Demos – “Slovenija nima več sijaja iz leta 1990″….. ima pa leto 1990….

jutri se bo zgodila 27. obletnica prisege, pravijo prve demokratično izvoljene vlade v naši mali podalpski leta 1990……prve vlade, ki je postavila čvrste temelje začetka in nadaljevanj vsesplošnega uničevanja Slovenije……prav je, da se praznuje ta obletnica, da se ne pozabi nacionalnih temeljev sramote in destrukcije…..

vodilni v tej vladi so bili čez noč spreobrnjeni člani ZKS/ZKJ “pomladniki” cerkvenjaki, koalicijsko združeni pod nazivom Demos, prvi predsednik vlade pa Lojze Peterle, sicer takrat tudi predsednik SKD (slovenskih krščanskih demokratov)…..

Demos-ovci so potem najprej postavili temelje levim in desnim komunajzarskim lobijem, ki trajajo še danes, takoj za tem so poskrbeli za 25.000 Izbrisanih, v naslednjem koraku so poskrbeli za ukinitev SDK, edinega organa ki je ustvarjal red in disciplino na poslovno podjetniškem področju v državi…..

potem so začeli z divjo privatizacijo vsega vrednega in paradnega v slovenskem gospodarstvu, kateri še ni konca in v kateri je milijardno najbolj profitirala RKC in tako je neka poket državica Vatikan postala lastnica skoraj 20% slovenske zemlje, naravnih virov in biserov, pa vrsto nepremičnin…..

dva dni pred to 27 obletnico so se na ljubljanskem gradu zbrali tedanji člani Demosove vlade in izrekali modre ocene (ki so se že resno spopadale z vrhunsko znanstveno fantastiko) o 26ih “osamosvojenih” letih naše male podalpske….

med govorci je izstopal Lojze Peterle, sedanji evropski poslanec (ki je že zdavnaj pozabil svojo znamenito izjavo “Iz Slovenije bomo naredili drugo Švico”, katero je izrekel kot prvi osamosvojitveni premier), ki je kritično ocenil današnje stanje političnega parketa, okoliščin in družbe nasploh v naši mali podalpski…

“Uveljavil se je napačen koncept moči, ki služi raznim lobijem, ne služi pa skupnim interesom države in v tem je tudi razlika med današnjim časom in vlado, ki sem jo vodil pred 25 leti”, je med ostalim razložil Peterle….

za finale pa je prihranil še eno svojo strokovno vrhunsko perlico, katero je izjavil brez vsake zadrege : “Slovenija nima več sijaja iz leta 1990″…..

domišljije sprenevedanja kakopak Lojzetu ne morem očitati, nenazadnje je to njega zaščitni simbol….njegovemu poveličevanju Demosove vlade kot edinemu sijaju, ki je zableščal Slovenijo v vseh časih obstoja, je tudi težko kaj očitati – človek pač očitno še vedno preživlja snežno slepoto….

kot ne morem zanikati, da je zaradi Demos pomladnikov “osamosvojiteljev”, od katerih lep del njih še danes (lobistično) svaljka v gospodarstvu, družbi in tudi po parlamentu, v bistvu velikanski čudež, da Slovenija sploh še ima ime…..

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *