Prometne semaforje v Madridu poslej krasijo gejevske figurice, za gejevske pešce……

Ko je avstrijski transseksualec Conchita Wurst zmagal na Eurosongu 2015, so se oblasti na Dunaju odločile za določen čas mesto okrasiti s 50 “gay” semaforji, na katerih so bile figurice istospolnih. Ta mondenost je zdaj popadla tudi oblasti v španskem Madridu….

Mestne oblasti Madrida so namreč v okviru priprav za mednarodno “Parado ponosa” istospolnih, ki se ima v tem mestu dogajati med 23.junijem – 2.julijem, uvedle prometne semaforje s katerimi naj bi, kot pravijo, negovali enakost in pravice istospolnih, svoje svetenje pa bodo ponujali tudi po koncu parade, za nedoločen čas.

Tako so 288im semaforjem na 72ih križiščih po mestu, poleg standardnih figuric človeka, ki hodi ali stoji, dodali še figurice istospolnih parov (dve ženski držeči za roke ali dva moška, pa srčki in te zadeve), ki bodo signalizirali istospolnim pešcem, kdaj naj prečkajo cesto.

Resno se sprašujem, kako so do sedaj prečkali cesto brez teh svojih figuric…..

Priznam, da teh zadev ne razumem več za kaj se sploh še gre. Razumel sem, dokler se je istospolnim kratilo osnovne pravice enakosti, ampak zdaj ko imajo, tudi v Španiji, tudi zakonsko urejene svoje pravice, od poroke, družine, dediščine in pač vse, kar pripada tudi hetero usmerjenim, kar sem sicer tudi sam zagovarjal, tudi referendumsko, da jim je treba tudi zakonsko dodeliti in omogočiti.

Ampak zdaj, ko imajo vse to urejeno dejansko ne razumem več, zakaj sploh so še potrebne te istospolne “Parade ponosa” oz. tehtam med tem, kdo iz koga dejansko brije norce s temi paradami, ali kdo iz istospolnih ali kar istospolni iz samih sebe.

Te parade istospolnih zdaj že izpadajo tako brez pomena in banalno, kot Zavod Božji otroci pred ljubljansko porodnišnico. Ali kot če bi se heteroseksualci spravili na ulice s svojo “Hetero love” parado in v hozentregerjih zborovsko prepevali “Moj mišek je varen v tvoji luknci”……prehode za pešce pa bi preskakovali s palico za skok v višino…..za komplet organizacijo pa bi poskrbel župan Popović…..

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *