Sramota – župan Popović uničil tudi NK Koper pred 100 obletnico !….

Županu Popoviću, kateremu je v svojih županskih mandatih uspelo uspešno uničiti vsaj polovico MOKa, je uspel še en veliki met. Tokrat je uničil, pokopal še krovni športni ponos občine in regije, sveti gral – NK Koper, le dobri 2 leti pred 100 obletnico kluba……

Ja, jebeš župana, ki ni sposoben spoštovati zgodovine, tradicije “svojega” mesta katero, namesto skrbno negovati, varovati, barbarsko uničuje.

Župan Popović je imel od začetka svojega županovanja prihode in odhode v NK Koper, vsakič ko je prišel je napovedal napredek, nove čase, ko je odšel je ostajalo pogorišče.

Nazadnje je spet prišel v klub leta 2015, poleg sebe na klubske položaje nastavil še preostale veljake svoje stranke in celo družinske člane, preimenoval klub v FC Koper, zamenjal klubski grb, drese in prve dni 2016 za medije izjavil :
Koper bo kmalu boljši od Maribora in ko bomo enkrat prehiteli Štajerce, nam ne bodo več mogli biti konkurenčni. Koper bo postal stalnica v Ligi prvakov !“…..

Po tej izjavi je v klubu sledilo kriminalno obdobje, občinski in sponzorski denar je izpuhteval na vse strani, kriminalisti so si podajali kljuko klubskih vrat v preiskavah, sponzorji so prekinjali sodelovanje, dolgovi so skočili v vrtoglavost, transparentnost je postala le nek brezpomenski izraz, pojavljali so se računi iz davčnih oaz “poslovnežev” katere je v klub pripeljal župan, prisilne poravnave, skratka še vrhunska pralnica denarja je izpadla amaterska proti tem dogajanjem v FC Koper.

Tisoče dolgoletnih zvestih navijačev kluba NK Koper, Tifozov, je s prihodom Popovića v klub enostavno prenehalo zahajati na stadion, na tekme podpirati nogometaše domačega Kopra, kar je normalno, saj bi s svojo prisotnostjo na tribunah v bistvu izražali podporo  destrukcijskemu načinu delovanja župana in njegove ekipe s klubom.

Vsled vseh dogajanj “Popović&company dream team” v FC Koper je licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije leto kasneje dodala le še piko na i in uradno zavrnila nadaljno sodelovanje FC Kopra v 1.SNL in ga zabrisala v najnižjo 4.ligo. Kar je še nežno, ker če bi naši organi pregona in sodstvo delovali kot bi morali, bi klub zaradi županovih rabot povsem zradirali.

NK Koper je torej, le 2 leti pred 100 obletnico, zaključil svojo bogato tradicijo izključno na račun župana Popovića, ki je s svojo ekipo uspešno povsem uničil športni ponos tradicije mesta, občine, nenazadnje tudi regije in države, saj je NK Koper v svojih šolskih klubskih mladinskih pogonih sproduciral številne odlične domače igralce, ki so igrali zelo pomembne vloge tako v klubskem, kot reprezentančnem slovenskem nogometu.

In še vedno igrajo, le da odkar je Popović uničil klub novih talentov ni več, saj je uničil tudi mladinski pogon in namesto, da bi odlični mladinci dobivali priložnosti za igranje v domači članski vrsti, kjer bi brez dvoma s ponosm branili barve NK Koper kot vsi pred njimi, je župan raje sklepal kravje kupčije z nekimi že odsluženimi, eksotičnimi nogometaši.

Skratka županu Popoviću je z uničenjem NK Koper tik pred 100 obletnico uspelo uničiti tudi praktično nemogoče – pomemben del duše mesta, katero so v tradicijo nosili tisoči in tisoči občanov že dosti pred začetkom njegovega destrukcijskega podviga. In zamenjati kičasto plastične lučke s skoraj 100 letno tradicijo temperamentih druženj tisočev na stadionu je pač enostavno nemogoče….so zadeve, ki se ne oproščajo….

Don Marko M

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Sramota – župan Popović uničil tudi NK Koper pred 100 obletnico !….

  1. za nas koprčane:
    nikoli FC KOPER, ampak NK KOPER
    nikoli KOZLIČKI, ampak KANARČKI

    župan pa je imbecil!!!!

  2. To pa je še en velik udarec za slovenski nogomet. Hvala Popo! Hvala tudi vsem tvojim volilcem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *