Nemški znanstveniki – “Tudi ob predvajanju izjav članov SDS nazaj še vedno slišimo sranje”

Zadnjih 5 let so nemški znanstveniki Tehnične univerze Fraunhofer (IDMT) iz Ilmenaua, po naročilu Evropske komisije, izvajali analize zvočnih posnetkov govora, izjav poslancev parlamentov vseh 28 članic EU. Ob zaključku projekta so predstavili rezultate raziskav….

Analize govora so nemški znanstveniki izvajali po najsodobnejših metodah, poudarek pa so namenili predvajanjem upočasnjenih posnetkov govora nazaj, saj ta metoda povečuje kognicijsko moč sprejemanja informacij, ki vodi do lucidnih doživetij nezavednih komunikacij, ki lahko opisujejo dogodke iz daljne preteklosti, sedanjosti ali prihodnosti.

V vsaki posamezni od 27ih članic EU smo porabili povprečno 1,8 meseca, da smo analizirali govore nazaj poslancev njih parlamentov, delo je potekalo hitro, rezultati obetavni. Bili smo že prepričani, da bomo analize zaključili pred iztekom roka 5ih let, saj so nam po 4ih letih preostali v analizo le še govori nazaj poslancev slovenskega paralamenta.

Po prihodu v Slovenijo pa se je zadeva nepričakovano razvlekla v 1 leto in komaj smo ujeli skrajni rok“, je za slovenske medije začel pojasnilo vodja projekta Karlheinz Brandrenburg.

Nemški znanstveniki so v zadnjem letu analizirali posnetke govorov nazaj vseh poslancev v slovenskem parlamentu, katere so izrekali med rednimi in izrednimi sejami, pa tudi kot člani raznih parlamentarnih komisij.

Kot dodaja Brandrenburg takšnih primerov govorov nazaj v dolgoletnem uspešnem obstoju univerze še niso imeli priložnost analizirati. V 6ih mesecih jim je uspelo analizirati govore nazaj 2/3 poslancev slovenskega parlamenta, rezultati pa so pokazali, da so le tej prepričani, da so državljani Slovenije popolni idioti, ki jim bodo na naslednjih volitvah z neudeležbo potrdili še nadaljne 4 polne mandate, ostale ugotovitve analize bodo predstavili v nadaljevanju.

Za zaključek analize so vzeli pod drobnogled še parlamentarne poslance SDS.

Pred prihodom v Slovenijo nam je bilo rečeno, da bomo imeli z analiziranji govorov nazaj poslancev SDS najmanj dela, a smo zanje porabili toliko časa, kot za vse ostale skupaj.

Po naših analizah so govori članov SDS v manjših delih primerljivi z govori članov zgodovinsko pomembne družine Hylobatidae, a so tej deli tako zanemarljivi, da jim ne moremo pripisati tesnejših povezav s to družino, prej kakšen rod nazaj.

Dejansko smo bili šokirani nad ugotovitvami, da smo pri analizah govora nazaj članov SDS slišali povsem enake neumnosti, absurdnosti, blebetanja, norosti, kretenizme, nesmisle, kot ko smo jih predvajali naprej, torej ne glede na to kako so bile producirane.

To so bile za nas povsem nove okoliščine, katerih pri vsej strokovnosti in znanju nismo uspeli sami analizirati, zato smo na pomoč poklicali izkušenega svetovno znanega analitika Johna Kellya, ki vam bo postregel s končnimi rezultati analiz“, je še dodal Brandrenburg.

John Kelly, svetovno priznan analitik govora nazaj, specialist za razkrivanja skritih sporočil v govorih znanih oseb, a tudi za dešifriranja sporočil iz vesolja, je takoj prešel k besedi :

Ko so mi spoštovani nemški kolegi prvič predvajali govore SDS poslancev nazaj, nisem mogel verjeti – povsem isto sranje kot ko smo jih predvajali v izvirno izrečenih oblikah.

Ne glede na to, kolikokrat smo ponovili preizkus je stopnja neumnosti, absurdnosti, blebetanj, norosti, kretenizmov in nesmislov ostala identična, nespremenjena.

Četudi katere besede med analiziranji govorov nazaj nismo uspeli razbrati, nivo populizma nikakor ni upadal. Po moji oceni ključ tega fenomena leži v dejstvu, da v kolikor se izgovarja neumna, absurdna, blebetava, nora, kretenska in nesmiselna sranja naprej, torej v izvirniku, bomo povsem enak rezultat dobili s predvajanjem nazaj“.

Kelly je sklenil besedo z ugotovitvijo, da je ta rezultat SDS poslancev brez dvoma fenomen in presedan v sodobni fonetiki, ta raziskava pa bo vpeljala nove poti v prihodnost njegove stroke, obenem pa je državljanom Slovenije izrazil sožalje, ker ta fenomen plačujejo iz državnega proračuna.

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *