Sramota – župan Popović uničil tudi NK Koper ob 100 obletnici ! NK Ankaran-Hrvatini nov član 1.SNL……

Županu Popoviću, kateremu je v svojih županskih mandatih uspelo uspešno uničiti vsaj polovico MOKa, je uspel še en veliki met. Tokrat je uničil, pokopal še krovni športni ponos občine in regije – NK Koper, le dobri 2 leti pred 100 obletnico kluba……

Ja, jebeš župana, ki ni sposoben spoštovati zgodovine, tradicije “svojega” mesta katero, namesto skrbno negovati, varovati, barbarsko uničuje.

Župan Popović je imel od začetka svojega županovanja prihode in odhode v NK Koper, vsakič ko je prišel je napovedal napredek, nove čase, ko je odšel je ostajalo pogorišče.

Nazadnje je spet prišel v klub leta 2015, poleg sebe na klubske položaje nastavil še preostale veljake svoje stranke, zamenjal klubski grb, drese in prve dni 2016 za medije izjavil :
Koper bo kmalu boljši od Maribora in ko bomo enkrat prehiteli Štajerce, nam ne bodo več mogli biti konkurenčni. Koper bo postal stalnica v Ligi prvakov !“…..
Skratka v stilu Olimpijinega Mandarić, ki je pred nadaljevanjem spomladanskega dela 1.SNL izjavil “srečno Mariboru v boju za drugo mesto, kamor spadajo“…..

Po tej izjavi je v klubu sledilo kriminalno obdobje, denar je izpuhteval na vse strani, kriminalisti so si podajali kljuko klubskih vrat v preiskavah, sponzorji so prekinjali sodelovanje, dolgovi so skočili v vrtoglavost, transparentnost je postala le nek brezpomenski izraz, pojavljali so se računi iz davčnih oaz “poslovnežev” katere je v klub pripeljal župan, prisilne poravnave, skratka še vrhunska pralnica denarja je izpadla amaterska proti tem dogajanjem v NK Koper.

Tisoče navijačev kluba je s prihodom Popovića v klub enostavno prenehalo zahajati na stadion, na tekme podpirati nogometaše domačega Kopra, kar je normalno, saj bi s svojo prisotnostjo na tribunah v bistvu izražali podporo načinu delovanja župana in njegove ekipe s klubom.

Vsled vseh dogajanj “Popović&company dream team” v NK Koper je licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije danes uradno zavrnila nadaljno sodelovanje NK Kopra v 1.SNL s tem obvestilom :

Licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije za pritožbe je v skladu s Pravilnikom NZS o licenciranju sprejela odločitev glede pritožbe FC Koper zoper odločbo komisije NZS za licenciranje nogometnih klubov, ter pritožbo zavrnila kot neutemeljeno.

Odločitev Licenčne komisije NZS za pritožbe pomeni, da FC Koper ni pridobil licence za nastopanje v 1. SNL v sezoni 2017/18, v povezavi z odločitvijo Odbora za nujne zadeve NZS pa ta odločitev pomeni, da se tekmi dodatnih kvalifikacij za uvrstitev v 1. SNL med NK Ankaran-Hrvatini in NK Aluminijem ne odigrajo.

Odločitev Licenčne komisije NZS vezane na FC Koper je dokončna.”

NK Koper je torej, pred 100 obletnico, zaključil svojo bogato tradicijo, tudi v 1.SNL, saj za rešitev pred stečajem praktično nima možnosti, razen v kolikor bodo župan in njegovo vodstvo iz svojih žepov poravnali vse dolgove kluba, kar sicer še nikoli ni bila županova praksa, če pa bi v nekem čudežnem primeru poravnali dolgove, pa bi lahko nadaljeval pod tem imenom v 5. oz. najboljšem primeru v 3.ligi…..

Kakorkoli pa se obrne, župan je s svojo ekipo povsem uničil skoraj 100 letni športni ponos tradicije mesta, občine, nenazadnje tudi regije in države, saj je NK Koper v svojih šolskih klubskih mladinskih pogonih sproduciral številne odlične igralce, ki so igrali zelo pomembne vloge tako v klubskem, kot reprezentančnem slovenskem nogometu.

Dokler ni prišel Popović, ki je klubski mladinski pogon zanemaril in namesto, da bi odlični mladinci dobivali priložnosti za igranje v članski vrsti, je raje sklepal kravje kupčije z nekimi že odsluženimi, eksotičnimi nogometaši.

Je pa jasno, da se te županove rulete z NK Koper ne bi dogajale, če bi NZS profesionalno in odgovorno opravljala svoje delo, katerega očitno ni. To današnjo neizdajo licence NK Kopru za nadaljno igranje v 1.SNL je NZS pač bil prisiljen izpeljati, saj so bile zadeve preveč očitne.

Ampak, v kolikor bo NZS, ki se sploh ni potrudila kakorkoli ukrepati ko so se ta dejanja dogajala, dovolila igrati NK Kopru v recimo 5. ali 3. ligi kljub neporavnanim dolgovom NK Koper, potem bo to pomenilo zgolj, da podpira takšna šalabajzerska skorumpirana dejanja.

Slovenski nogomet je že itak zelo nizko, celo že pregovorno znan kot stavničarski raj “vsaka zadane” in NZS bi morala NK Kopru prepovedati vsako igranje v katerikoli ligi pod njenim okriljem do polne poravnave dolgov.

Še več, mnenja sem, da bi morala NZS zelo odločno nastopati proti takšnim, ki uničujejo (slovenski) nogomet in jim enostavno prepovedati sodelovati kakorkoli in kjerkoli v nogometnem športu. Drugega načina za ozdravitev in vzpon slovenskega nogometa enostavno ni več in dokler bo NZS dopuščala takšna nogometu škodljiva dejanja bo to pač pomenilo le, da je NZS sestavni del teh igric in bodo pač organi morali ukrepati proti njej.

No, dobra novica nedvomno je, da je NK Ankaran-Hrvatini postal nov prvoligaš, čeprav brez vsakega napora, a kljub temu, po prikazanemu v tej sezoni v 2.SNL, povsem zasluženo.

Vesel sem, da je NK Ankaran-Hrvatini, v katerem sem spočel tudi sam svoje pionirske žogobrce, kronal svojo 50 obletnico obstoja na takšen način, s skokom v 1. ligo.

Že če bo ekipa ostala v podobi, kot je zaključila letošnjo sezono, bo ponudila lep, tekoč, zanimiv nogomet in kdor jim bo želel parirati, se bo moral krepko potruditi. Verjamem pa, da so s to mlado sestavljeno ekipo, iz zgolj lokalnih domačih igralcev, tudi nogometašev koprske nogometne šole katerim ni bilo omogočeno igrati za člansko vrsto pod Popovićevo vladavino, sposobni obstati v 1.ligi, vsaj tam nekje na sredini.

Je pa res tudi, da klub svojih domačih tekem po 50ih letih ne bo več igral v rojstnem Ankaranu, saj igrišče ni ravno primerno za 1. ligo, tako so sedež kluba pred spomladanskim delom preselili v Koper, da so pridobili subvencije, obenem pa imajo brezplačno rabo športnih površin na Bonifiki, vključno z obema stadionoma, na atletskem so že odigrali spomladanski del prvenstva.

Na Ankaran, Hrvatine jih tako praktično ne veže več nič, razen tradicije zgodovine kluba od 1966. Vodstvo kluba sicer zavrača vsa namigovanja, da bi bili rezervna opcija za izpadlega NK Koper in dovolili Popoviću ter njegovim sodelavcem vstop v njih klub, kjer bi lahko nadaljevali s svojim dosedanjim početjem, kakor tudi zavračajo spremembo imena kluba.

Bodo pa še naprej omogočali nekaterim igralcem mladinskega pogona koprske nogometne šole igranje v njih ekipi, kot vsa ta leta nastopanja v 2.ligi.

No, če se bodo v klubu res držali svojih izjav tudi v praksi, torej brez vpletanj Popovića in njega dream teama, kar bi sicer bilo itak zelo hitro tudi navzven opazno, potem to pomeni tudi, da se bom, dokler bo tako, po letih spet navijaško spokal na tribune Bonifike in navijal za prvoligaški – domač klub. Forza Ankaran-Hrvatini !

Don Marko M

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Sramota – župan Popović uničil tudi NK Koper ob 100 obletnici ! NK Ankaran-Hrvatini nov član 1.SNL……

  1. za nas koprčane:
    nikoli FC KOPER, ampak NK KOPER
    nikoli KOZLIČKI, ampak KANARČKI

    župan pa je imbecil!!!!

  2. To pa je še en velik udarec za slovenski nogomet. Hvala Popo! Hvala tudi vsem tvojim volilcem!

  3. peter – ga, volijo, ne ga volimo…..ironično in paradoksalno pa ni problem teh 15%, ki ga volijo, pač pa 80% preostalih, ki na volitve sploh niso šli in so ga v bistvu tako ravno tej izvolili…..kakorkoli že, s tem pokopom našega športnega ponosa NK Koper tik pred 100 obletnico, je pokopal tudi svojo župansko kandidaturo in svoje stranke na naslednje leto volitvah, ker zaradi tega se bodo vzdignili na volitve tudi tisti, ki se do sedaj niso…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *