lažjega. Še je upanje za to našo malo podalpsko…..

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *